bu kýþ nizipin doðal gaz kullandýgýný sanýyordum. öyle deðilmi ?
bu kýþ nizipin doðal gaz kullandýgýný sanýyordum. öyle deðilmi ?
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
Aslýnda çok önemli bir konu doðalgazla ilgili ben Nizip'te hiçbir çalýþma görmedim, ne durumda acaba çalýþmalar.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Boþuna gelmesin bu fiyatlarla ýsýnmak mümkün deðil ben Bursa da 145m evin 40m salonununu kapatýp kullanýyorum 400 ytl den aþaðý gelmiyor Nizip teki o yüksek tavanlý ve en az 160m olan evleri kaça ýsýtýlacaðýný varýn siz hesap edin
Doðalgazla ýsýnabilmek için evinizin kesinlikle izoleli olmasý gerekiyor, binanýn dýþýna mantolama ve ev pencere kapýlarýnýnda yeni sistem pimapen yerlerinde taþ olmamasý gerekiyor eðer alt üst ve yanýnýzda da kalorifer yanýyorsa yakýt gideri çok düþüyor tabi burada kombi yakmayýda bilmek gerekiyor, ben bildiðim kadarýný söyleyeyim, bir kere kombiler evden birgün bile uzaklaþsan kapatýlmaz, en düþük derecede yanmaya devam etmeli, ayný þekilde gece yatarkende kombi kapatýlmaz en düþük derecede yakýlýr, kombinin derece ayarý mümkün olduðu kadar düþük tutulacak tabi bu söylediklerim evin izolasyonu tamsa deðilse yaktýðýn bütün gazla havayý ýsýtýrsýnýz, benim evim tüm bu þartlara göre düzenlendi en son gelen doðalgaz faturasý 155 TL geçen sene 70 YTL geliyordu.
Müslüm abi dediklerine katýlýyorum ve bu konuda az çok bilgim var ben bursa dogalgaz dagýtým þirketinin 4 yýldýr iþyeri hekimliðini yapýyorum,IsýlKalori hesaplarýna göre hala en ucuzu doðalgaz gözüküyor, benim ev 2007 yapýmý izolasyonu iyi ama alt üst boþ oldugu için fazla geliyor,
ama
Nizip teki evlerin sizce hangisinde dýþ mantolama,bütün yerler parke (,hatta eskiden yerleri yazýn yýkardýk serinlesin diye) yeni yapýlan evlerin bir kýsmý hariç yerler mozaik veya mermerdir,hatta tavan yüksekliði eski evlerde(ki bunlar apartman dairesi) 4 /4,5 m dir bu da oda hacmini arttýrýr ýsýnmayý daha da zorlaþtýrýr.izolasyon ve kombi yakýmý hakkýndaki tüm bilgilere katýlýyorum Nizipte evler çok büyük ve kombiyle ýsýnmak çok zor olacak o metrekaredeki evler kazan sistemi kombi kurmak zorunda kalacak çünkü 26000 lik kombi bile kurtarmayacak bununda maliyeti daire baþýna en az 5/6 milyara mal olacak o kadar para yatýrdýktan sonra bir de doðalgaz faturalarýyla karþýlaþýnca Nizip li hemþerilerim'' Yaþasýn doðalgaz geldi ''diye sevinirken üzülmesinler,
Geçende ana haber bültenlerin birinde Rize de birkaç ay önce Doðalgaz geldi diye horon tepenler faturalarý görünce þoke olmuþlardý.
keþke daha ucuza bu kadar temiz bir yakýtý kullanabilsek
Doðalgazý göremedik hala tanýþamadýk ama maþallah zam haberleri GAZdan önce geldi. Yine de halimize þükür. Ýyiki gelmemiþ...
Mehmet Sait BOZKURT(Peerless)
Dogalgaz gelirse kime kömür daðýtýlacak![]()
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
bu iþler aceleye gelemz sindire sindire daha 2 yýl olmuþ hele bir 2 yýl daha geçsin![]()
Hayri Murat Bakýrcý
O yazýyý bende hatýrlýyorum.
Ancak, Ýþin aslý Doðal gaz Nizip'e gelse de faydalý olacaðýna inanmýyorum. Doðal gaz konusunda dýþa baðýmlý olmamýz, olur olmaz gaz kesintileri, ayrýca doðal gaz daki fahiþ fiyat ve zamlar düþünülecek olursa odun kömür ile ýsýnmak daha cazip olacaðý kanýsýndayým.
sizler dogalgaz gelsin diye böyle acele edin dört gözlede bekleyin yarýn geldiðinde eyvah diyeceksiniz benden söylemesi ben dogalgazlý evdede oturdum buradaki evler kýsýn zor ýsýnýr kömürü yana yana ararsýnýz bide faturalarda bi güzel cebinizi yakar...
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Çok haklýsýn adamlar bir ev yapmýþ sanki at koþturacaksýn, bu ev ýsýnýrmý.
evet cooook zor keske satandartlar tek olmasaydý yani çesit çok olsaydý büyük evler yanýnda küçük evlerde yapýlsaydý inanýn küçük bi ev bulsam hiç durmaz oraya tasýnýrdým ama mecburi olarak oturuyorum burda çok büyük temizliði zor bazý odalarý kullanmýyorum bile inanýn
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
ben ailemle kalýyorum abi kirasýndan dolayý deðil inan sadece temizleme kýsmý biraz ugrastýrýyo okadar bide pvcler iyi yapýlmamýs soguk geliyo hertaraftan onun dýsýnda artýk sorun etmiyorum olsun
hakketten noldu bu iþ. o kadar kazdýlar boru döþediler arkasý gelmedi. neyi bekliyorlar bilen varsa bura yazsýn.
bir þey daha istesen bu yýlan hikayesini bilen var mý acý bi zahmet bu hikayeyi bilen varsa da bura yazýn.hep aklýma takýlýy.
Leyla Leyla!!! diyen dille,vuslata eremezsin Mevla demedikçe!