![]()
Nizip Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliði tarafýndan yapýlan açýklamada Kasým ayý içerisinde yapýlan Trafik uygulamalarýnda 1490 Araç ve Sürücüsünün sorgulandýðý ve çeþitli maddelerden 104 aracýn trafikten men edildiði belirtildi. Yapýlan alkol denetimlerinde 918 sürücü kontrol edilmiþ olup, alkollü araç kullandýðý tespit edilen 3 sürücüye iþlem yapýlmýþ ve yapýlan iþlemler neticesinde sürücü belgelerine el konularak Mahkemeye sevk edildikleri açýklanýrken, 377 sürücü ise Emniyet Kemeri kontrollerinden geçtiði ve 17 sürücünün ise Emniyet Kemeri takmadýklarý gerekçesiyle ceza gördüðü belirtildi. Okul servisleri üzerinde yapýlan kontrollerde 40 Okul servis ve sürücüsü denetlenirken 2 Okul servisine iþlem yapýldýðý, Aðýrlýk kontrollerinde 9 araç denetlenirken 1 araç sürücüsüne iþlem uygulandýðý belirtildi. Trafik kazalarýný en aza indirmek amacýyla yapýlan denetimler sonucu yine geçtiðimiz ayda Motosiklet ve Mobilet sürücülerine yönelik uygulamalar devam ederken 2 Motosiklet sürücüsü iþlem gördü. LPG denetimlerinde toplam 265 araç kontrol edilirken 5 araç trafikten men edildi. Kasým ayý içerisinde 26.899.00 YTL trafik cezasý uygulanýrken, meydana gelen trafik kazasý sayýsýnýn 8 olduðu bunlardan 4’ü yaralamalý ve 4 maddi hasarlý sonuçlandýðý açýklandý. Buna göre Ekim ayý (15) ile yapýlan karþýlaþtýrmada % 47’lik bir oranla azalma görüldüðü açýklandý. Trafik Tescil Bürosu tarafýndan Kasým ayý içerisinde 69 sürücü belgesinin verildiði, 270 yeni aracýn ise Tescil Kayýtlarýnýn yapýldýðý, eðitim çalýþmalarý kapsamýnda ilçemizde eðitim ve öðretim veren 10 okulda Trafik konularýnda öðrencilere yönelik eðitim verilmiþ bu konuda çeþitli broþür ve afiþ daðýtýldýðý belirtildi. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliðinden yapýlan açýklamada ayrýca sürücülerimizin trafik kurallarýna uymalarýný, kýrmýzý ýþýk ihlali yapmamalarýný sürücülerin kendi can güvenliði açýsýndan Emniyet Kemeri ve kask takmak suretiyle trafiðe çýkmalarýný, araç sürücülerinin özellikle okul servisi ve motosiklet sürücülerinin hýz ihlali yapmamalarýný, alkollü araç kullanmamalarýný, tali yollardan ana yola çýkarken anayoldan geçenlere geçiþ hakký tanýmalarý, kavþaklara ve geçitlere yaklaþýrken hýzlarýný azaltmalarý, zaman zaman trafik kazalarýna karýþan traktör sürücülerinin de traktör römorklarýnýn arkasýna arka iþaret levhasý (reflektör) ve traktör ön kýsmýna sarý ýþýklý dönerli tepe lambalarýnýn takmalarý gerekmektedir. Aksi harekette bulunan sürücülere trafik güvenliðini (sürücü- yolcu- yayalarýn) tehlikeye düþürüp, trafik kazalarýna neden olduklarýndan haklarýnda 2918 sayýlý karayollarý trafik kanununa göre iþlem yapýlacaðý yönünde uyarýlarda bulunuldu.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...