![]()
Karkamýþ Ýlçe Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý ile ilgili olarak bir mesaj yayýnladý. Yayýnladýðý yazýlý mesajda Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kuruluþunun 85. yýldönümünü kutlamanýn onur ve mutluluðunu yaþýyoruz. Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluþ Savasýnýn zaferle sonuçlanmasý ve Kazanýlan bu zaferler sonucunda 29 Ekim 1923 tarihinde yeni Türk devletinin yönetim þekli belirlenmiþ, Büyük Atatürk’ün “Türk Milletinin Tabiatýna ve þiarýna en uygun yönetim þekli” olarak ifade ettiði Cumhuriyet ilan edilmiþtir. Ýnsani deðerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettiði, hukukun üstünlüðüne dayalý, demokratik, laik bir yönetim þekli olan Cumhuriyetle birlikte her alanda büyük geliþmeler saðlanarak çaðdaþ uygarlýk düzeyine ulaþmada büyük mesafeler kat edilmiþtir. Bir fazilet rejimi olan Cumhuriyet sayesinde bugün devletimiz dünyanýn en güçlü ülkeleri arasýndaki saygýn yerini almýþtýr. Bu duygularla; Türk milletinin kurtarýcýsý ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve dava arkadaþlarýný ve aziz þehitlerimizi minnet ve rahmetle anýyor, tüm vatandaþlarýmýzýn Cumhuriyet Bayramýný en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygýlarýmý sunuyorum" dedi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...