Slm Nizip Com üyülerine Istanbuld Kalanlarý Nizip Mutfagýn Seçme Yemeklerini Tat Maya Davet Ediyorum
Evet
Hayýr
Slm Nizip Com üyülerine Istanbuld Kalanlarý Nizip Mutfagýn Seçme Yemeklerini Tat Maya Davet Ediyorum
kanaatimce daðlýk ,tepelik bölgelere yapýlýrsa þehrin geliþimi ve tarýmsal alan dikkate alýnýrsa iyi olur.
Ýstemezük.Diyelim ki TOKÝ geldi.Ýnþaat baþladý.Ya orada yolsuzluk yapýlýrsa.Ya inþaat çürük olursa.Herkes kendi evini kendi yapsýn kardaþým.Gücünce,kesesince.Toki fakiri ev sahibi yapaymýþ.Güldürmeyin adamý.Karþýlýðýnda biþeyler almadan deðil ev çadýr bilem vermezler adama.Orhan kardaþýmda demiþ bizim TOKÝ ile ilgili çalýþmamýz var bekleyin.Yav Orhan kardaþým sen belediye baþkanýnýn baþ danýþmanýsýn.TOki belediyeye baðýlý deðildir.TOKÝ Ankarada bizim burada yani.Herkez kendi iþine karýþsýn.Siz yollarý yapýn biz Tokiyi yapalým.Saygýlar.
Konu ANKARADAN tarafýndan (30.03.08 Saat 22:26 ) deðiþtirilmiþtir.
Sevgili hemþehrilerim bazen size birþeyler yazýyorum ama hiç yayýnlamýyorsunuz.Biz gurbette olduðumuz için bize öncelik vermelisiniz. mEMLEKETÝMÝZE HER ÞEYÝN ÝYÝSÝ ne layýktýr .Siz gurbette yaþamadýðýnýz için memleketin kýymetini bilemezsýnýz. Sizleri seviyorum SAYGILARIMLA
Nizip'e TOKÝ konutlarý yapýlacaðýný hepimiz biliyoruz. Ama yer konusunda bir sýkýntý olduðunu biliyorum. Bildiðim kadarýyla TOKÝ'den gelen uzmanlar istasyondaki çamlýðý uygun görmüþler. Daha ne oldu bilmiyorum.
Benim ise bir önerim var. TOKÝ neden Zergil Daðý ile yüksek okul arasýnda kalan alana kurulmuyor? Bildiðim kadarýyla orasý hem çorak hem de hazineye ait bir arazidir. Ayrýca orada yüksek okul olduðu için Nizip'in yeni yerleþim bölgesi olmasý muhtemeldir. Böylelikle yüksek okul da mahrumiyetten kurtulur. Siz ne dersiniz? Konuya vakýf olanlarýn yorumlarýný bekliyorum...
bireysel emekli, sadece üye...
Ortim dediððin yer gerçekten uygun bir yer.
Þimdi çamlýða yapalým diyorlar ancak bir çok ayrýntýyý gözden kaçýyorlar mesala;
çamlýðýn yanýnda ülfet þimdiki adýyla beþler fabrikasý var. Bizim mahelle yazýn damda yatamýyor o pis kokulardan sabah uyuandýðýmýzda arap uþaðý gibi oluyoruz is yaðýyor çünkü...
Millet 80 milyar para verip ev alacak ama evinin camýný açamayacak. Tuhaf deðil mi sizcede...
Bir kere çamlýpýn yanýna olacaksa o fabrikanýn kapatýlmasý gerk artý o civarda bir ton fabrika var ,tek o da deðil .onlarýnda ýslahý lazým...
Gördüðünüz gibi orasý olmaz eðer olursa buna en çok sevineceklerden biride benim
Yýllardýr þu mahallemize bir park yapýn bir rahatlama alaný yapýn diyorum.
Çamlýk tinerci yuvasý olmuþ yapýlsýn iyi olur belki bir polis noktasýda yaparlar...
Ama bunlarýn düþünlmesi gerek...
Þimi fatihin dediði yer gerçekten güzel bir yer çünkü Nizip artýk üniversiteye doðru ilerlemesi gerek. Bu söylediðim uzun vade içindir. Eðer üniversite ordan taþýnacaksa gerek yok ama görüyoruz ki üniversite taþýnmayacak...
O civarda þahýs arazileride mevcut onlarýnda iþine gelir devletten iki mislini isteyip verirler.
Onun için kamu arazisi alanllarýn seçilmesinde fayda var. Zaten toki arazisini belediyeler veriyor bildiiðime göre.
Þimdi herkesin aklýna þu geliyor belediyenin cebinden mi çýkýyor kardeþim yine devlet veriyor ama ben emininmki baþkanýmýz Hazine arazisin tercih edecektir...
Subutayýn fikrine bende katýlýyorum, fakat çamlýk gündeme gelirse o aðaçlarý kesilmemesi için elimden gelen çabayý sarf ederim yani çamlýðýn yerine toki v.b. bir uygulama yapýlmasýna kesinlikle karþýyým.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Çamlýðýn oraya TOKÝ evleri olmasý imkansýz. Çünkü orasý çok küçük kaç metrekare? oraya kaç tane site kurabilirsin?. Toki evleri yapýlýnca en az 500- 1000 dairelik evler yapýlýr. Her katý 4 dairelik yapýlacak olsa oraya en az 20-30 site dikilir. Ayrýca çocuk parký, saðlýk istasyonu, alýþveriþ merkezi, sosyal tesisler vs. yapýlmasý gerekir. O yüzden orasý olmaz, Subutay kardeþimin dediði gibi Zergil daðý civarý yani Yüksek okul civarý en uygun yerdir diyorum.
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
Raylý sistemlerin yani trenlerin geleceði parlak bu konuda çok büyük adýmlar atýlýyor, Nizip önümüzdeki yýllarda eskiden olduðu gibi tren ulaþýmýnda bir merkez olacak, ortadoðunun ve doðunun baðlantý merkezi olacak o yüzden istasyon bölgesinde böyle bir yapýlaþma olmaz, hatta bölgede daha büyük demiryolu binalarýna ihtiyaç olabilir, çevrede istimlak bile olabilir toki bunlarý göze alamaz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Unutmayýnýz ki; TOKÝ dar gelirliler için yapýlýyor. Oraya yerleþecek insanlar asgari ücret düzeyindeki insanlar Fakir fukarayý o kadar uzakta yapýlacak konutlara yerleþtirmek hiç mantýklý deðil. O insanlarýn ulaþýmýný kim karþýlayacak özel otomobili yok dolmuþ ücreti de ortada, ayrýca üniversitenin oraya sanki yazlýk ev yapýlacak gibi yaz aylarýný düþünmeyiniz. Nizip'in yerleþim yerinin sürekli o tarafa yönlendirilmnesini de anlamýþ deðilim...
Peki ben daha iddialý bir öneri sunayým ! Ufkunuzu geniþletin, geniþ düþünün !
Nizip - Zeugma - Toki evleri - Yat limaný - Fakülte - Rumkale güzergahýna Taramvay yapýlsýn.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
en guzelini dusunmussun admin abi ama yaparlarmi, bizler omrumuz yetermi bunlari gormeye ))) sanmiyorum
hicbir toki yetkilisi bu güzelim cam agaclarinin kesilerek beton binalar dikimine göz yumamaz.. camligin toki ile anýlmasi cok sacma bir iddia.. olmasi mümkün olmayan bir proje. kim bu öneriyi sunmussa gercekten bu isin olmasinin asla istemeyen birisidir. güzel nizibimizde o kadar arazi varki yapilacak. yeterki istensin ve adim atilsin.. adminin önerisis gercekten mantikli ve gelecegi görerek düsünülmüs bir proje.. umarim secimlerden sonra bu tür projeleri gerceklestirebnilecek bir belediye baskanimiz olur..
Yüksekokulun taþýnmasý, bu bölgenin canlanmasýna ve zorunlu olarak devlet hizmetlerinin (elektrik,telefon,internet, vs.) buraya gitmesine vesile oldu. Bu kadar devlet hizmetinin bir okul var diye buraya yapýldýðýný düþünmek ve bundan sonra buraya yatýrýmýn durmasýný engellemek devlet politikasýný bilmemekten öte deðildir.
Adminin sýralamasýna ben cezaevinide eklemek istiyorum. Eðer yeni bir cezaevi düþünülüyorsa ilçenin ve dýþarýdan gelen þahýslarýn hareketliliði ve nüfus sirkülasyonu için çok uygun bir mekan.
Ayrýca gelecek yýl için yüksekokul bünyesinde yeni dört tane bölüm açýlmasý çok büyük bir ihtimal..
Yurt için sene sonuna kadar ihale olmasý durumunda projenin baþlamasý ve bitirilmesi demek.
Neticede seneye yurt kayýtlarýnýn yapýlacak olmasý bu bölge için ayrý bir avantaj..
Açýlmasý BAKANLAR KURULU onayýna kalan EÐÝTÝM FAKÜLTESÝ'nin onaydan geçirtilerek öðretime baþlatýlmasý yine bu bölgeye farklý bir renklilik getirecektir.
Gaziantep Ýl Özel Ýdaresi tarafýndan devam edilen yeni iskele bitmek üzere. Zamanla burasý yat limanýna dönüþtürülebilir. Kumla vapuru, zeugma kazý alanýnýn hemen yanýna yapýlan bu iskele ile ziyaretçilerine ayrý bir durak noktasý olacaktýr.
Ayrýca Rumkaleye kadar düþünülen bir yürüyüþ parkuru ve zeugma antik kentinin üzerinin kapatýlmasý yine il özel idarenin gündeminde olan proje.
Haliyle bunlar yapýldýktan sonra bu bölgeye 1000 konutlu bir TOKÝ Projesi çok muazzam olacaktýr. Bunun üzerine HAFÝF RAYLI SÝSTEM Taþýmacýlýk þehirleþme adýna ilçemize farklý bir vizyon kazandýracaktýr.
Ben bunlarý hayal etmiyorumAklýmca olmasý gerekenleri söylüyorum. Çünkü kýsa zamanda olmasý gerektiði kanýsýndayým. Tabi bürokrat ve siyasilerin iþin takipçisi olmalarý ve iþbitiricilik güçlerini sergilemeleri lazým. Bunuda yapabilirlermi? Bilemiyorum!
Memleketi için birþeyler yapmak isteyen tüm insanýmýzýn buna inanmasý ve elinden geldiðince birþeyler yapmasý Nizip'imiz ve geleceðimiz adýna hayýrlý olacaktýr Ýnþallah...Saygýlar..
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ