![]()
Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliðinden yapýlan açýklamada Ýlçemizde Aralýk ayý (2008) içerisinde yapýlan trafik uygulamalarýnda 1207 araç kontrol edilmiþ, 51 araç sürücüsüne cezai iþlem yapýldýðý ve 70 aracýn trafikten men edildiði belirtildi. 15 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan iþlem yapýlýp mahkemeye sevk edilirken yapýlan alkol denetimlerinde 890 araç ve sürücüsü kontrol edilmiþ olup alkollü araç kullanmaktan 3 araç sürücüsüne iþlem yapýlýp sürücü belgelerine el konulmuþtur. Emniyet kemeri kullanmayan 7 araç sürücüsüne iþlem yapýlmýþtýr. Aðýrlýk kontrolünden 1 araç ve sürücüsüne iþlem yapýlmýþtýr. 54 okul servisi denetlenmiþtir. Denetimlerine aralýksýz devam edilmektedir. Motosiklet kullanan bir sürücüye trafik kuralý ihlalinden iþlem yapýlmýþtýr. LPG’li 303 araç denetime tabi tutulmuþtur. Toplam 164 ceza tutanaðý düzenlenmiþ, toplam 15.873.00 TL trafik cezasý uygulanmýþtýr. Trafik kazalarý bakýmýndan 13 trafik kazasý meydana gelmiþ olup geçen yýlýn Aralýk ayý (2007) ile aynýdýr. Ancak 2007 yýlýnda toplam 162 trafik kazasý meydana gelmiþ 2008 yýlýnda toplam 124 trafik kazasý meydana gelmiþ geçen yýlla mukayesede % 25’lik bir azalma olduðu araç tescil iþlemlerinde 244 araca yeni kayýt yapýldýðý ve 237 sürücü belgesi düzenlendiði açýklandý. Ýlköðretim Okullarýnda çocuklarýn trafik güvenliði yönünden bilinçlenmeleri amacýyla trafik tescil ve denetleme büro amirliði olarak eðitim ve öðretim kurumlarýnda seminerlerin devam edeceði yine 2008 yýlýnda olduðu gibi 2009 yýlýnda da Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliði olarak trafik denetimlerimiz trafik güvenliði projesi kapsamýnda trafik kontrol programýna uygun bir þekilde yapýldýðý ve sürücülerin trafik kurallarýna uygun bir þekilde araç kullanmalarý, aþýrý hýzdan kaçýnmalarý, alkollü araç kullanmamalarý, hatalý sollama yapmamalarý, kýrmýzý ýþýk ihlali yapmamalarý, yakýn takipten kaçýnmalarý, geçiþ hakkýna uymalarý aksi takdirde haklarýnda 2918 sayýlý Karayollarý Trafik Kanununa göre ilgili maddelerden cezai iþlem uygulanacaðý belirtildi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...