Cumartesi gelecekmisin müslüm abi?
Vallahi Müslüm abi Allah vekil sonra aðzýn burnun eðrilir devrim mevrim yapamazsýn bak yanlýþ anlama ben seni sevdiðimden söylüyorum yorum yazýk olmasýn sana...![]()
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
korkma müslüm abi biz kimseyi zorla bir yere götürmüyoruz bu iþ gönül iþi...
Gelin cumartesi köfteyi yiyelim sonrada hep beraber menzile gidelim...
Orhan abi sen ne dersin bu iþe...
Ýnþallah rahman yüce mevlam müsade ederse ben gelirim hacim...
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Eskiden sarraflar alýp sattýklarý altýnlarý mihenk taþýna vurarak kalb olup olmadýðýný anlarlarmýþ, halk ta kendi arasýnda yaptýðý alýþveriþlerde mihenk taþýna sýk sýk baþvururmuþ,
Zamanýn birinde bir zat Hacca gitmek için bir miktar altýn para biriktirmiþ vakti gelince de yola çýkmýþ çeþitli yerlerde konakladýktan sonra Hicaz'a varmýþ ihtiyaçlarýný karþýlamak için paralarýný bozdurmak istediðinde altýn paralarýn kalb olduðu söylenmiþ saða sola koþmuþ ancak ne yazýk ki paralar sahte imiþ bakýrýn üzerine altýn kaplanmýþ oysa o zat ne emeklerle o paralarý kazanýp biriktirmiþ, bir anda Hicaz gibi bir yerde parasýz kalýnca tanýdýk birilerini bulup utanarak yardým istemiþ üç ondan beþ bundan dönüþ parasýný zar zor borç etmiþ.
En çok piþman olduðu konu ise altýn paralarýn kalb olup olmadýðýný anlamak için mihenk taþýný hesaba almadan yola çýktýðý içinmiþ.
Evet çok þükür ki o yolculuðun dönüþü var idi...
Þimdi;
Allah dostlarý Peygamber efendimizden (S.A.V) sonra tüm zamanlarýn tartýþmasýz mihenk taþlarýdýr, bizler genellikle aileden veya çevremizden edindiðimiz bilgilerle Allah'a ibadet ediyoruz ancak yaptýðýmýz ibadetlerin kalb veya gerçek olduðunu tam olarak bilmiyoruz, bu þekil üzerine hak dünyaya göçtüðümüzde geri dönüþ yok..!
O halde yolculuk ansýzýn bizi bulmadan yaptýðýmýz ibadetleri mihenk taþýna vurarak gerçeði öðrenmemiz þarttýr.
Altýnlarýmýz gerçekse ne ala,
Allah korusun deðilse henüz yolculuk sýrasý bize gelmediði için deðiþtirme imkanýmýz var.
Bu yaptýðýmýz iþin bize herhengi bir zararý yok eðer gerçekten böyleyse belki kurtuluþa ereceðiz,
Peki mihenk taþlarý gerçek ise ve bizim ibadetlerimizde gösteriþten ibaret altýn görünümlü bakýr ise...
Artýk ah vah demenin de bir faydasý yok üstelik orada borç alabileceðimiz birileri de olmayacak.
Hal böyleyken akýl sahibiyim diyen her kiþi doðru yolu bulacaktýr.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Kasým kardeþim allah senden razý olsun, benim senelerdir anlatamadýðý sen bu hikayede antalmýþsýn, demekki hep ayný fikirdeyiz, adam kalp malp dinlemiyor illaki benimki gerçek diyor, alýp atýyoruz mihenk taþýna iþte görüyorsun bu kalp diyoruz hala ,yok benim param gerçek diyor, inþallah cenabý allah bize gülmüyordur.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
müslüm abi çorbalar noldu...
Hem nalýna hem mýhýna vuruyorsun müslüm bey...
o mübarek insan hakkýnda nasýl komiklik diyebiliyorsun ben hala onun þokundayým. oraya giden niyetine göre nasibini alýr döner. Þiþmi Saplýyorlar? Çocuðunu aç susuz býrak yanýmýzamý gel diyorlar? Bize baðýþmý yapýn diyorlar? ne ne anlamýþ deðilim... sen tanýyamamýþsýn, Bak Mustafa Kardeþim Hekim Oðlu Ýsmailin Yazýsýný oku diyor... Þifa isteyen Buyursun Dua isteyen gelsin, himmet isteyen gelsin diyor... Farkýndaysanýz isteyen diyor, Veren demiyor... Sinirli halimde, Kör dedim size YanLýþ anlamayýn Kalp Gözünüz kapanmýþ...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Gençler sabýrlý ve nazik olun Ýslama göre size sövenle sizi seven yanýnýzda bir olmadýkça güzel ahlak sahibi olamazsýnýz.Ki müslüm bey düþüncesini söylüyor size sövdügüde yok
Müslüm bey sizi gayet iyi anlýyorum din güzel ahlaktýr. Baþta ben olmak üzere her konuya degilse bazý konulara islami yorum getirmemiz veya getirilmesi güzel ahlaký anlatmak yoksa baþka bir amacýmýz yok karýncanýn bile bir yeri bir yolu olan dünyada müsade edin insanlar bir birine maneviyat alýp satsýn zira mal alýp mal satana kimsenin karýþmaya hakký olmadýgý gibi bu ticaretede kimsenin müdehale etmesi uygun olmaz diye düþünüyorum.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM