olmaz kardeþim olmaz nizipli hemþerilerim hayatýndan memnun kimse istemez taksi falan. üç beþ gariban korsan çalýþýp ekmek yiyor bari onlarýn ekmegiyle oynamayalým
olmaz kardeþim olmaz nizipli hemþerilerim hayatýndan memnun kimse istemez taksi falan. üç beþ gariban korsan çalýþýp ekmek yiyor bari onlarýn ekmegiyle oynamayalým
Dolmuþlarada ilk baþladýðý zamanlarda olmaz diyorlardý,çalýþmaz diyorlardý,bakýn þimdi nasýl çalýþýyor,ilerisi için iyi bir düþünce neden olmasýn,nizip insaný yeniliðe açýktýr,taksilerinde çalýþacaðýna inanýyorum.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
Nizip'te Taksiler için birþeyler yapýlmak isteniyorsa, þehirler arasý çalýþan dolmuþlarý þehir merkezinden kaldýrýrsýnýz. Otogar bunlarýn hizmet yeridir. Ondan sonra taksi de dolmuþlarda çalýþmaya baþlar. SÝZCE ADLÝYE CÝVARINDA ÇALIÞAN DOLMUÞLARIN OTOGARA GÝTMESÝ HER AÇIDAN DAHA ÝYÝ OLMAZ MI?
bence de adliye önündeki dolmuþ yoðunluðunu otogara kaydýrmak lazým.Bir taþla iki kuþ:hem otogara hareket gelir,hem de taksi çalýþtýrmak imkaný doðar.
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
Güzel bir tespit yapmýþsýnýz,ilçeden çevre ilçelere veya þehire çalýþan minibüslerin bir otogar havasýnda çalýþmasý gerekir bunlarýn þehir içinde her önlerine gelen yerde bekleyip yolcu almasý çok saçma ve þehir ilçe trafiðinizde karýþtýrýyor,bunlarýn yerini þehiriçi dolmuþ veya taksilerin yapmasý gerekiyor, bence Nizip'in acilen resmi taksilere kavuþmasý lazým korsan taksiler çalýþtýðýna göre demekki iþ yapýyorlar, ben çarþamba günü hava alanýna gitmek için önce gaziantep'e oradan da alana gitmek zorunda kaldým taksi olsaydý taksiyle gidecektim, ayrýca Gaziantep'e çalýþan minibüslerin durumuda tam bir kargaþa isteyen istediði yerde durup baðýra çaðýra yolcu kapmaya çalýþýyor bunlarýn acilen bir çatý altýnda toplanmasý ve belli bir garajlarý olmasý lazým, ben ve yeðenim minibüse bindikten sonra tam 45 dk bekledik hareket ettikten sonra bu minibüs ipek yoluna çýktý tam gidiyoruz sanmýþtýkki yeniden Nizipin içine döndü ne oluyor deyince boþmu gidiceek aaðamm dedi þofor þaþýrdýk kimse sesini çýkarmýyor bu nasýl bir baþý bozukluktur anlamadýk. ACÝLEN NÝZÝPÝ YÖNETECEK ÝDARECÝ LAZIM bunlarýn hiçbiri Nizipi yönetmiyor halkla dalga geçiyorlar.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Hocam, otogar þu anda çürümeye yüz tutmuþ durumda, çünkü kullanacak firmalar Adliye çevresini otogara çevirmiþ durumda.
Dünyanýn hiç bir yerinde kavþak içerisinde dolmuþ duraðý ve araçlarýn durmasý için cep olmaz. Okan parký bitiþiginde kavþak içerisine dolmuþ duraðý yapýlmýþ.
Adliye civarýna yetiþince her bir taraftan bir ses geliyor. Antep, Antep, Antep hangi kaldýrýma çýkarsanýz. Neredeyse aðzýnýzýn içine girecek biri aniden Antep mi ? diye önünüze çýkýyor.
Üstelik burada bulunan firma araçlarýnýn yarattýðý gürültü,çevre kirliliði, otopark sorunu, Burada yaptýklarý Trafik ihlalleri de cabasý
Kaldýrýn dolmuþlarý otogara o zaman taksi çalýþýr....Bu konuda sayýn Admin'imizde bir anket açarsa bu anket sonucu yetkililere ulaþtýrýlýrsa gerçekten seviniriz. saygýlarýmla...
Konu fenomen tarafýndan (14.11.08 Saat 09:35 ) deðiþtirilmiþtir.
Yani Nizip Gaziantep arasýnda çalýþan minibüsler bir þirket adýnamý çalýþýyor (Ben-Seç) gibi, eðer öyleyse iþ dahada vahim boyutlarda, bunun çözümü özel halk otobüslerinde, belediyelerin bu iþe el atýp Nizip-Gaziantep arasýnda özel halk otobüsleri çalýþtýrmalarý lazým yoksa bu iþler özel þirketler aracýlýðýyla yapýlýrsa suistimaller çoðalýr hatta ileriki günlerde çatýþmalar kavgalar çýkabilir.
Gürültü ve Fiziki görünüm açýsýndan Nizip-Gaziantep ve Nizip-Birecek/Þanlýufla Dolmuþlarý otogara taþýnmalý Arkadaþlarýn verdiði örnekler yerinde ve haklý istekleri olmasýna raðmen olayýn birde maddi yönü var arkadaþlar. Mesela Gaziantep'e gidecek bir kiþi vergisini ödeyen kayýtlý bir taksiye binip otogara gitse en az taksiye ödeyeceði para 5-10 Ytl Otogardan dolmuþa binip Gaziantep e gitse vereceði para 2-3 Ytl. O zaman Nizip halký 5 Dk lýk yere 5 Ytl veriyoruz 30 Dk lýk Gaziantepe 2-3 Ytl veriyoruz haklý olarak bizi kazýklýyorlar derler.
2004 yýlýnda korsan taksiye binmiþtim Hastaneden Ali Alkan Ýlköðretim Okulunun oraya geldik þoför 17 Ytl dedi 12 Ytl ye anlaþmýþtýkYetkililer en azýndan, Ýstikametine göre bir ücret koyarsa daha iyi olur.
Konu zeynel1982 tarafýndan (14.11.08 Saat 15:41 ) deðiþtirilmiþtir.
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
herkesin arabasý var da ondan...hiç olmadý motorlarý var milletin..bence bundan dolayý....
Öyle yada böyle medeni yerlerde taksi olmasý gerekiyor, Nizip bölgenin en medeni yerlerinden biri ama taksisi yok, korsan taksi iþ yapabiliyorsa normal taksilerde yapar, birileri el atmalý bu olaya.