Konu nizip.com tarafýndan (10.06.08 Saat 08:59 ) deðiþtirilmiþtir.
bencede taksi olmasýlazým
Yahu Millet dolmuþa bile binmiyor.... Taksi çok pahalý bir defa... Taksiye para verecek adama araba alýr Nizipte.... Zaten Nizipte öyle bir ihtiyaç olsa öylesine kurnaz adamlar varki þimdiye kurmuþtu duraklarý siz sýkmayýn canýnýzý.![]()
<p><strong><em><u>NE MUTLU TÜRKÜM DÝYEBÝLENE</u></em></strong></p>
Nizip'te taksicilik aile geçimi saðlayacak kadar geliþmiþ degildir.
Bu biraz da kültürel bir olaydýr.Arz talep noktasýnda Nizip için böyle
bir uygulama henüz erkendir.Yýllardýr Nizip'te taksicilik yapan bazý
arkadaþlarým var.Bunlar genel olarak Nizip dýþý gidiþlerde talep
görüyorlar.Þehir içi ulaþým için taksi tercih edenler nereyese yok
gibi.Yine de özel arabasý olmayan bazý vatandaþlar hastane gibi
acil durumlarda Nizip'in belli bir iki noktasýndaki taksi telefonlarýný
arayýp özel bir hizmet alabilmektedirler.Ancak yabancýlar için bu
çok zordur.Nizip'e yolu düþen bir yabancý ya yürümek zorunda ya
da dolmuþlarý tercih edecektir.Nizip þehiriçi dolmuþlarý da bundan
birkaç yýl önce ilk açýldýklarýnda talebin yoðun olmasý nedeni ile çok
güzel bir þekilde tutuldu.Zamanla talebin artmasý sonucu ticari taksiciligin
de bu þekilde Nizip'te yerleþecegine ve tutulacaðýna inanýyorum.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Arkadaþlar býrakýn taksicileri,dolmuþ sahipleri bile sýkýntý çekiyor. Þuan mevcut taksi þoförleri dahi fazla para kazanamýyor. En önemli nedeni ise; Nizip ilçemizde çok fazla motorsikletin olmasýdýr. Motorsikletler ilçenin vazgeçilmez ulaþým aracý olmuþ durumdadýr. Ayda yýlda bir dýþarýdan gelecek bir yabancý için kimse taksi þoförlüðü yapmaz. Hatta dikkat ederseniz,bir motorsiklete bazen bir ailenin tamamý binip,ulaþým ihtiyacýný bu þekil karþýlýyor. Ben 5 kiþinin bir motorsiklete bindiðine gözümle þahit olmuþumdur,hemde defalarca.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Orhan abi 5 kiþiyle biraz iyimser davrandýn bence,
hem dahasý o motorun yanýna at bir kayýklý, ondan sonra binsin 15 kiþi :-))
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Bence Nizip'in sosyo ekonomik yapýsý taksiciliðe henüz uygun deðil. Bunun bir süreç gerektirdiðini düþünüyorum. Zamaný geldiðinde taksicilik ihtiyaca göre kendiliðinden geliþecektir.
AT ARABALARI YÜK TAÞIMANIN YANINDA ZAMAN ZAMAN TAKSÝ VAZÝFESÝNÝ DE GÖRÜYORLARDI.BÝRÇOK KEZ E-90 KARAYOLUNDA ALMANCILARIMIZIN BÝLE AT ARABALARI ÝLE EVLERÝNE GELDÝKLERÝNE ÞAHÝD OLDUM.ÞÝMDÝ AT ARABALARI DA YOK.KAYIKLI MOTOR KÜLTÜRÜ DE HENÜZ ANTEP KADAR YERLEÞÝK DEGÝL.HAL CÝVARI ÇALIÞIYORLAR GENELDE..NÝZÝPTEN KÜÇÜK OLAN BÝRÇOK ÞEHÝRDE TÝCARÝ TAKSÝ VARKEN BÝZÝM NÝZÝBÝMÝZDE NEDEN OLMASIN?BÝ KERE BUNUN ÖNÜ AÇILDI MI? GÝRÝÞÝMDE BULUNAN OLDU MU? GEÇÝMÝ MEÇÝMÝ SONRA KONUÞALIM.
Daha dün sana tepeden baktým ey aziz Nizip
pek muhterem adasim, kendince bir yaraya parmak basmissin hatta yetinmeyip tabiplere havale etmissin, de bu yara deva bunlarda degil ki!....
yani yetkililer diyorsun ama kim ki sence bu yetkililer?...
belediye mi, kaymakamlik mi, meclis mi, polis teskilati mi, bakkalcilar dernegi mi?.... say saya bildigin kadar...
"sidekick_boy" iyi yorumlamis, bu isler arz talep dengesiyle ilintilidir, sen talep edersen gerekli kurumlar DUZENLEME adina biseyler yapar, o da cok cok yer guzargah uzerine tespitlerdir....
yani neyi ne icin nasil istedigimizi bilsek herkese iyilik etmis oluruz, hem zamanimizi daha guzel seylere harcariz hem hayatimiza katkida bulunuruz....
ayrica benim bildigim Nizipte taksicilik vardi, bir cok arkadasim yapardi da, simdi ne halde bilmiyorum...
neyse, artik hakikatlere bakalim derim: devlet size [u]BAKMAK zorunda DEGIL, HIZMET etmek ZORUNDA.....</u
sucu baskasina atmakla, sorumluluktan kurtulunsaydi emin olun dunyada TEK SUPER GUC BIZ OLURDUK!..
Nizibin otogar tarafýndaki giriþinde eski model birkaç taksi her dakika bekler. Gece yarýlarý bile oradadýr. Ýstenirse bir taksi duraðý þekline getirilip, eksik görülüyorsa bir klube, telefýn falan saðlanarak bu hizmet düzene sokulabilir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Arkadaþlar geliþmeye yönelik ve yeniliklere açýk þehirlerde arz talep dengesi mutlak suretle iþliyor.
Bu durum Nizip içinde geçerli.Fakat Türkiye geneline bakýldýðýnda ülkenin motosiklet sayýsýnýn 2/3 ü Nizipte.
Bu da hemen her evde 1 adet motorsiklet oldugunu gösterir.
Yerleþik Nizipliler ulaþým problemlerini bu yolla çözmeye çalýþýyor.
Oysa dýþarýdan þehire gelenler için bu durum tam anlamý ile bir iþkence oluyor.
Ýniyorsunuz kaymakamlýðýn orda meydanda.Ne ulaþým için bir dolmuþ var ne de bir ticari taksi.
Oysa bir ticari taksi sistemi iþlemiþ olsa Nizip için çok çok farklý bir yüz olacaktýr.
Fakat þöyle de bir durum söz konusu.Yakýt fiyatlarýnýn yüksek olmasý ve Nizip'inde küçük bir yerleþim yeri olmasý ticari taksiciliði 2.plana itiyor.Maliyetlerin yüksek olmasý ve ulaþým mesafelerinin kýsa olmasý kazanç yönünden etki edeceði göz önüne alýnarak bu tür iþletmeye kimse girmek istemiyor olabilir.
ama zamanla bu da olacaktýr.
merak etmeyin.
MADALYALI TEK ÞEHÝR KAHRAMANMARAÞ
Ben Mevlana Deðilim Benim Yanýma Adam Ol Da Gel
bencede Nizip için þuan taksi lükse kaçar...eðer ki kurulursa taksi duraðý taksimetre çift yönlü yazmak zorundadýr yani hem gidiþ hem dönüþ ücreti olrak buda çok fazla ücrete mal olur en fazla 1 ay sonra býrakýrlar iþi...
eleþtirmek için deðil deðiþtirmek için var olalým...
Kimbilir belkide zamanla ticari motosiklet ekipleri kurulur. Büyükþehirlerdeki kurye sistemleri gibi...
Hem kargo hem insan taþýrlar
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Adminim zaten kayýklý motorlar o iþifazlasýyla görüyor :-))
hemde dolmuþ gibi mübarek havalý havalý ooh
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...