http://salihbal.spaces.live.com/
SÝZE GÖRE BÝR SAYFA BAKIN VE BANA DUA EDÝN VESÝLE OLDUÐUM ÝÇÝN...
http://salihbal.spaces.live.com/
SÝZE GÖRE BÝR SAYFA BAKIN VE BANA DUA EDÝN VESÝLE OLDUÐUM ÝÇÝN...
mutluluk her ne pahasýna olursa olsun bu hayattn zevk almaktýr...çünkü bu dünyaya yaþamaya geldik ve birdahada bu fýrsatýmýz olmayacak...gözlerden akan iki damla yaþ her þeyden daha önemlidir...
eleþtirmek için deðil deðiþtirmek için var olalým...
benim için mutluluk herkesin mutlu olduðunu görmekle olur.inþallah o günleri görebilirim ama malesef herkes hayatýndan nefret ediyor ve intihar olaylarý hýzla artýyor.hasteneye hergün intihara teþebbüs eden insanlar geliyor.bazýlarý kurtalamýyor ve ölüyolar.rabbim affetsin.
<font size=\"2\" color=\"#ffffff\" style=\"background-color: #ff0000\"><strong><em><u>*****ÜLKÜCÜLER ÝPEÐE SARILMIÞ ÇELÝKTÝR*****</u></em></strong></font>
<p align="center" Mutluluk sizce nedir? .<p align="center" .<p align="center" Bir araba
sahibi olmak mý? Ya da bir ev ? Yoksa evlenince mi mutlu olacaðýnýzý düþünüyorsunuz? Ýyi bir iþe ne dersiniz? .<p align="center" Mutluluk yolculuðunun deðerli yolcularý;
Düþünün o çok istediðiniz, uðruna gecenizi gündüzünüze katarak elde ettiðiniz ve "o benim olursa en mutlu ben olurum" dediðiniz hedeflerinizi....<p align="center" O çok istediðimiz elbiseyialdýnýz sýrtýnýzdan düþmedi.Bir gün, iki gün , üç gün... Ya sonra? Bitti! Artýk vitrinde gördüðümüz o deri ayakkabý var aklýmýzda... Bir alabilsek baþka ne isteriz ki? Ama onun da sonu ayný son, o bitecek. Bu sefer bir baþkasý...<p align="center" Nefsimiz arsýz bir çocuk gibi önce birþey istiyor, ona istediðini verene kadar onun için çýldýrýyor ama elde edince tüm arzusu hevesi bir süre sonra sönüveriyor. Artýk yeni bir þey istiyor. "Onunla mutlu olacakmýþ!???".<p align="center"
Hayat böyle deðil mi "Mutluluk Yolculuðu"nun deðerli yolcularý? Önce bir liseyi bitireyim diplomayý alayým diyoruz, sonra bir de üniversite sýnavýný kazanayým, 4 yýllýk bölüme kapaðý atayým istiyoruz. Uðraþýyoruz didiniyoruz. Güç bela giriyoruz üniversiteye.
Þu vizeler bir bitse rahatlayacaðýz. Vizeler biter. Bu sefer de finaller. Vizeydi finaldi derken bir mezun olsak.. .<p align="center" Mezun da olduk; Ah bir iþe girsem benden mutlusu yok!.<p align="center" Ýþe girdik ; "Bi terfi edemedik yahuþu patron bir zam verse daha ne isterim ki?".<p align="center" O da oldu. Güzel, hayat týkýrýnda gidiyor. Evlenince
mutlu olacaðým; Evlendik..<p align="center" Bir çocuðum
olursa mutlu olacaðým; kýzýmýz oldu. (Allah baðýþlasýn...).<p align="center" Ama, bir oðlum olsun bak! Dünyalar benim olacak. .<p align="center" Var ya! Þu bizim oðlan bir Anadolu lisesi sýnavlarýný kazansýn, çok MUTLU olacaðým..<p align="center" Varýmýzla yoðumuzla gece gündüz demeden daha rahat, daha lüx bir hayat için çýrpýndýk. Evladýmýz üniversiteyi hayýrlýsýyla bir bitirsin, eli ekmek tutsun gayri rahatým sonrasý. .<p align="center" Tamam o da oldu..<p align="center" Ah! Evladýmýn bir mürrüvetini görsem; Allah'tan baþka ne isterim ki?
"torun" ? .<p align="center" ....seneler geçer.
.<p align="center" Hayat, kadýn için çamaþýr, bulaþýk, yemek, temizlik, iþ çemberinde dönerken adam sabah 8:00 akþam 5:00 mesaisinde. Gelince yemek, biraz televizyon ve uyku. Bu kýsýr döngüde, mutluluk seraplarýnýn peþinde koþarken zaman avuçlarýmýzdan apansýzca kayýp gitmiþ. Ve bir de bakmýþýz ki son istasyondayýz....<p align="center" Ne gençliðimizden ne dinçliðimizden eser kalmamýþ. Arkamýza dönüp baktýðýmýzda, geride kalmýþ 70 yýl... Ama elde avuçta, ulaþýlamamýþ bir "mutluluk" adresi....<p align="center" Hayatýnýzýn gidiþatý böyleyse, son istasyona vardýðýnýzda ben aslýnda "MUTLULUÐU" arýyordum demek için çok geç olmadan, mutluluk seraplarýnýn peþinden koþmayý býrakýp mutluluðu gerçekten olduðu yerde aramanýn ve bu koþuþturmada içerisinde her gün bizim için doðan güneþin ýþýltýlarýnýn artýk farkýna varmanýn zamaný gelmedi mi sizce de? Ne dersiniz?.<p align="center" O zaman, gelin sizi monoton hayatýnýzýn içinden alýp, mutluluðun olduðu diyara götürelim. .Haydi sizinle beraber kaçalým, çoook uzaklara gidelim. Öyle bir yerde olalým ki; orada sadece mutlu olunsun. Ýþte orasý cennet!... Ama biliyor musunuz mutluluk yolculuðunun deðerli yolcularý, eðer dilerseniz siz bu dünyayý da kendinize cennet yapabilirsiniz. Allahû Tealâ bu imkânlarý insanlara teslim etmiþ. "Kim mutlu olmak isterse mutlu olur" diyor Allahû Tealâ. "Biz onu mutlu kýlarýz"
<p align="left" Allahû Tealâ'nýn 5 safhada oluþan mutluluk reçetesi, Allah'a ulaþmayý dilemekle baþlar. Sonra mürþide ulaþmakla devam eder, sonra ruhunuzun Allah'a teslimini esas alýr. Sonra fizik vücudunuzun, sonra da nefsinizin Allah'a teslimini esas alýr..<p align="center"
.
90/10 Sirrini kesfedin, bu hayatinizi etkileyecek belkide
degistirecek.
Bir ornek verelim.
Ailenizle kahvalti yapiyorsunuz.
Kiziniz, kahve fincanina carpiyor ve bir fincan kahve gomleginizin
uzerine dokuluyor.
Biraz once olan olay uzerinde hic bir kontrolunuz yok.
Sonradan olacaklar ise sizin davranisiniza gore belirlenecek.
Lanet ediyorsunuz. Kahveyi uzerinize doktugu icin kaba bir sekilde
kizinizi azarliyorsunuz. Kiziniz uzuluyor ve aglamaya basliyor.
Kizinizi azarladiktan sonra esinize donuyor ve kahve fincanini
masanin kenarina cok yakin koydugu icin elestiriyorsunuz.
Bunu kisa bir sozlu tartisma takip ediyor.
Ofkeyle ust kata cikiyor ve gomleginizi degistiriyorsunuz.
Asagiya indiginizde kizinizi, aglamaktan dolayi kahvaltisini
bitirememis ve okul icin hazirlanamamis bir halde buluyorsunuz.
Kiziniz otobusu kaciriyor. Esinizin ise gitmek icin hemen cikmasi
gerekiyor.
Hemen aceleyle arabaniza kosuyorsunuz ve kizinizi okula birakmak
uzere hareket ediyorsunuz.
Gec kaldiginiz icin, saatte 30 mil hiz sinirlamasi olmasina ragmen
saatte 40 mil hizla gidiyorsunuz.15 dakikalik gecikmeden ve hiz
limitiniastiginiz icin odediginiz 60$ trafik cezasindan sonra okula
ulasiyorsunuz.Kiziniz size "Hoscakal"
demeden binaya kosuyor.
Ofise 20 dakika gecikmeyle geliyorsunuz ve evrak cantasini evde
unuttugunuzu anliyorsunuz. Gununuz korkunc bir sekilde basladi!
Devam ettikce, kotulesiyor, daha da kotulesiyor saniyorsunuz
Eve gitmeyi dort gozle bekliyorsunuz. Eve ulastiginizda esiniz ve
kizinizla olan iliskilerinizde araya sIkistiginizi saniyorsunuz.
Neden?
Sabahleyin nasil tepki verdiginize bagli olarak!
Neden kotu bir gun gecirdiniz?
A) Kahve sebep oldu
B) Kiziniz sebep oldu
C) Polis sebep oldu
D) Siz sebep oldunuz
Cevap "D" sIkki.
Kahvenin dokulmesinde sizin bir kontrolunuz yoktu.
Sizin gununuzun kotu gecmesine o 5 saniye icindeki davranislariniz
sebep oldu.
Olabilecek ve olmasi gereken ise soyleydi.
Uzerinize kahve sicradi.Kiziniz aglamak uzere. Siz nazikce "Tamam
tatlim,bir dahaki sefere biraz daha dikkatli olman
gerek"diyorsunuz.
Havluyu kaptiginiz gibi ust kata cikiyorsunuz. Gomleginizi
degistirip,evrak cantasini aldiktan sonra asagiya iniyorsunuz ve
ayni anda pencereden kizinizin otobuse bindigini goruyorsunuz.
Kiziniz geri donup elsalliyor.
Siz ve esiniz ise gitmek icin birlikte cikmadan once
opusuyorsunuz.
5 dakika once ise geliyorsunuz ve calisma arkadaslariniza neseli
bir sekilde selam veriyorsunuz.
Patronunuz ne kadar guzel bir gunde oldugunuz hakkinda konusuyor.
Farka bakin!
Iki farkli senaryo. Ikisi de ayni basladi. Ikisi de farkli bitti.
Neden?
90/10 sirri inanilmazdir! Cok azimiz bunun farkindadir.
Sonuc?
Pek cok insan gereksiz yere stresten, dertlerden, problemlerden ve
basagrisindan aci cekmektedir.
Bu sir nedir?
Hayatin 10'u, sizin basiniza gelenlerden olusur.
Hayatin diger 90'ina ise sizin bu basiniza gelenlere nasil
davrandiginizla karar verilir.
Insanlar anlamsiz seyler soyler ve yaparlar.
Ýnsanlar hasta olurlar.
Arabalar bozulurlar.
Ucaklar gec kalir ve butun planlarimizi alt ust ederler.
Trafikte bir surucu canimizi sIkabilir v.s.
Bu 10'luk kisim tamamen bizim kontrolumuz disinda gerceklesir
Diger 90'lik kisim farklidir.
Diger 90'lik kisimi siz belirlersiniz.
Nasil?
Olaylara yaklasiminizla!
Nasil tepki verdiginize bagli olarak.
Gercekten olanlarin 10'unda hic bir kontrolunuz yok.
Diger 90'i ise sizin tepkinizle belirlenir
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal" "font-size: 13.5pt; color: blue; font-family: Verdana" HÝÇ HAYALLERÝNÝZDEN SIFIR ALDINIZ MI ?
Bu öykü, çiftlikten çiftliðe, yarýþtan yarýþta koþarak
atlarý terbiye etmeye çalýþan gezgin bir at terbiyecisinin
genç oðluna kadar uzanýr. Babasýnýn iþi nedeniyle
çocuðun orta öðretimi kesintilere uðramýþtý.
Orta ikideyken, büyüdüðü zaman ne olmak ve yapmak
istediði konusunda bir kompozisyon yazmasýný istedi hocasý..
Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliðine
sahip olmayý hedeflediðini anlatan 7 sayfalýk bir
kompozisyon yazdý. Hayalini en ince ayrýntýlarýyla anlattý.
Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliðin krokisini de çizdi.
Binalarýn, ahýrlarýn ve koþu yollarýnýn yerlerini gösterdi.
Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000
metrekarelik evin ayrýntýlý planýný da ekledi.
Ertesi gün hocasýna sunduðu 7 sayfalýk ödev,
tam kalbinin sesiydi.. Ýki gün sonra ödevi geri aldý.
Kaðýdýn üzerinde kýrmýzý kalemle yazýlmýþ kocaman bir
"0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarýsý vardý.
"Neden "0" aldým?" diye merakla sordu hocasýna, çocuk..
"Bu senin yaþýnda bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal"
dedi, hocasý.. "Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun.
Kaynaðýnýz yok. At çiftliði kurmak büyük para gerektirir.
Önce araziyi satýn alman lazým. Damýzlýk hayvanlar da
alman gerekiyor. Bunu baþarman imkansýz" ve ekledi:
"Eðer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden
yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."
Çocuk evine döndü ve uzun uzun düþündü. Babasýna danýþtý.
"Oðlum" dedi babasý "Bu konuda kararýný kendin vermelisin.
Bu senin hayatýn için oldukça önemli bir seçim!."
Çocuk bir hafta kadar düþündükten sonra ödevini hiçbir
deðiþiklik yapmadan geri götürdü hocasýna..
"Siz verdiðiniz notu deðiþtirmeyin" dedi..
"Ben de hayallerimi..".....
O orta 2 öðrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki
1000 metrekarelik evinde oturuyor.
Yýllar önce yazdýðý ödev þöminenin üzerinde
çerçevelenmiþ olarak asýlý.
Öykünün en can alýcý yaný þu: Ayný öðretmen,
geçen yaz 30 öðrencisini bu çiftliðe kamp kurmaya getirdi.
Çiftlikten ayrýlýrken eski öðrencisine "Bak" dedi,
"Sana þimdi söyleyebilirim. Ben senin öðretmeninken,
hayal hýrsýzýydým. O yýllarda
öðrencilerimden pek çok hayal çaldým.
Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçýydýn." .
MADALYALI TEK ÞEHÝR KAHRAMANMARAÞ
Ben Mevlana Deðilim Benim Yanýma Adam Ol Da Gel
Ýþte o d þýkkýný bilebilsek sorun çözülecek ama !
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Coþkun Bey,
Admin gibi düþünüyorum.Acaba her olayda d þýkkýný bulabilen varmý ?
Selamlar Saygýlar
öyle olmasý gerek ama ahmeyt abi hiç sanmýyorum...
Coþkun abim,
Ýnsanlar malesef bay yada bayan, ( bunlara bizler de dahil ) karþýlaþtýklarý bir anlýk kontrolsüz harekete karþý hemen ve karþýmýzdakinin durumunu gözetmeksizin tepki vermek en kolayýmýza gelen iþtir. zannederiz ki örnekte belirtildiði gibi baðýrýp çaðýrarak o olay hiç yaþanmamýþ olacak, tam tersi baðýrýp çaðýrýldýðýnda yine örnekteki gibi zararýmýz sadece kirlenen gömlek olarak kalmayacak...
Bunu yapabilmek zor biliyorum ama bence öyle kontrolsüz bir olayla karþýlaþtýðýmýzda þöyle içimzideki ruhumuzla bir adým geriye çekilip olaya baþka gözle bakmak, bence yeterli olacaktýr, en azýndan saðlýklý düþünülebilinecektir..
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
alýntý:
"quote" metal demiþki:
Coþkun abim,
Ýnsanlar malesef bay yada bayan, ( bunlara bizler de dahil ) karþýlaþtýklarý bir anlýk kontrolsüz harekete karþý hemen ve karþýmýzdakinin durumunu gözetmeksizin tepki vermek en kolayýmýza gelen iþtir. zannederiz ki örnekte belirtildiði gibi baðýrýp çaðýrarak o olay hiç yaþanmamýþ olacak, tam tersi baðýrýp çaðýrýldýðýnda yine örnekteki gibi zararýmýz sadece kirlenen gömlek olarak kalmayacak...
Bunu yapabilmek zor biliyorum ama bence öyle kontrolsüz bir olayla karþýlaþtýðýmýzda þöyle içimzideki ruhumuzla bir adým geriye çekilip olaya baþka gözle bakmak, bence yeterli olacaktýr, en azýndan saðlýklý düþünülebilinecektir..
ÇOK HAKLISIN METAL ABÝM....
MAALESEF ÇOGUMUZ BUNDAN YOKSUNUZ...
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
Evet hadiseler ya zatýnda güzedir veya neticeleri itibari ile güzeldir. Bizler zatýnda olan güzelliklere alel re'si (baþüstüne) diyoruz ama þer gibi görünen fakat hakikatte hayra vesile olan hadiselere maalesef nazarý hikmetle bakmýyoruz.
Ne güzel demiþ Ýbrahim Hakký Hazretleri
Hak þerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif onu seyreyler
Görelim mevla neyler
Neylerse güzel eyler
Bence D þýkký bu satýrlarda.
Okuyunca insanýn hep D þýkký olasý geliyor. Doðrusuda bu zaten. Sinirden öfkeden kim ne kazanmýþki.
Hoþgörülü olmak her þartta çok önemlidir. Bu hem kendimize kazanç hemde çevremize negatif elektrik vermeyerek onlarýn yaþamlarýný ve psikolojilerini düzgün tutmaya vede onlarýda hoþgörülü davranmaya sevk ederek mutluluk zincirini geniþletir.
Neticede sabýrlý olmak, kalp kýrmamak ve hoþgörülü olmak vede olumsuzluklarda bile sakin duruþumuzu koruyarak Hayýr ve þerrin Allahtan olduðunu düþünerek ve olaylara o gözle bakmak , zaten bir Müslümanda olmasý gerekendir.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
D þýkký olmasý için önce benim evlenip birde cýtý býtý bir kýz çocuðum olmasý gerekir..Birde benim mizaçýma ters kesinlikle ben çocuklara kýzamam)
ama harika bir yöntem çoþkun abim paylaþtýðýnýz için çok saðolun..
sevgili doslar islamýn 6 þartýndan biri HAYIRDA ALLAHTAN ÞERDE ALLAHTAN EGER BÝR MÜSLÜMANIN GÖZÜNDE SEVENDE SÖVENDE AYNI OLMASSA (allahýn kulu olarak) kamil iman sahibi olamaz çok güzel bir konu,
burada Ahmet karadað kardeþimizin bir formunda bahsettiði gibi kendimizi karþýdaki insanýn yerine koyarak söz fiil ve tüm davranýþlarý deðerlendirmek lazým diye düþünüyorum. selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM