Abdil amcayý görmeyeli çok uzun zaman oldu allah rahmet eylesin
Abdil amcayý görmeyeli çok uzun zaman oldu allah rahmet eylesin
Nizip'imizde ozanlýk geleneðinin temsilcilerinden biriydi, mekaný cennet olsun.
bireysel emekli, sadece üye...
Barak kültürü için büyük kayýp AÞIK ABDÝL ALKURT dan öðreneçeðimiz çok þey vardý.Sazý sözü ile yeri doldurulamayaçak bir insandý.
Allah rahmet eylesin
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
1926 yýlýnda Nizip'in Baðlýca köyünde doðdu. Hiç okula gitmedi. Okumayý kendi kendine öðrendi. Ýlkokulu dýþardan bitirdi.
Ýlk evliliðini 1943 yýlýnda yapmýþ olup ilk evliliðinden 3 çocuðu bulunmaktadýr. Ýkinci evliliðini 1961 yýlýnda yaptý. Ýkinci evliliðinden ise 4 çocuðu bulunmaktadýr. Veteriner Necip Alkurt'un babasýdýr.
Çocuk yaþlarda baþlayan ozanlýk meraký, kendisini bu günün ozanlarý arasýna getirmiþtir.
" Dert Heybesi " adlý bir þiir kitabý bulunmaktadýr.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
allah rahmet eylesin
ben þahsen tanýmadým ama bir iki defa görmüþtümm
matemetik hocam galip alkurt ve merhum ailesine baþsaðlýðý dilerimm
nizip veteriner lisesin den soner kilis ten
sevgi ve saydýlarýmla
degerli halk ozanýmýza allahtan rahmet kederli ailesine baþsaglýgý dýlýyorum imanlý bir ozandý tövbe etmiþti namazýný kýlardý ben þehadet ederým namaz kýldýgýna
Öyle sanýyorum ki lisedeki matematik öðretmenimiz Galip Alkurt'un da babasý olmalý. Kendisine Allah'tan rahmet, yakýnlarýna ve sayýn öðretmenimize de baþsaðlýðý ve sabýr diliyorum...
''Cennet Cennet Dedikleri Bir Kaç Köþkle Bir Kaç Huri Ýsteyene Ver Onlarý Bana Seni Gerek Seni"
ALLAH rahmet etsin nur icinde yatsýn ALKURT ailesinin baþý sagolsun
allah rahmet etsin......
allah rahmet etsin ama müzikleri neden yok
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.