![]()
Nizip’te, sendika ve sivil toplum kuruluþlarýnca ortaklaþa düzenlenen mitingle Ýsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldýrýsý protesto edildi. Memur-Sen'e baðlý Eðitimciler Birliði Sendikasý (Eðitim-Bir-Sen), Hizmet Ýþ Sendikasý, Saðlýk Sen, Diyanet Sen ve Nizip Eðitim ve Dayanýþma Derneði öncülüðünde düzenlenen mitinge katýlan 3 bin kiþilik grup, Cumhuriyet Meydaný'nda toplandý. Grup, ''Yaþasýn küresel Ýntifada'', ''Gazze siyonizme mezar olacak'', ''Müslümanlar kardeþtir, ABD-Ýsrail kalleþtir'', ''Soykýrým yapan Ýsrail baþaramayacaksýn, oluk oluk kan da aksa kurtarýlacaktýr El Aksa'', ''Kudüs Filistinlilerin deðil ümmetin onurudur'' sloganlar atarak tekbir getirdi. Gruptakiler, saldýrýlara iliþkin fotoðraflar taþýdý ve Ýsrail'in saldýrýlarýný kýnayan pankartlar açtý. Katýlýmcýlar adýna ortak açýklama yapan Eðitim-Bir-Sen Nizip Temsilcisi Mehmet Çelik, masum insanlarý öldüren Ýsraillilerin dünyanýn hiç bir yerinde rahat ve huzur içerisinde yaþayamadýðýna dikkat çekti. Ýsrail'in masum Filistin halkýna yaptýklarý saldýrýlarý þiddetle kýnadýklarýný ifade eden Çelik, þöyle konuþtu: ''Ýsrail'in, Filistinli kardeþlerimize yapmýþ olduðu bu saldýrýlar, resmen bir devlet terörüdür. Ýsrail'i bu saldýrýlarýndan dolayý lanetle kýnýyoruz. Filistinli kardeþlerimizi kalbimizde taþýyoruz, kalbimiz onlarla birlikte yanýyor, Allah onlara yar ve yardýmcý olsun. Ýnþallah gerekli maddi ve manevi hassasiyeti Nizipliler olarak göstereceðiz.'' Bu arada, mitinge katýlan bazý vatandaþlar, Filistinlilere destek olmak amacýyla cep telefonlarýyla 5 TL deðerinde SMS'ler gönderdi. Bazý gruplar ABD Baþkaný George Bush ve Ýsrail Baþbakaný Ehud Olmert'in maketleri ile Ýsrail bayraklarýný yaktý. Miting olaysýz sona erdi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...