galiba cihat ve celal isimli oðlu var dý bir tane daha vardý unuttum yaww
galiba cihat ve celal isimli oðlu var dý bir tane daha vardý unuttum yaww
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
hatta siyasetle uðraþýyordu galiba çok yakýþýklý karizma desen 100 puanlýk birisi
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
okuldan ayrýldým sitede daha aktif oldum ve site sayesinde birbirinden deðerli abilerle tanýþtým...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
2008 yýlý bence Türkiye açýsýndan milad oldu, AKP sayesinde birçok güvendiðimiz cumhuriyet kaleleri tek tek yýkýldý, artýk özellikle Ýstanbulda resmi dairelerde, baþýnda türban yoksa iþ yaptýramýyorsun, kýsa kesilmiþ saç ve býyýðýn yoksa yada hacý sakalýn yoksa iþ yaptýramýyorsun, su parasý yatýrmaya gittiðinde bile türbanlý takkeli cüppeli olanlar öncelikle iþlerini bitirip gidiyor bizde sýrada bekliyoruz, artýk okullarda ve neredeyse ilköðretimlerde bile namaz kýlýnan mescidler var okul ders saatleri namaz vakitlerine göre ayarlanýyor, iþ yeri paydos saatleri cuma namazýna göre ayarlanýyor, AKP li tanýdýðýn varsa çocuðunu istediðin okula kaydettirebiliyorsun v.s v.s , en kötüsü artýk mahallelerde türban takana namuslu takmayana namussuz kadýn gözüyle bakýlýyor, namaz kýlmayana kafir gözüyle bakýlýyor, cuma namazý vaktinde iþ yeri açýk olana dinsiz deniyor ve bu esnafdan alýþ veriþ yapýlmýyor, Atatürk'ün resmi asýlý yerlerde traþ olunmuyor, alýþ veriþ yapýlmýyor, insanlar kesin çizgilerle müslüman yada deðil diye ikiye ayrýlýyor, 2009 yýlýnda belkide iþi daha da ileri götürüp sokak infazlarý baþlayacak, vurun kahpeye filmini hatýrlayalým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Adamýn biri zamanýnda bir hikaye anlatmýþtý bana,aklýma geldikçe gülerim.Gitmiþler bir zaatýn yanýna. Ortalýk açýk seçik doldu nasýl edek ney bu milletin hali demiþler.S...... lan sizde yokmu.Kimi kime þikayet ediyorsunuz demiþ.
Konu mehmet karakaþ tarafýndan (30.12.08 Saat 08:39 ) deðiþtirilmiþtir.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
2008 yýlý günlerimi çaldý götürdü,korkarým 2009 da ayný þeyi yapacak...
acýsý ve tatlýsý ile 365 gün daha devirdik.her ne kadar çilesi çok ise de 2009 herkese saðlýk,huzur,mutluluk ve hayýrlý bol kazanç getirir inþallah diyorum.
Menzile gittim tövbe aldim inþallah rahman...
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
müslüm abi yine muhalif yazýlarýnla parlamýþsýn. ama þuan türkiyede bir baský varsa o da laiklerin muhafazakar kesime uyguladýðý baskýdýr. Türbanlýlar üniversiteye ve kamu binalarýna giremezken türbansýzlar giriyor. baskýyý kim uyguluyor acaba?
2008 yýlýnda ne oldu ? Hýýmmmm güzel bir soru...:
-2008 yýlýnda 24 yaþýna girdim..
-2008 yýlýnda bir kýz sevdim(densiz çýktý)
-2008 yýlýnda dedem kalp krizi geçirdi ( yine kurtuldu)
-2008 yýlýnda adsl hattým kesildi bir süre nete giremedim...
-2008 yýlýnda hayatýmda ilk defa kurban kestim...
-2008 yýlýnda Zuhalý çok özledim... vs. vs.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
2008’de neler öðrendim?
Ocak
Büyük yarýþlara milyonlarca insanýn talip olduðunu, bunlarýn ilk karþýlaþtýklarý engel ve acýyla yarýþý býraktýklarýný, elli bin tanesinin acýya dayanmaya devam ettiðini, ikinci büyük engelde bunlardan da yaklaþýk beþ bin tanesinin acýya raðmen gayretle devam ettiðini ve acýya tahammülü yüksek küçük bir azýnlýðýn baþarý ipini göðüslediðini öðrendim.
Þubat
Türkiye’deki 7 yýldýzlý otellerin insaný hasta ettiðini, gösteriþin altýnda fukara bir zihniyetin olduðunu öðrendim. Türkiye’de Beylikdüzü’nde onlarca okul, otuz sinema salonu, altý tiyatro, kapalý çarþý açan, Beylikdüzü’nü 21.yüzyýlýn yüzü yapan kiþinin süper baþkan Vehbi Orakçý, Bayrampaþa’yý ilçenin bütün karmaþýk yapýsýna raðmen, spor tesislerinden, bilim ve teknoloji merkezlerine, hayýr çarþýlarýndan beþibiryerdelen, Genç Birleþmiþ Milletler toplantýlarýna Bayrampaþa’nýn yardýmsever ve üretken hizmetlerini Balkanlara kadar taþýyan kiþinin bir diðer süper baþkan Hüseyin Bürge olduðunu öðrendim
Mart
En zekimizin bile, en çalýþkanýn gerisinde kaldýðýný, zekanýn sadece çalýþmayla bir araya geldiðinde gösteri yapabildiðini öðrendim. Hiçbir þeyin nedensiz olmadýðýný, baþýmýza gelen her derdin bir hediye olduðunu, nispeten benim bu hediyeyi fark ettiðimi, bazýlarýnýn geç fark ettiðini, bazýlarýnýn hiç fark etmediðini öðrendim.
Nisan
Yaþamýndan þikayet edenlerin, yaþama eksi yüzden baþlayan Hüseyin Özer’in öyküsünü öðrenmesi gerektiðini; Hiç hayal etmezken Avrupa’nýn Harvard’ý LSE’de konuþma yapacaðýmý, Ýngilizlerin çok çalýþkan ve yaratýcý insanlar olduklarýný, Londra’yý bir inci gibi parlattýklarýný, bizim de Ýstanbul’u bakýr gibi paslandýrdýðýmýzý öðrendim.
Mayýs-Haziran
Afganistan’ýn geliþememesinin nedeninin kendi içindeki kamplarýn birlikte üretmek yerine birbirine karþý savaþmayý seçmesi olduðunu; insanýn ufku ne kadar geniþ olursa olsun, mekanlarýn da geniþ olmasýnýn önemli olduðunu; üç top çevirmenin mükemmel bir kiþisel geliþim aracý, Serdar Güven’in harika bir öðretmen olduðunu; Ayvalýk’a yapýlacak en güzel gezinin arabayla, otobüsle deðil, bisikletle olduðunu öðrendim.
Temmuz-Aðustos
Korkunun ecele faydasý olmadýðýný zamaný gelince büyük sýnavlarda ya kalacaðýmýzý, ya geçeceðimizi, on beþ günde karar verip bir ay Avrupa’nýn gezilebileceðini öðrendim.
Türkiye’nin pýrlantasýnýn Artvin, tek taþý’nýn Borçka Karagöl, yakutunun Rize Ayder, serüveninin Kaçkar olduðunu, yaþamak için peynir, domates ve salatalýðýn yeterli olduðunu öðrendim.
Eylül -Ekim
Gandi’den insanýn olgunlaþmasýyla yediði yemek arasýnda ters bir orantý olduðunu; bazen birinin gözlerini açabilmek için baðýrmanýn yetmediðini göz yaþý dökmek gerektiðini öðrendim
Kasým-Aralýk
Kitap yazmaktan daha iyisinin kitap yazdýrmak olduðunu, liderlikten daha iyisinin lider yetiþtirmek olduðunu; aþktan daha önemlisinin üretmek, yardým etmek olduðunu ama Yüce Allah’ýn bizim yarýna çýkmamýzý garanti etmek istediðini öðrendim.
Melih Arat