1- PAYLAÞMAK Öyleki iyi ve kötü günlerinizi, acýlarýnýzý,üzüntülerinizi,kederlerinizi,
sevinçlerinizi,mutluluðunuzu açýk açýk birbirinizle dürüstçe ve güvenerek paylaþabilmek
2-GÜVENMEK Öyle güven vermelisiniz ki karþýdaki dost dediðiniz kiþi size
gönül rahatlýðý ile herþeyini paylaþabilip anlatabilmeli.Sizin
yanýnýzda huzur bulmalý.Sevgi ve saygý duymalý.Ona en zor anýnda bile damla damla mutluluk
aþýlamalýsýnýz.Güvenilir bir kiþi olmalýsýnýz..Sýrlara sadýk kalmalýsýnýz.Onu çok
iyi dinlediðinizi hissettirmelisiniz,Çok iyi empati kurmalýsýnýz.Konuþtuðunuz
, kiþi karþýnýzda ise onu dinlerken gözlerine bakmalýsýnýz,dinlendiðini bilmeli...
3-AÇIK SÖZLÜLÜK:Bence eðer bir dostunuzun hatasýný veya olumsuz bir yanýný gördüyseniz
onu uyarýp doðru yolu göstermelisiniz.Hani derlerya `DOST ACI SÖYLERMÝÞ
Yani dostunuza zarar gelecek birþey var ise açýk sözlülükle ona söylebilmelisiniz.
4-FEDAKARLIK: Gerçek dost dostunun her zor anýnda yanýnda olmalýdýr.Mazeret göstermeden
eðer size onun ihtiyacý olduðunu öðrenmiþ iseniz daðlarý delip yanýnda olmalýsýnýz
Onun acý ve sevincine ortak olmalýsýnýz.Gerçek dostluklar büyük özveri ister.
Acýlý,sevinçli,hastalýklý,kederli anýnda yanýnda bulunmalýsýnýz.Ona güç vermelisiniz.
5-SÜREKLÝLÝK: Gerçek dostluklar çabuk bitmez.Uzun yýllarca her türlü sevinç ve üzüntülerini,zor anýný
takip edip dost olduðunu,hep onun yanýnda olduðunu ve olacaðýný hissettirmelidir.
Tek kelime ile SADIK BÝR DOST Olmalýdýr...
Benim þimdiiçimden bunlar geçti ,kýsa yazayým dedim ama baþaramadým herhaldeç.
Yazdýkça yazdým,baðýþlayýnýz dostlarým
Artýk þiirimi eklemesem dedim ama neyse ekliyeyim.Yorulmamýþ iseniz okursunuz,canýnýz saðolsun.
EÐER ANLAMIÞSAM GERÇEK DOSTUMU ONA CANIMI VERÝRÝM SONSUZA KADAR DA UNUTMAM,SADIK KALIRIM..SEVERÝM VE SAYARIM..
EÐER ÜZMÜÞSE O DOST BENÝ BÝR O KADARDA ÝNADIM VARDIR,ASLA AFFETMEM
KOLAY KOLAY ÝNCÝTMEM KÝMSEYÝ AMA ÝNCÝNDÝÐÝMDEDE GERÝ DÖNÜP BAKMAM
Biliyorum bu huyumda belki biraz katý olabilir ama iþte ben böyleyim...
Neyse ben DOSTLUK Hakkýnda görüþlerimi yazdým .Belki siz farklý düþünebilirsiniz.
TÜM DOSTLARIMA SEVGÝ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM