bizim dönemde pansiyonda kalan bir arkadaþ vardý tesfiye bölümünden okyat dý sanýrým ismi tanýyan var mý? birde bizim sýnýfta mehmet nuri özyemiþen vardý antepli, pansiyonda kalan arkadaþ tanýyordur belki
bizim dönemde pansiyonda kalan bir arkadaþ vardý tesfiye bölümünden okyat dý sanýrým ismi tanýyan var mý? birde bizim sýnýfta mehmet nuri özyemiþen vardý antepli, pansiyonda kalan arkadaþ tanýyordur belki
mesajlarý okurken gözüme çarptý arkadaþýn biri yazmýþ ''ya bu okulda hiç kýz örenci yokmuydu diye'' o arkadaþa bu cevap vardý arkadaþ olmaz olurmu. kýzlarsýz bir dünya olurmu hiçççç
Evet okul anýlarý güzeldir hele eml anýlarý çok daha güzeldir bu okuldan mezun alan arkadaþlarýmýzýn her biyerde hayata tutunmuþ geçimlerini sürdürmektekdir ne mutluki böyle biyerlerde okula anýlarla ilgili biþey yazpta okuyanlarý baþka alemlere götürüp bazen duygulandýarn, bazen sevindiren arkadaþlara Adem Yaycý 1999-2000 torna tesviye
burdan selam
Zaman ne çabuk geçiyor yaþým elliye dayandý daha dün gibi ortaokul ve lise yýllarý, benimde sizler gibi yüzlerce okul anýlarým var , 1980 öncesi Türkiyeyi benim yaþlarýmdakiler hatýrlar, kardeþin kardeþi öldürdüðü yýllar bizlerin sizin gibi böyle tatlý anýlarý yok biz her gün sabah ölüm korkusuyla uyandýk, okul yolunda bir serseri kurþunun yada bombanýn nereden geleceðini düþünerek yürüdük, inanýrmýsýnýz bilmem ama 1978 yýlýnda 3 ay boyunca okuduðum okula her hafta el bombasý atýldý, siz bilmezsiniz ölüm korkusunu, nerde nasýl öldürüleceðini bilmeden sokaklarda dolaþmayý, en samimi arkadaþým bana kurþun sýkmýþtý sebep ne biliyormusunuz ''ben senden daha fazla vatanseverim'' içimize sokmuþlardý saðcýlýðý solculuðu, kimse ne yaptýðýný bilmeden birbirine saldýrýyordu ölümler yaralanmalar sakat kalmalar oluyordu, ayný silahla saðcýda solcuda öldürülüyordu, dýþ güçlerin Türkiye üzerindeki oyunlarýydý bunlar. Yýllar geçti 1980 ihtilali oldu ve sanki sihirli bir el deðdi ve olaylar tamamen bitti, ondan sonrada gizli gizli göz altýna alýnmalar baþladý Türkiyedeki tüm gençler bu soruþturmalardan geçti, iþkence diz boyuydu bu iþkencelerdende bir çok arkadaþýmýz sakat kaldý bir çoðunda arýzalar kaldý, yine yýllar geçti ve saðcý solcu diye ayrýlan birbirini öldürecek kadar nefret eden bu iki kesimde anladý kullanýldýðýný birbirlerini dinleselerdi iki tarafýnda söylediðinin ayný olduðunu anlayacaklardý ama olan oldu ve Türkiyeyi 50 sene geri attýlar zaten istedikleride buydu, güçlü Türkiye istemiyorlar korkuyorlar Türklerden, þimdide öyle yine aramýza ikilik soktular dindarlar, dindar olmayanlar diye, yine ayný yanlýþlara düþüyor gençlerimiz.
Sizlerin okul hayatý çok renkli ve neþeli geçti ve geçiyor kýymetini bilin.
Bu arada ben Ýstanbulda VEFA LÝSESÝN de okudum.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Müslüm abi Allah o günleri tekrar yaþatmasýn bize.
Þuan çok rahat okuyoruz.
Lise yýllarýnda hiç öyle sol ve sað olayý görmedim çok þükür.
Ancak üniversitede herþeye bizzat þahit oldum ve saðçýdan solcudanda orta yolcudanda orda tiksindim.
Amaç bir iken ayrýlmak niye.
Sadece belirli kiþilere fayfa saðladý bu ayrým Alttakiler yine öðrenciler oldu.
Sistem ezdi, siyaset ezdi, kolluk güçleri ezdi...
Ýnþallah üniversitelerde Liseler gibi sorunsuz olur.
gelecekte çocuðumu üniversiteye gönderdiðimde benim bulunduðum ortamlarda olmasýný istemem...
Ünv. hayatýmda Ezilmemek için ezmek yerine ezilenin yanýnda olup ezene karþý durmayý seçtim ama hepte ihanet gördüm çoðu defa...
EE okul anýlarýmýzý anlatalým. Acýklý olaylarý bir yana býrakýp...
Kimyacýlar beyaz önlük giyip lakap olarak kasaplar denirdi bizde Bilgisayarcýlar Mavi önlük giyer Ýþçiler olurduk
tey teyyy ne günlerdi
Kendi okulumda zaman gelecek inþallah öðretmen olacaðým.
Ohh.siz konusursunuz tabi..biz hala okuyoruz þimdi bir anýmýzý anlatsak...vy bizeee...
Eml li olmak baþka...
Eml li doymaz aþka...
Hele birde aþýksa..
Eml li ölmez asla...
Bizim Elektronik bölümünde sýnýf mevcudumuzda 1 tane kýz öðrenci vardý. ismi fatma idi. þu an tam hatýrlayamadýðým bir hocamýz vardý.
sýnýfta baya bir gürültü patýrtý olunca
hocamýz fatma kýzým 5 dk. dýþarý çýkarmýsýn dedi. Fatma dýþarý çýktý.
hocamýzýn hakaretleri havada uçuþuyor.
Utanmazlar, arlanmazlar, h... herifler vs.vs.vs.
ardýndan fatma içeri girer sýnýfta çýt yok.
Osman TUNA hocamýz nöbetçi öðretmen idi. Tenefüste okul bahçesinde hatýrladýðým kadar þu an polis memuru olan Mustafa ÇAKIR ve bir arkadaþla beraber dolaþýyor idik, Ýçeri zili çalýnca Osman Hocamýz ben þunlarý içeri süreyim dedi. Bende aman hocam öðrenciler koyunmu ki içeri sürüyorsunuz dediðimde birden gülmeye baþladý.
Mustafa TÝRYAKÝ nin vefatýndan sonra matemaktik dersimize girmiþ idi. Kendine özgü bir (barak þivesi) anlatým tarzý vardý.
Bu arada bizlere emeði geçen tüm öðretmenlerime saygýlar sunar ellerinden öperim.
herkes kendi donemini oyle görüyor...
Gökhan bilir bizim donemimizdeki sýnýflarý. Ayrýca Gökhan benim sýnýf arkadaþým. O dönemdeki hocalarýmýz nerdeyse intiharýn eþiðine gelmiþlerdi.Hele de o Aysun hocamýz az sýnýfý terkedip gitmedi
Aný demiþken birtane de ben yazayým
Bizim bölümümüz Elektronikti. Benim daha önceden elektronik bilgim olduðundan beni elektronik malzemelerin bulunduðu bir odanýn sorumlusu yaptýlar. Atelye gunleri baþladýðý an herkes atelyeye ben malzeme odasýnaDoðal olarak arkadaþlardan ayrý kalýyordum. Birgün basit bir Radyo frekanslý bir dinleme sistemi yaptým sýnýfa koydum
arkadaþlar öyle bir atýp tutuyor du ki hiç sormayýn. Bir gün dinlerken bir hoca yakaladý tam olarak ismini hatýrlamýyorum acýmadan devremi kýrmýþtý...
Bir gün de bizim alt sýnýflarýn koordinatör hocasý Ahmet Hoca (Þeker Ahmet derdik) soy adý aklýma gelmiyor. Öðrencilerine devre yaptýracak ama bir türlü uygun bir devre bulamamýþ. Bizim Müslüm hocadan yardým isteyince, Müslüm hoca bana yönlendirdi.Bende nasýl biþey istiyorsunuz hocam dedim. O da Radyo Frekans aðýrlýklý olursa iyi olur dedi. Bende o an bir tane devre çizdim kafamdan
çalýþýrmý çalýþmazmý diye sorup duruyordu. dedim 100% çalýþýr dedim
sonra tüm sýnýf devreyi yaptý. Bir öðrenci bile çalýþtýramamýþtý. Tabiii Kabak benim baþýmda patladý. Sinirli þekilde geldi dedi senin verdigin devrenin de bilmem ne... Hocam dedim devre çalýþýyor dedim deneyelim isterseniz. Gidin istediðiniz bir öðrencinin devresini getirin onun üzerinde çalýþalým dedim. Gitti bir arkadaþýn devresini getirdi. bir çok hata yapýlmýþtý. onlarý düzelttim devre çalýþtý. Birþey demeden gitmiþti
![]()
Ben Hangi Anýmý anlatyama baþlasamBir Sürü aný var Hepside birbirinden Komik Voleybol maçýný mý anlatsam
![]()
Yürüdükçe Asla Yanlýz Kalmayacaksýn GalataSaray
selamlar arkadaþlar,
eski mezun arkadaþlarýmýz ,bu yaz,biraraya gelip þöyle davetiyeli,yemekli,müzikli bir buluþma toplantýsý istiyorlar.ne dsiniz olabilir mi?
eski müdürlerimiz,öðretmenlerimizide davet edip birer plaket verebilsek fena olmaz dý deðil mi?fikirlerinizi bizzat okula gelerek iletmeniz mümkün mü?