![]()
Blair hergün Kur'an okuyor
25 Aralýk 2008 Perþembe 12:24
Blair kendisi ile ilgili þaþýrtan bir bilgiyi açýkladý. Her gün Kur'an okuyan Blair, Hz. Muhammed ve Ýslam dini için de ilginç sözler söyledi.
Ýngiltere eski Baþbakaný Tony Blair Alman Die Zeit dergisine yaptýðý açýklamada, “Her gün Kur’an okuyorum” dedi.
Ýngiltere’nin eski Baþbakaný Tony Blair, Alman Die Zeit dergisinden Jan Ross und Patrick Schwarz’a verdiði bir röportajda, “Düzenli olarak Kur’an okuyorum, aslýnda her gün okuyorum.” dedi.
ÇOK UYGAR BÝR LÝDER
55 yaþýndaki politikacý, Hz. Muhammed ile ilgili olarak da “O çok uygar bir liderdi” dedi. Hýristiyan ve Müslümanlar arasýndaki önyargýlarý deðerlendirirken Blair þöyle konuþtu: “Hýristiyanlar hemen, ‘Ama onlar bizden nefret ediyor’ diyor. Ancak Kur’an’da Hz. Ýsa ile ilgili olup da, derinden saygýlý olmayan bir gönderme yok.”
MÜSLÜMAN OLMAYI DÜÞÜNÜYOR MU?
Blair, “Ýslam dinine geçmeyi düþünüyor musunuz?” sorusuna da “Hayýr hayýr, lütfen bu konuya girmeyelim” diye cevap verdi.
Ýngiliz politikacý, baþbakanlýðý býraktýktan sonra Katolikliðe geçtiðini açýklamýþtý. Bu seçimin öncelikle karýsý ve çocuklarýnýn Katolik olmasý ile ilgili bir karar olduðunu, tabii manevi bir tarafý da olduðunu söylüyor.
ÝNANÇ HER ÞEYDÝR, GÜÇ VERÝR
Blair baþbakanlýðý döneminde inancý hakkýnda konuþmayý pek tercih etmeyen bir liderdi. Bu konuda büyük konuþmaktan kaçýnmasýnýn sebebini ise, “Medyanýn demeçlerimi her zaman çarpýtýyor olmasý” olarak açýklýyor.
“Ýnanç her þeydir. Size güç verir.” diyen 55 yaþýndaki politikacý, “Baþka þeyler de var tabii bunu saðlayan, ama inanç deðerlere sadýk kalma gücü verir.” diye konuþtu.
DÜNYA DÝNLERÝNÝ BÝRARAYA GETÝRÝYOR
Blair 2008 baharýnda, dünyanýn büyük dinlerini bir araya getirmeyi amaçlayan bir vakýf kurdu. Ayrýca geçen yýl görevini Gordon Brown’a býraktýktan sonra AB, BM, ABD ve Rusya Dörtlü’sünün özel Ortadoðu temsilcisi olan Blair, bölgede din faktörünün çok önemli olduðunu söyleyerek, “Öncelikle insanlarýn inançlarýný anlamak gerekiyor. Farklý dinlerle uzlaþma ancak bu sayede olur” dedi.
Blair, muhabirin Irak ve Afganistan operasyonlarýnda Müslümanlarýn baský gördüðünü söylemesine üzerine Blair, “Kim baský görüyor. Biz bu ülkeleri, iki büyük diktatörün elinden kurtardýk” dedi