ÇOK TÞK ÝLKKEZ ORHAN BEY BENÝM DEDÝÐÝM BÝÞEYE ONAY VERDÝ. BUNADA ÞÜKÜR. :-))))
ÝNÞ. GERÝSÝ GELÝR....
ÇOK TÞK ÝLKKEZ ORHAN BEY BENÝM DEDÝÐÝM BÝÞEYE ONAY VERDÝ. BUNADA ÞÜKÜR. :-))))
ÝNÞ. GERÝSÝ GELÝR....
Kardeþim zamaným olsa her konuya cevap yazarým ama,inanýn çok yoðunum. Hatta þu cümleyi yazarken bile, tam beþ defa masadan kalktým.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
<div align="justify"
O kahvedeki okey taþlarýnýn sesleri 1 kilometre öteden duyulur valla... O kahve Nizip Lisesi'nin kahvesi olmuþtu resmen..... Çocuklar okuldan kaçar bilardo denen cinsten bir oyunun müptelasý olurlardý.... Hatta bunu kumara kadar taþýr... Hesabýna dahi oynadýklarý olurdu.... Çoðu kez kavga çýkardý.... Analarýn-bacýlarýn dillerden düþmediði bir yer haline gelmiþ, namus denen asil duygu dillere sakýz olmuþtu... Zaten Nizip'in en büyük sorunlarýndan birisi olan küfür alýþkanlýðý, bu tür mekanlarda nedense gençlerin daha çok hoþuna gidiyordu.... Gençler sigaraya burada alýþýyor, okulu asmayý burada öðreniyor, Kenan abimizin yasakladýðý "racon" kelimesinide burada dile getiriyorlar... ayakkabýsýnýn ökçesine burada basýyor, ilk tesbihini burada sallýyordu.. Ýlkkez bir aile kýzýna bu tür mekanlarda yan gözle bakýyor..... Ýncecik vücuduna ilk façasýný burada atýyordu.... Ayakkabýsýnýn topuðuna ilk demiri burada çakýyor.... Ýlk kez çocuk bir ayakkabý boyacýsýna ayakkabýsýný boyatýyor, para vermeden tokatlayýp gönderiyordu... Mikrop gibi bardaklardan çay, oralet içmesi nedense hoþuna gidiyordu.... Sigara dumanýnda gözlerinin yanmasýda cabasýydý....
Bu durum Nizip'te açýlan internet cafelerde tüm hýzýyla devam etmekte.... Buralara denetim resmen kocaman sýfýr.... Ben gidiyorum bakýyorum, görüyorum ve üzülüyorum...Nizip gençlerini Nizip'te doðduklarýndan dolayý her zaman þanssýz görmüþümdür.... Eðitimden, kültürden, yaþamdan, eðlenceden, hayattan,dostluktan,kardeþlikten uzak yaþayan gençler maalesef gözlerde düþman olacak nitelikte insanlar haline geliyorlar... Bu konu çok ciddi.... Gerçekten öyle.....</div
<p><strong><em><u>NE MUTLU TÜRKÜM DÝYEBÝLENE</u></em></strong></p>
Selamlar,
Hacý Mehmet Okan Parký,Nizip için çok geniþ olmasa da þehrin merkezinde yer alan ve nefes alabileceði bir mekan...
Þu anki kullanýmý itibariyle,bence gerektiði gibi kullanýlamamaktadýr.Bu konu baþlýðýnda da tartýþýlan binalar
alan kullanýmýný kýsýtlamaktadýr.Dýþarýdan bakýldýðýnda gerek binalarýn konumu gerekse bitkilerin bakýmsýzlýðý bir park havasýný vermemektedir.Park olarak kullanýlan alan,yeni düzenleme yapýlsa da alt kýsýmda sýkýþýp kalmýþtýr.
Yeni bir düzenleme ile,parkýn dýþardan görünümü daha cezbedici ve algýlanabilir hale getirilebilir.
Binalar kaldýrýlýp yerine daha uygun bir köþede ailelere hizmet verebilecek bir mekan oluþturulmalý,daha önce bir arkadaþýmýn bahsettiði gibi su gösterileri eklenmeli,park modern ve kullanýlabilir bir park haline getirilmelidir.
Nizip'in kahvehanelerden çok parklara ihtiyacý yok mu sizce de...
Ayrýca bu köþe,Nizip halkýnýn en çok kullandýðý güzergah üzeri..
Bencede o kahvehanelerin hepsi kalkmalý... Parkýn havasýný bozuyor....
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-kiss[/IMG]
alýntý:
"quote" haberg demiþki:
<div align="justify"
O kahvedeki okey taþlarýnýn sesleri 1 kilometre öteden duyulur valla... O kahve Nizip Lisesi'nin kahvesi olmuþtu resmen..... Çocuklar okuldan kaçar bilardo denen cinsten bir oyunun müptelasý olurlardý.... Hatta bunu kumara kadar taþýr... Hesabýna dahi oynadýklarý olurdu.... Çoðu kez kavga çýkardý.... Analarýn-bacýlarýn dillerden düþmediði bir yer haline gelmiþ, namus denen asil duygu dillere sakýz olmuþtu... Zaten Nizip'in en büyük sorunlarýndan birisi olan küfür alýþkanlýðý, bu tür mekanlarda nedense gençlerin daha çok hoþuna gidiyordu.... Gençler sigaraya burada alýþýyor, okulu asmayý burada öðreniyor, Kenan abimizin yasakladýðý "racon" kelimesinide burada dile getiriyorlar... ayakkabýsýnýn ökçesine burada basýyor, ilk tesbihini burada sallýyordu.. Ýlkkez bir aile kýzýna bu tür mekanlarda yan gözle bakýyor..... Ýncecik vücuduna ilk façasýný burada atýyordu.... Ayakkabýsýnýn topuðuna ilk demiri burada çakýyor.... Ýlk kez çocuk bir ayakkabý boyacýsýna ayakkabýsýný boyatýyor, para vermeden tokatlayýp gönderiyordu... Mikrop gibi bardaklardan çay, oralet içmesi nedense hoþuna gidiyordu.... Sigara dumanýnda gözlerinin yanmasýda cabasýydý....
Bu durum Nizip'te açýlan internet cafelerde tüm hýzýyla devam etmekte.... Buralara denetim resmen kocaman sýfýr.... Ben gidiyorum bakýyorum, görüyorum ve üzülüyorum...Nizip gençlerini Nizip'te doðduklarýndan dolayý her zaman þanssýz görmüþümdür.... Eðitimden, kültürden, yaþamdan, eðlenceden, hayattan,dostluktan,kardeþlikten uzak yaþayan gençler maalesef gözlerde düþman olacak nitelikte insanlar haline geliyorlar... Bu konu çok ciddi.... Gerçekten öyle.....</div tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-kiss[/IMG]
bravooooo.......................................
Teþekkürler Ahmet Abi... Valla gerçekten artýk Nizipli gençler için biþeyler yapýlmalý....
<p><strong><em><u>NE MUTLU TÜRKÜM DÝYEBÝLENE</u></em></strong></p>
haberg ahmet abiden býravo almýþsýn .....bende katýlýyorum.......
Okan parký yaptýðýmýz son düzenlemelerle, ailece oturulabilecek harika bir mekan haline geldi,osmanlý parký yanýsýra
Okan parkýnda da göreve baþlayan güvenlik görevlileri,alkol kullananlara karþý emniyet ile iþbirliði içerisinde parkýn güvenliðini saðlamasýda ortamýn daha da huzurlu olmasýný saðladý. Yeni yapýlan yürüyüþ yollarýyla,çocuk oyun gurubu ile,bank ve masalarýyla,çeþmesiyle bay-bayan umumi wc leriyle, güzel görünümlü çim alanlarýyla okan parký tam olarak hizmetinize açýlmýþtýr.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
Konu Orhan Çelik tarafýndan (09.05.07 Saat 10:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Ben kimim..?
Ben kimim..?
bizim müdüründe adýný bi kerede olsa yazýn yaw allah aþkýna bi de barýþ akdoðan adýný görelim þu sitede onun icratlarý yokmu ?
Konu benzer tarafýndan (09.05.07 Saat 12:58 ) deðiþtirilmiþtir.
EMEÐÝ GEÇEN HERKESE TÞKLER
HAYAL DÜNYASI
Bir insan varmýþ.Daima insanca yaþamak için çalýþmýþ.Yaþadýðý dünyayý deðiþtirmek için savaþmýþ.Ve baþarmýþ da.Gerisini siz getirin çünkü böyle bir dünya ve böyle etkili bir insan ne yazýk ki kalmadý...
Keþke mutluluklar,bitmeyen aþklar sadece hikayelerde olmasada gerçek yaþamda olsa sizcede öyle deðil mi?
NERDE TRAK ORDA BIRAK...
FORUMUN EN KARÝZMA ERKEÐÝ BENÝM. ÝTÝRAZI OLAN YAZILI BEYANDA BULUNSUN( TABÝ DÝKKATE ALIRSAM :))
Okan parkýndan sonra osmanlý parkýnýn kafesininde hizmete girmesiyleý, Nizipliler için aile olarak oturulacak ortamlarýn sayýsý artmýþ oldu.ilçemizde bariz þekilde eksikliði hissedilen böyle yerlerin çoðalmasý bizler için memnuniyet vericidir.
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...