Günümüz seküler yaþam biçimi bizi hoyratça insan olmanýn sýcaklýðýndan koparýp mekanik yaþam biçminin soðuk hegemonyasýna yani paraya yani (burada yani dememeyi o kadar çok isterdim ki) güce mahkum etmiþtir. Paranýn, bir güç unsuru ; hatta üzerinde yaþadýðýmýz dünyayla ve o dünyayý paylaþtýðýmýz bir çoðu çocuk (ki bu icraatlarý gerçekleþtirenlerin yaptýðýný çocuk yapmaz.) binlerce insaný sevinç naralarýyla öldürecek veya diðer taraftan bu öldürme iþine seyirci kalacak kadar insanlarý etki altýna alabicek pervasýzlýða haiz olacaðýný bilselerdi,Lidyalýlar yine de parayý icat ederler miydi acaba?
"Bugün tüm dünyanýn gözü önünde" þeklinde temeli atýlan ve salon söylemlerinin ötesine geçmeyen klasik girizgahlarla yazýma baþlamak isterdim ama þunu çok iyi biliyorum ki; karþýmýzda görmeyen göz yok, görmek istemeyen gözler var ve artýk sloganik söylemlerin ve "resmi kýnama" safsatalarýnýn bir tarafa býrakýlýp icraatlarýn hayat bulmasý gerektiði andýr.
Burada da karþýmýza devletlerin çýkarlarýnýn devreye girdiðini ve dolayýsýyla devletlerin insan yaþamýndan önemli olduðu hükmünü çýkarmamak saf dillilik olur. Birleþmiþ Milletler denen ve çocukluðumuzdan beri bize ezberlettirilen mekanizmanýn acizliðini kendisine ait araçlarý dahi bombalayan "Kuduzlar yýðýnýna" karþý göstermiþ olduðu basiretsizlikten anlýyoruz. Bununla birlikte "az bilinmeyenli demokrasi havarisinin" çekimser oy kullanarak Ýsraili destekleme hakkýný ve düþen bombalarý izleyerek halay çeken kuduz sürüsü bu sevninç(!) hakkýný "Ýnsan Haklarý Evrensel Beyannamesinin" hangi maddesinden alýyorlar? Ya da "Birleþ(EME)miþ Milletler" den "Kuduz Haklarý Evrensel Beyannamesi" mi çýktý?
Sonuç olarak bu mezalimi gerçekleþtirenler ve gerçekleþterenleri izleyenler insan olduklarýný iddia ediyorlarsa ben ÝNSANLIKTAN ÝSTÝFA EDÝYORUM.