Bir vaðhýtlar küccük bir kýz varmýþ. Anasý ona üzerinde kýrmýzý külahý olan bir zubun almýþ. Kýz bu zubunu çok seviymiþ. Görmemiþ kimi neriye getse onu geyiymiþ.
Anasý "kýzým dýþarllýk gey þunu, gündelee geyme,heder olmasýn" dese de kýz dinglemiymiþ, hep onu geyiymiþ. Onun için herkes ona al küllahlý kýz diymiþ.
Bir gün "al küllahlý kýzým" deyip seslenmiþ anasý..." neneng ðhaste kýzým, iki sýkkým küfte yoðurdum aha þunu ver de gel, amma gidiyken bakçe yolundan gitme haaa" demiþ
o vahýtlar þindiki Abuküllahýn masmanasýnýn olduu yerde bakhçeleri varmýþ, bakhçenin yanýndaki kulübede oturuylarmýþ. Nenede Zergil deresinin oldu yerde oturuymuþ...
"al yavrým, aha þo satýla da salata kodum accýk, satýlýmýzý geri getir anasý" demiþ... kýz üstünü baþýný geymiþ, nenesigile dorðu gidiyken "acý þo culloon pingarýnýn oraya gidim de pirpirimden yarpýz topliym bir iki bað, teze teze yisin nenem" demiþ...
pirpirimi yarpýzý toplamaya baþlamýþ. Oralardada bir tene yallý kimin kurt geziymiþ. Al küllahlý kýzýnda haberi yokmuþ. Anasý korkmasýn diye sölemezmiþ. Al küllali kýzý gören gören hayýn kurt "of ülen kýza bak, kýzda ayni hamur topaa kimin, yuval yuval ediy hemen yimeliyim bunu, kaç gündür açým zaten" diye düþünmüþ. Yarpýzý, pirpirimi toplayýp yola koyulan kýzýn önüne atlamýþ hemen. Kýz korðusundan bayýlacak kimin olmuþ, az kalsýn küfte tabaaný düþüriymiþ elinden. fahat kurt heçte ele yiyici kimin bahmiymiþ...
- nere gediyn güzel kýz
- korkumdan öldürüydün beni kurt ammi, bu ne kele, birden tarpadanak annacýma çýktýn...aha þooorda nenem var, iki sýkým küfte yoorduyduk yisin diye ona da götürüym... haste kendi kazan kaynatamiy...
- hmm...eleyse ben önden kaça kaça gedim de söyleyim, torunun saa küfte getiriy diye haber edim, amma bi yere tahýlmadan gel ha, maraklanmasýn kaygýlanmasýn avrad...
- hee eyi olur kurt ammi...
- haasý evdi nenengin evi?
- Taaa þoorda kurt ammi, köyün giriþindeki hayatlý ev...
- Ey tamam aha gedim... demiþ kurt ve kaça kaça getmiþ..
kurt evi öðrendikten kelli ayaa kýçýna deye deye getmiþ,sormuþ soruþturmuþ evi bulmuþ...takta kapýnýn tokmaana vargücüynen yüklenmiþ...
-kimovvv?demiþ kari
-benim neniy, saa küfteden salata getiriktim acý
-kapýdaki teli çek kapý açýlýr, ellaam saa belletemedim þu teli çekmeyi, eyi oldu geldiin, madem de kazýniydi zaten
kurt bir hýþýmnan içeri girip karinin baþýna kepmiþ,iki zumzuk, bir depikten kariyi zomulatýk madesine indirmiþ. Zaten kaç gündür açmýþ...
Bu karinin baþka zubunluu yok mu acep deyip karinin ayneli sandýýný indirmiþ. Karinin bayram için diktirdii zubunluu alýp sýrtýna geçirmiþ. Karinin namaz kýlarken baþýna taktýðý yazmayý da baþýna keçik edip sedire uzanmýþ. Eline de 99 luk zeytin çekirdegi tüsbahý almýþ ki, kýz kendisinin kurt olduunu ayýkmasýn diye...
kýz gelmiþ kapýya var gücünden yüklenmiþ...
kurt: kimovvv?demiþ sesini incelterek
-benim neniy saa küfte getirdim acý iki sýkým
-kapý açýk yavrým tel dolaba ko, þimdi yemicem göynüm istemiy demiþ
Kýz: beig nenemin sesine noluk kele korktum haa demiþ. Küfteyi tel dolaba koymuþ, salatayý da amadana boþaltmýþ satýlý yumuþ içeri geçmiþ,bakmýþ nenesinde bi gariplik var...
Kýz: abaaoovvv elinge nooluk kýz neniy, ayni adam ayakkabýsý kimin
-seni daha eyi hoppala yapabilmek için kýzým demiþ
kurdun kulanýn teki keçiðin altýndan çýkmýþ
Kýz: beigg,o ney kele...kulaana noluk neney ayný bi eþþek kulaana dönük ha demiþ...
-Dert tutasýca o nasý konuþma nenengden ele, tama hasteyim nenem ,neen ele þeyler diysin sen baa.. cýk cýk cýk
Kýz: abaaaoov yiraag ola neniy o nasý diþ ele
-hee tama abdest aliyken dakýmlarýmý (takma diþ) düþürüp kýrdým tama kýzým bizim yirik Ali, avradý öldüünde dakýmlarýný çýkarmýþ ta saklamýþ.Tesadüf o duyuk ta baa getirikti ala dakarsan yumma deyza deyip.
Kýz: tama hastelik kapan nene,diþçiye götürür yapýþtýrýrdýn kendini
-be nolucak anam arap sabunuydan yudum kendini arýca...hem daha 3 aylýýma çok var nasý yaptýrim...
Kýz: neneeey
-deerttt... . Amman þaþýrdým.. nediysin yavrýmm
Kýz:-o deeel de senin sesin niye bele kart kart çýkiy
kurt artý dayanamamýþ sifli sifli yattýðý yerden kalkmýþ
-Kemçik suratlý seni, ahret sorusu mu sorin deyip kýzýn baþýna kepmiþ. Vururken vururken kýzý tutmuþ madesine indirmiþ...
soonada demiþki:
-Ohh yoorum tar kimin þiþtim camýþ kimin oldum, þorakta birez uyuyim deyip sedirin üstüne yatmýþ.
At gibi horlamaya baþlamýþ. Tam o sýrada evin önünden geçen köyün mýktarý dilki Hössün horlama seslerini duymuþ
-Abaaooovv o ney, o kari nasý horliy ele deyip kapýya yanaþmýþ. Bir bakmýþ kapý yýlýk duriy.
Bu kari heç bele kapýsýný açýk komazdý yoorum hastemi ney hele girim de bahim deyip içeri girmiþ
Bir de ne görsün sedirin üzerinde yallý gibi bir tene kurt yatiy, madesi de tar kimi þiþ…
Mýðtar: Abbaaooovvv bu kurt bu kariyi yiyik zaar tama yorum dimiþ. Eline geçirdiði yolma pýçaandan kurdun üzerine seerdmiþ.
Kurt uyuyken baþýna kepmiþ,vur ha vur haþ etmiþ kendini. Elindeki yolma pýçaandan madesini deþince bir de bakmýþkine kariden kýz kurtun madesinde...
Gökten üç alma düþmüþ, biri Admine, diðeri Orhan Çeliðe ötekiside Gökhan Dokuyucuya düþmüþ. Miksam, Metal, Alakuþ, Cumali, Derviþ Dörtbudak ve diðer okuyanlarda haný baa haný baa demiþler.
Abdurrahmanda, bu küftemiki birer sýkým size verek yorum, kökü kömeci kaç tene ki demiþ ve hakiye de burda bitmiþ..