Hayýrlý olsun...
Hayýrlý olsun...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Nizip Denge Gazetesi'nin ýsrarlý yayýnlarý netice verdi ve YÖK heyeti kalabalýk bir Nizipli grup tarafýndan karþýlandý.
Nizip'te Eðitim fakültesi kurulmasý hususunda umutlar yeþerdi. YÖK Konsey Heyetinden 6 kiþilik ekip Nizip Meslek Yüksek Okulu'na gelerek incelemelerde bulundu. Gazi Üniversitesi eski rektörü Enver Karahasanoðlu baþkanlýðýndaki ekip Nizip Meslek Yüksek Okulu'nu gezdi.
Nizipli hemþehrimiz YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Muhittin Þimþek'in de hazýr bulunduðu ziyarete Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yavuz Coþkun'da eþlik etti.
YÖK Heyetini Nizip Kaymakamý H.Yusuf Güner, Nizip Belediye Baþkaný H.Fevzi Akdoðan, Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt, Nizip Yüksek Öðrenimi Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði Baþkaný Abdullah Altýnbaþ, muhtarlar, sivil toplum kuruluþu örgütleri ve vatandaþlar karþýladý. Heyet Nizip Meslek Yüksek Okulundaki incelemelerinin ardýndan Zeugmayý gezerek Nizip osmanlý parkýnda çay içtiler. Karþýlamadan memnun ayrýlan YÖK ekibi Eðitim Fakültesi kurulmasý konusunda daha sonra rapor hazýrlayacaklar. YÖK ekibide Nizip'ten Nizip'in durumunu belirten rapor istediler. Heyetin gelmesinde büyük katkýlarý olan Nizipli hemþehrimiz Muhittin Þimþek ayrýca gelen heyete Nizip'i ve Niziplileri anlattý. Nizip Yüksek Öðrenimi Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði Baþkaný Abdullah Altýnbaþ ise Nizip kampüs alanýnýn Gaziantep Üniversitesinin geniþlemesi için en uygun alan olduðunu anlattý. Ýlk defa kalabalýk bir YÖK heyetinin Nizip'e gelmesinde büyük katkýsý olan Prof.Dr.Muhittin Þimþek'e Nizipliler adýna Nizip Yüksek Öðrenimi Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði Baþkaný Abdullah Altýnbaþ teþekkür etti.
Nizip Ticaret Odasý'nýn da heyeti karþýlamak için üyelerine mesaj çekerek gelmelerini istemesi Nizip kamuoyunda takdir edildi.
![]()
![]()
Mehmet Sait BOZKURT(Peerless)
memleket yüksek okul kaldýramýyo, fakülte gelirse ne yapcak bu öðrenci onu düþünüyorlar mý?
Sosyal yönden çok geri nizip artý öðrenci sosyal yaþamayý sever eðlenceyi sever
ayrýca nizipde konaklama sorunu var önce bu gibi sorunlar çözülsün ondan sonra fakülte açsýnlar...
Umarým sadece bir umut olarak kalýr yoksa yazýk olur gelecek gençlere
Hayri Murat Bakýrcý
Güzel ilçemiz Nizip'imize fakülte yapýlmasý hususunda emeði geçen herkese,gerek siyasi ve yerel yöneticilerimize,özellikle sayýn kaymakamýmýz Hakan Yusuf GÜNER beye,sivil toplum kuruluþlarýmýzýn deðerli yöneticilerine,muhtarlarýmýza,YÖK yönetim kurul üyesi deðerli arkadaþým prf.Muhittin Þimþek'e,Nizip Yüksek Öðrenimi Geliþtirme ve Güçlendirme Derneði Baþkaný Abdullah Altýnbaþ'a çok teþekkür ederim.Bu katýlýma þahsýmýnda davetiyle Nizip için Nizip sevdalýlarýnýn gayreti gerçekten takdire deðerdi.
Türkiye Muhtarlar Derneði Nizip Þubesi Baþkaný
Ýstasyon Mahallesi Muhtarý
Dede KILIÇ
tel : 0.342 518 23 09
cep: 0 544 518 23 09
0 535 246 64 54
Emeði olan herkese teþekkür ederim . Gerçekten çok yakýndan ve etkileyici þekilde gayret gösteriliyor. Ve inþallah gerçekleþecek.
Bazý problemler ve eksikliklerde zamanla talep oluþtuðunda mutlaka yapýlacaktýr. Buna hazýr olmayan ve istemeyen zihniyetlerin bunu iyi anlamasý gerekir. Bu geliþim arz talep meselesidir. Fakülte gelipte öðrenci sayýsý artýnca konutproblemleride çözülecektir. Seneye faaileyete geçecek öðrenci yurdu gibi.
Sosyal imkanlarda mutlaka oluþturulacaktýr. Spor kompleksleri kültür alanlarý , dinlenme, eðlenme yerleri cafeler mutlaka talebe göre yapýlacaktýr. Bu geniþ zamanda kendiliðinden vede bu iþe baþ koymuþ Nizipliler tarafýndan yapýlacaktýr.
Sosyalleþmeyi Barlar sokaðýnda arayanlarada bir þey diyeyim; okumaya gelen 17-18 yaþýndaki ana kuzularý burada ilim tahsil edecek yeri gelirse eðlenecektir elbette. Ama zamanýnýn çoðunu okulu ile ders çalýþmaya ayýracaktýr. Ve onu okutmaya gönderen ailesinin maddi ve manevi emekleri heba olmasýn isteyecektir. Yoksa gelipte burda içkili barlarda geceyarýlarýna kadar kendinden geçip baþka yollara sapma ile hem kendine, ailesine vede vatanýna kendisine saðlanan imkanlarla nankörlük etmeyecektir.
Öðrenci öðrencilik vazifelerini yapacak ,alkollü ve renkli gece yaþantýsýndan uzak duracaktýr.
Nizip halký ve Fakülte sevdalýlarýda bu yolda sonuna kadar fakülteye destek verecek olumsuzluklarla sonuna kadar savaþacaktýr. Tekrar emeði geçen herkese teþekkür eder idrak zorluðu çekenlerede yeniden deðerlendirme yapmalarýný tavsiye ederim.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
Neden herkes, daha kayýtlarý bile yapýlmayan gençlerin namus savunuculuðuna soyunuyor anlamýyorum, bu çocuklarý daha þimdiden potansiyel namussuz görenler acaba Nizipte 1000 öðrenciyi görünce ne yapacaklar, çok merak ediyorum, hiçbir zaman peþin hükümlü olmayalým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Zaten þu anda 780 öðrenci var. Ve hiçbirininde baþýnda bekçi yok.!! Yazdýklarýmýz anlaþýlmamýþ galiba.Biz sadece öðrencilerin sosyal etkinliklerini içkili barlar olarak algýlayanlara bir hatýrlatma yaptýk.
Elbetteki öðrenciler geldiklerinde birçok imkanlar arayacaklardýr bizde bunlarýn olmasý taraftarýyýz. Vede fakülte okumaya gelen bir öðrencinin baþýna bekçi diktirme ihtiyacý hissetmeyecek kadar erdemli olduðunuda biliriz.
Ve hala yazdýklarýmýzdan anlaþýlmasý gerekeni anlamayanlarada daha dikkatli okumalarýný tavsiye ederim.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
Müslüm abimizin bahsettiði arsayý tam inceleme þansým olmadý ancak üniversitenin ilgisini çekecek bir yer deðil,fakat baþka amaçlý tahisisi konusunda düþüncem þu ; abimiz Nizip'e geldiðinde yetkili abilerle bir araya gelip durum deðerlendirmesi yapalým. Tabi yinede siz bilirsiniz benimki bir teklif![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Nizip için hayýrlý olur inþallah fakülte .inþallah eðitim fakültesi olur.kaliteli bölümler açýlýrsa daha iyi olur.
Fakülte ile ilgili bir geliþme varmý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE