............................
............................
Konu dilruba tarafýndan (14.10.09 Saat 16:43 ) deðiþtirilmiþtir.
alýntý yapmaya çalýþtým gökhan kardeþten beceremedimama ben sorumda dikkat etmiþseniz gökhan bey kardeþim þahsi düþüncelerinizle de cevaplayabileceðinizi söyledim boþa cevap yazmadýnýz yani
![]()
bence bayanlar çalýsmalý..en azýndan iþlerýne daha sadýklar..bý yere gýrdýgým de bayan personel daha saygýlý ve iþine sadýk..hani insanlarla ilgilenýyor..erkekler öyle deðil sadece verýlen iþi yapar...bu da beným düþüncem..deneme yapýn görürsünüz..
Bence kadýný seks objesi olarak görmekten vaz geçtiðimizde bu sorun çözülecektir, kadýnýn saçýný gördüm etkilendim yok sesini duydum etkilendim mantýðý bir an önce sona ermelidir, Oktay kardeþimizin yukarda uzun uzun dini boyutlarda anlattýðý þeyler aslýnda iþin gerçeðini aynen yansýtmaktadýr, yani bunlara inananlar olduðu sürece bende kadýnýmý kýzýmý iþe göndermem demekki çalýþan bir kadýnýn saçý göründüðünde yada sesi duyulduðunda bu kadýn tehlikede baþýna herþey gelebilir, yahu erkekler bu kadar çabuk nasýl tahrik oluyor anlamýþ deðilim yoksa bende bir arýzamý var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
tabiki bayanlar calýsmalý kesinlikle hangi devirde yasýyoruz...hatta ben en cok ögretmenliði yakýstýrýyorum bayanlara ama biþeyide cok acýk söyleyebilirim ki belki bu söylediðim tepki de alacak biliyorum ama bu benim sahsi fikrimdir.. bende bi bayaným ve her calýsan kademesinden cok arkadasýmda tanýdýðýmda oldu demekki biþiler gördüm biliyorumki bence bayanlar calýsmalý amaaa çok üst kademelrde deðil.. ben bi bayan olarak erkeðin daha üst bayanlarýn daha alt kademelerde calýsmasý taraftarýyým üst kademe ne kadar cok erkek gördüysem bunu normal bi eylem bi görev kabul ederken bayanlarda bu biraz kibire biraz havaya biraz kendini begenmiþliðe giriyo çünki daha takýntýlý olabiliyolar valla benim üst kademe bayan arkadslarýmýn hemen hemen tamamýnda bunlarý cok acýk net gördüm ve insan iliþkilerinde gözlemlerim beni hiç yanýltmaz tabi istisnalar olabilir ki o istisnalarýnda cok olmadýðýndan adým gibi eminim
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Saygý deðer arkadaþlarým. Uzun süredir bir ayrýlýk vardý. Bundan böyle rabbim nasip ederse nizip.com sitesinde fikirlerimizi paylaþmaya kaldýðýmýz yerden devam edeceðiz. Bu konuda da kýsa bir araþtýrma yapýp doyurucu bir cevap sunmaya gayret edeceðim. Saygý ve sevgi ile
Deðerli ve ispatlý cevaplarýnýzý merakla bekliyoruz hocam.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Saygý deðer arkadaþlarým kýymetli hemþehrilerim!
Bir bayanýn çalýþmasý hakkýnda topladýðým kaynaklara istinaden þunlarý söyleyebilirim:
1. Kadýn nafakasýný karþýlamak için çalýþmak zorunda deðildir. Zira onun nafakasý kocasýna aittir. Ya da en yakýndan en uzaða doðru akrabalarý bu konuda yükümlüdür. Ancak bir kadýnýn çalýþmasýný sadece nafakasýný karþýlamak için deðerlendirmek yanlýþ olur. Çalýþmanýn baþka bir çok sebepleri vardýr.
Eðer bir kadýnýn çalýþmasý islam dininin bir emrini ihlal etmiyorsa, kadýný çalýþmaktan menedemeyiz.
Gerek ayet ve gerekse hadislerde kadýnýn çalýþmasýný yasaklayan bir delil yoktur.
Zaten Ýslamýn fýkhi delillerinden biri de; "Eðer bir konuda yasak yoksa, eþyada asýl olan ibahedir" yani yasaklýk yoksa mübahtýr. Ancak bu çalýþma islami bir kuralý ihlal etmemesi gerekir.
Allah en iyisini bilir.
bir evde evin erkeði çalýþýyor bayan ev hanýmý eve bir maaþ giriyor
diðer evde hem bay hemde bayan çalýþýyor eve iki maaþ giriyor
sonra hayat müþterektir(tartýþma)
bayan diyor ki ben kariyer yapacaðým
herif diyor ki ben çocuk istiyorum (tartýþma)
neyse bir süre sonra çocuk oluyor
bebek altý hafta anne sütünü içiyor sonra tekrar iþe gidince çocuk mamaya baþlýyor buda çocuðun zeka geliþimini azaltýyor
onuda geçtik
anne iþte baba iþte çocuk kreþte
anne sevgisi baba sevgisi az olan çocuklar sevgisiz büyümeye baþlýyorlar ve sonra bizim atalarýmýzdan gelen sevgi hoþgörü muhabbet bitmeye baþlýyor
seçenekleri çoðaltabiliriz ben kimseye karýþmýyorum çalýþan çalýþýr çalýþmayan çalýþmaz eþim bile dese ben çalýþacam Allahýn emirlerine uygunsa çalýþ derim
sonuçte herkes kendi hesabýný (maddi ve manevi) iyi bilir...
Bu konuyla ilgili daha önce yazdýðým yazý.
Bence kadýný seks objesi olarak görmekten vaz geçtiðimizde bu sorun çözülecektir, kadýnýn saçýný gördüm etkilendim yok sesini duydum etkilendim mantýðý bir an önce sona ermelidir, Oktay kardeþimizin yukarda uzun uzun dini boyutlarda anlattýðý þeyler aslýnda iþin gerçeðini aynen yansýtmaktadýr, yani bunlara inananlar olduðu sürece bende kadýnýmý kýzýmý iþe göndermem demekki çalýþan bir kadýnýn saçý göründüðünde yada sesi duyulduðunda bu kadýn tehlikede baþýna herþey gelebilir, yahu erkekler bu kadar çabuk nasýl tahrik oluyor anlamýþ deðilim yoksa bende bir arýzamý var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE