Fidanlarýmýz tüplü ve 1 yaþýndadýr aþýsýzdýr Fazla büyük deðildir ama güneþ altýnda büyüdüðünden çok aþýrý sýcaða dayanýklýdýr Almak isteyen herkes arayabilir bekliyoruz...
Fidanlarýmýz tüplü ve 1 yaþýndadýr aþýsýzdýr Fazla büyük deðildir ama güneþ altýnda büyüdüðünden çok aþýrý sýcaða dayanýklýdýr Almak isteyen herkes arayabilir bekliyoruz...
Konu seker27 tarafýndan (24.01.09 Saat 18:52 ) deðiþtirilmiþtir.
Kaç yaþýnda, tüplümü yoksa çöðür mü, tüplü ise poþetleri büyük mü küçük mü..?
bunlar belirtmenizde fayda var.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Kasým bey hayýrdýr, fidanmý lazým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Fidan alacak çiftçiler için bu kriteler önem taþýr, ilaný ekleyen kiþi açýsýndan bu bilgilerin verilmesi fidan satýþýnda önemli bir etkendir.
Bize lazým olunca bu kriterleri göz önünde bulundururuz.
Selam sevgili kasým acaba bu fýstýk fidanlarýndan buraya yani izmire diksek tutarmý dersin.Aþýlama sistemi ile yanýlmýyorsam Aydýn da tutmuþ. Ne dersin denesekmi
Fýstýklarýmýz tüplü ve 1 yaþýnda Tüpleri orta boy ince ama biraz boylu güneþli ortamda büyüdüðü için yaz sýcaðýna dayanýklý onun için alacak çiftçilerimiz için tam yeri
Abi 2 ytlye gidiyormu yaw..
Ülküsüz insan çamurdan farký olmayan bir varlýktýr...
TÜRK ÝSLAM MÜHRÜNÜ DÜNYAYA VURACAÐIZ...
bence bu fýstýk fidanlarýnýn gazi antep þehri dýþýna satýþý ve ekimi yasaklanmalý..
çünkü herkes her istediði yere fýstýk ekerse antep fýstýgý, antep fýstýgý olmaktan çýkar..
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
Daha geniþ düþünebilmeliyiz, ne kadar çok üretim o kadar çok ihracat demektir, ABD, Ýran ve Suriye üretimini her yýl biraz daha arttýrýyor ve dünya piyasasýnda daha çok hacýmlý ihracat yapýyorlar, olaya bölgesel deðil ulusal olarak bakmak lazým, ayrýca üretimde tekel olmaktan ziyade fiyat belirleme, iþleme ve iþin merkezinde tek söz sahibi olmak, FISTIK BORSA'sý oluþturarak Nizipli müstahsil, üretici, iþletmeci, sanayici ve tüccarlarýn haklarýný korumak daha akýlcý ve elzemdir.
þu an dýþardan gelen talebleri karþýlýyamýyormuyuz abi ?
Bu yýl için böyle bir talep sözkonu ancak bunun Ýran ve Suriyedeki rekolte düþüklüðünden kaynaklandýðý biliniyor, fakat üetimi arttýrmak her zaman için lehimize olacak bir geliþmedir mesela ülkemizde var yok yýlý ortalamasý 100 bin ton civarýnda merikanýn ise 250bin ton civarýnda üstelik amerikadaki fýstýðýn tarihçesi 40 yýldan ibaret Californiya çöllerinde boþ alan býrakmadýlar fýstýk ektiler, yetmedi Avustralya ve Y.Zellanda'dan çok büyük miktarlarda arazi kiralayarak oralarda da aynýsýný uyguladýlar... buradan þu sonucu çýkarabiliriz,
antepfýstýðý dðer tarýmsal ürünlere kýyasla fiyat olarak daha yüksek rakamlara pazar bulabilmekte , eimizde böyle ürün varken neden daha düþük gelirli tarým ürünleri ile meþgul olalým ki..?
Sonuç olarak dünya bunu tüketiyor kim daha çok ve kaliteli fýstýk üretirse pazara o oranda hükmeder,
amerikada fýstýk yetiþtirildigini bilmiyordum. verdigin ilgiler için teþekkürler abi
amerikan fistigini öyle paketlemis satiyorlarki
almayanin alasi geliyor
tadi na gelince leblebi diyelim
albenili paketlenmeli antep fistigi
insanlarin alim ve yiyim gücüne göre kücük kücük paketlenmeli
illa her alan 5 kilo almiyor nizipteki gibi
ne kadar cok kisiye ulasirsa o kadar cok reklam demektir
cok kisiye ulasmasi icinde kücük paketlemeler $art
öyle siyah naylon po$etlerde pazarlamiyor amerikalilar fistik diye yutturdugu leblebileri
yani adamlar " fistik " gibi paketleme yapmi$lar
adamlar 250 $er gram paketlerini yapmislar aslan gibi hemen hemen tüm marketlerin en cok görünebilcek yerinde duruyor ve satiliyor dogal olarak
milletin akli gözünde <<<<<<<<<<görünce alir ! düsününce degil
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....