Bildiðiniz üzere ben Akçakentli Rahmetli Kasým Kiyanýn yeðeniyim, ben kendimi bildim bileli Akçakent Nizip Belediyesinden hep üvey evlat muamelesi görmüþtür hatta nizip.com un yayýnladýðý haritada bile görülmemektedir, Akçakent neredeyse Nizip'in bir mahallesi olmuþ Nizip'e en yakýn köydür, Akçakentin en elzem ihtiyaçlarý olan su, kanalizasyon ve elektrik sorunlarý nedense çözülmemekte ve belediyeler bu konuda ýsrar etmektedirler, evet haklýlar nüfusu çok azaldý ama sonuçta orada yaþayanlarda insan, hala kovalarla su taþýmaktadýrlar, kaðýt fabrikasý hala pis sularýný çaya akýtmaktadýr (Arýtma yapýlmasýna raðmen) köyde pis su kanalizasyonu yetersiz, bakýmsýzlýktan meþhur Akçakent pýnarý kurumuþ, dedelerimizin yaptýrdýðý belkide yörenin ilk su un deðirmeni bakýmsýzlýktan çökmüþ durumda,buranýn bir kýsmýnýn tapusu sevgili adminimiz Mehmet Akpek ailesindedir bir kýsmýda ben ve ailemdedir, köyün muhtarý çaresiz belediyenin ilgisizliðinden yakýnmaktadýr, kim bu köye sahip çýkacak çok merak ediyorum.