Son zamanlarda özellikle Niziplilik kültürünün ön plana çýkmasý tüm Niziplileri sevindiriyor.Yýllardýr hep eleþtiri alan bu konu yavaþ yavaþ istenilen düzeye gelmeye baþladý.Öncecen nerelisin sorusuna “Ben Urfalýyým ama Nizipte oturuyorum” veya Antepliyim ama Nizipte oturuyorum” gibi cevaplar iþitirdik.Halbuki 20-30 sene bu þehrin ekmegini yemiþ bir insan direk olarak ben Nizipliyim diyebilmeli..Ýþte bu kimlik tartýþmasý son yýllarda olumlu yönde ivme kazandý.
Ben bu olumlu etkide tespit edebildigim bazý hususlarý sizinle paylaþmak istiyorum.
Bunlardan ilki siyasi temsilcilerimiz..
Baþta Belediye baþkaný ve bölge milletvekillerimiz olmak üzere þehrin en önemli sorumlu kiþilerinin Nizip ile ilgili duyarlý yaklaþýmlarýdýr. Eskiden seçimden seçime ancak yüzlerini gördügümüz oy verdigimiz milletvekilerimiz son zamanlarda Nizip ile ilgilenmeye baþladýlar. Özellikle son dönemlerde Mehmet SARI isminin ön plana çýktýðýný belirtmek isterim. Yine Þimdiki baþkanýmýz AKDOÐAN’nýn Ýstanbul Ankara demeden Nizip ile ilgili toplantý ve açýlýþlara iþtirak etmesi de þehrin tanýtýmýna ve hemþericilik anlayýþýnýn geliþimine önemli katký saðladý.
Ýkinci anlatacaðým etken ise dernek ve internet siteleridir.
Burada Nizip.com’un katkýlarý çok büyük önem taþýyor. Gerçekten de son yýllarda gerek araþtýrmalarý ve gerekse sosyal organizasyonlarý ile Nizip.com adeta bir þehir buluþma noktasý oldu. Gurbette olan hemþerilerimizin takip merkezi Nizip.com üzerinden yapýlýyor dersek yanlýþ olmaz.
Yine Büyükþehirlerdeki derneklerimiz Niziplileri buluþturma ve kaynaþtýrma yönünde önemli adýmlar attýlar.
Bütün bu geliþmeler Nizipli olma ve hemþeri anlayýþýmýza önemli katkýlar saðladý düþüncesindeyim.
Mehmet PARLAR
0535.7258585
parlarajans@hotmail.com