Malkara köylerinden alýndýðý belirtilen türkünün, filmlere konu olacak hikayesi þöyle:
'Çok eskiden köyün birinde Zeynep isimli çok güzel bir kýz vardýr. Onaltýya yeni bastýðýnda Zeynep'i, köylerindeki bir düðüne gelen Ali isimli bir genç görür ve çok beðenir. Köyüne döndüðünde hemen dünürcü gönderir. Zeynep'i, Ali'ye verirler ve hemen düðünleri olur.
Zeynep'in gelin gittiði köy ile kendi köyü arasý üç gün üç gece mesafededir. Zeynep, anne, baba ve kardeþini tam 7 yýl göremez. Bu özlem Zeynep'in yüreðinde her gün biraz daha büyüyerek dayanýlmaz bir hal alýr, köyün büyük tepesinde bulunan evinin bahçesine çýkarak kendi köyüne doðru için için kendi yaktýðý türküyü mýrýldanýr ve gözleri uzaklarda sýla özlemeni gidermeye çalýþýr.
Kocasý, Zeynep'in özlemine pek aldýrýþ etmez. Kaldý ki, eski sevgisi de pek kalmadýðýndan Zeynep'i horlamaya, eziyet etmeye baþlar. Sonunda bu özlem ve horlanma Zeynep'i yataklara düþürür.
Gün geçtikçe hastalýðý artan Zeynep'in düzelmesi için, köyden gelip geçenler anasýnýn, babasýnýn çaðrýlmasýný ister. Baþka çaresi kalmadýðýný anlayan kocasý da, kaynanasý ve kayýnbabasýna haber vermeye gider. Altý gün altý akþam süren bir yolculuk sonrasý köye ulaþan anne-baba Zeynep'i yatakta bulurlar. Periþan bir halde olan Zeynep hala türküsünü mýrýldanmaktadýr; Anne babasý da türküye söylemeye baþlarlar. Çevrelerindeki bütün köy kadýnlarý duygulanýp aðlarlar. Annesi fenalýk geçirir. Bayýlan Zeynep, hasretini giderir ama çok geç kalýnmýþtýr. Bir daha iyileþemez ve ölür
Yüksek yüksek tepelere ev kurmasýnlar
Aþrý aþrý memlekete kýz vermesinler
Annesinin bir tanesini hor görmesinler
Uçan da kuþlara malum olsun ben annemi özledim
Hem annemi hem babamý hem köyümü özledim
Babamýn bir atý olsa binse de gelse
Annemin yelkeni olsa uçsa da gelse
Kardeþlerim yollarý bilse de gelse
Uçan da kuþlara malum olsun ben annemi özledim
Hem annemi hem babamý hem köyümü özledim