![]()
- Okul Adý : Cumhuriyet Ýlköðretim Okulu
- Öðretim Þekli : Ýkili Öðretim
- Öðrenci Sayýsý : 1229
- Derslik Sayýsý : 13
- Telefon : 0 342 517 11 71
- Faks :
- E-Posta :
- Web : www.Nizipcumhuriyetio.k12.tr
- Adres : Cumhuriyet Mah.PTT Cad. No:1
- Hakkýnda : Okulumuzun yapýlýþ tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Yapýlan araþtýrmalara göre en eski tarih olarak 1712 yýlý verilebiliyor. Cumhuriyetten önce “Ertuðrul Numune Mektebi” adý altýnda eðitim-öðretim vermekte idi. Beþ derslikli bir okuldu. Okulun kuzeyinde “Rüþtiye” ortaokul, güneybatýsýnda idare binasý ve idare binasýnýn yanýnda “Sübyan Sýnýfý” yani anasýnýfý bulunmaktaydý.Sübyan sýnýfýný bitiren çocuklar ilk mektebe, oradan Rüþtiyeye kayýtolurdu. Sübyan sýnýfý daha sonralarý Ýlköðretim Müfettiþleri odasý olarak kullanýlmýþtýr. Rüþtiye okulunun kapanmasý sonucu bu bölüm önce “Depo Öðretmenler Derneði” sonra “Okul Kooperatifi” alarak kullanýlmýþtýr. Bir ara müze görevi de görmüþ olup sonra yýllarýn etkisiyle yýkýlmýþtýr. O yýllarda okulun su ihtiyacý kuyudan tulumba ile karþýlanýrdý. Okulun tuvaleti bugün depo olarak kullanýlan yerdeydi. 1923 yýlýnda ayný binanýn yerine Cumhuriyet Ýlkokulu adý ile yeni bina yapýlmýþ ve eðitim-öðretime devam etmiþtir. 1962 yýlýnda okulumuza ikinci kat inþa edilmiþ 11 derslikli bir okul haline getirilmiþtir. 1997-1998 öðretim yýlýndan buyana Cumhuriyet Ýlköðretim Okulu olarak eðitim-öðretime devam etmektedir.