ÞABAN HOCA Bombasý
Cumhuriyet Halk Partisi'ne tüm yurtta olduðu gibi Nizip'te de emekli imam ve bazý kesimlerin ilgisi büyüyor.
Nizip'in sevilen emekli imam hatip'i Þaban Hoca'nýn(Þaban Yýldýz) Cumhuriyet Halk partisi'nden Nizip Belediye Baþkan adayý olacaðý Nizip gündemine bomba gibi düþtü. Ýlk olarak Denge Gazetesi'nin haber yaptýðý bu olay hakkýnda Emekli imam Þaban Yýldýz iddialý konuþuyor. emekli Ýmam Þaban Hoca CHP'nin politikasýný Beðendiðini belirterek, "Yýllarca baþkalarýna oy verdikte ne oldu. Bu defa da bizi denesinler"þeklinde konuþtu. CHP aday adayý Þaban Hoca Belediye baþlaný olduðu takdirde en büyük hizmeti kendisinin yapacaðýný söyleyerek, halkýmýz hizmet nedir görecektir dedi.
Emekli Ýmam Þaban Yýldýz 1960 yýlýndan beri Nizip'te oturduðunu, 1972 yýlýnda Nizip Yaðmuralan köyünde imam hatiplik, 1975 yýlýnda Nizip Merkez Müftülük camiisinde 23 yýl görev yaptýðýný söyledi. "Þimdiye kadar CHP'ye oy vermedim. Ancak, sayýn CHP Genel Baþkaný Deniz Baykal'ýn son açýlým ve deðerlendirmeleri beni CHP Nizip Belediye Baþkaný aday adayý olmama zorladý. Þu anda CHP Nizip Belediye Baþkan aday adayýyým. Bana bu görev verilirse þerefle kabul eder, gücümün yettiði kadar çalýþýr ve hizmet ederim dedi".
![]()