![]()
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi ile Türkiye Ýþ Kur Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürlüðünün GAP Eylem planý çerçevesinde oluþturduðu Sedef Kakmacýlýk Eðitimi ve Triko Konfeksiyon Eðitimi Kurslarý dün açýldý. Dün saat 10:00’da Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðünde yapýlan açýlýþa Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan , Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürü Süleyman Þiþman, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Gaziantep Ýþ Kur Müdürü Besim Eviz, NRT Yönetim Kurulu Baþkaný Osman Alpaslan, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluþlarý ve Kursiyerler katýldý. Açýlýþta bir konuþma yapan Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, hayata geçirdiðimiz projeler kapsamýnda Sedef Kakmacýlýk ve Triko Konfeksiyon Eðitimi Kurslarýna katýlacak kursiyerlerin ihtiyaçlarýnýn giderilmesi için Gaziantep Ýþ Kur tarafýndan 30 kursiyere günlük 12 YTL harçlýk ödeneceðini söyledi. Kurslarýn hazýrlanmasýnda amaçlarýnýn ilçemizde esnaflarýn ihtiyacý olan Hazýr Giyim fason üretimini kursiyerlere öðreterek bu alanda istihdam edilmesi gerektiðini belirten Sertpolat, ilçemiz ve insanlarýna ekonomik katký saðlayýp alan oluþturulacaðýný vurguladý. Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat’ýn konuþmasýnýn ardýndan diðer konuþmacýlar yer aldý. Müzik ve oyun gösterileriyle devam eden programýn sonunda Sedef Kakmacýlýk ve Triko Konfeksiyon Eðitimi kurslarýnýn açýlýþý yapýldý. Bu çerçevede Kursiyerlere Gaziantep Ýþ Kur tarafýndan 2008 yýlý için günlük 12 YTL 2009 Yýlý içinde günlük 15 YTL harçlýk verilecek. Triko Konfeksiyon Eðitimi Kursuna katýlacak olan kursiyerler 800 saat, Sedef Kakmacýlýk Kursuna katýlacak kursiyerler ise 400 saatlik eðitime tabi tutulacak.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...