Sizlere bir demet Türkiyemde yaþanmýþ, bir o kadarda komik trafik polisi hikayelerinden sundum.
Not : Alýntýdýr.....
Trafik Polisinin Müthiþ Anonsu
Dar ve tenha bir yolda trafikteyim. Arkamdan trafik polisi geliyor. Kýrmýzý ýþýkta durdum. Bir süre sonra trafik polisinin müthiþ anonsu geldi: ”Yol boþ devam et. S..tir et kýrmýzý, ýþýðý devam et.’ Acaba ehliyetimi henüz almadýðýmý bilse; ‘Ehliyet ve ruhsat. Ruhsat tamam ehliyeti s..tir et.’ der miydi?
Göstermelik
Birkaç gün önce trafiðin çok iþlek olmadýðý bir yerde normal olarak kýrmýzý ýþýkta durdum. O an arkama yanaþan trafik polisinin anonsunu aynen aktarýyorum: ‘34 XXX… devam et, devam et. Sanki biz olmasak duracaksýn.]
Türk polisi ve UFO
Eveeet, þimdi de o kocaman alkýþlarý Antalya’da UFO gördüðü için polisi arayan vatandaþa ‘havadayken yapabileceðimiz bir þey yok, inerse tutuklarýz’ diyen yurdum polisi için alabilir miyiz?
Ukaala Þoför
Kendisini durduran trafik polisi ‘kýrmýzý ýþýkta geçtiniz’ deyince ‘uyuyordum görmemiþim’ diyen yurdum þoförü, evet bildiniz babam…
Dürüst polis
Trafik polisi tarafýndan çevrilinir. Ehliyet evde unutulmuþtur. Ýki taraf da ‘çorba parasý’ konusunda hemfikirdir ama ben miktarý konusunda karar verememekteyimdir. Cepten 2 adet 20′lik çýkarýlýp ruhsatýn arasýna konur. Polis ruhsatý açar ve ‘bu fazla’ diyerek 20′liklerden birini geri verir. Benim de bu yurdum polisini alnýndan öpesim gelir. Dürüst adammýþ.
Ýnançlý polis
Yýllar önce sabahýn erken bir saatinde nasýlsa kimse görmez diye kýrmýzý ýþýkta geçip sola döndüm ve 50 metre ilerdeki kýrmýzý ýþýkta beklerken trafik polisine yakalandým. Kýrmýzý ýþýkta geçtiðimi söyleyip ehliyet ve ruhsatý istediðinde ‘Ama ýþýk sarýydý’ itirazýma sert bir komutla ‘Yemin et!’ dedi. Resmen kalakaldým, insan yalan yere yemin edemiyormuþ. Yemin edemediðimi gören sevgili polis kahkayý basarak ‘Hadi yýrttýn, yalan yere yemin etseydin cezayý yazacaktým, bir daha dikkatli ol’ dedi ve gitti. Bu olayýn nerde olduðunu söylememe gerek yok deðil mi? Memleketimin polisini bile özledim ben!
Kaç!
Öðlen saatleri. Trafikteyim. Kýrmýzý ýþýkta dururken yandaki kalabalýðý fark ediyorum. Bir polis otosu ve kalabalýðýn ortasýnda bir genç elini kolunu sallayarak konuþuyor. Kulak kesilip durumu kavramaya çalýþýyorum. Çocuk yayalara kýrmýzý yanarken karþýdan karþýya geçmiþ, tabii bunu gören polis ceza yazýyor. Çocuk, ‘Herkes geçiyordu ben de geçtim’ gibilerinden kendini savunuyor. Polis umursamaz bir tavýrla ekip arabasýna giderken yaþlý bir teyze çocuða baðýrýyor ‘Kaç oðlum kaç! G.tünde plakan mý var?!’
Polis megafonu
Bir teyzemiz yayalara kýrmýzý yanmasýna raðmen karþýdan karþýya geçmeye çalýþýrken, 10 metre öteden megafon sesi gelir polisten, ”Abla, zaten þiþmansýn bir de piþman olma!”
Hayýrlý Cezalar
Yer Ýstanbul, Yenibosna. Yenibosna’daki otobüs duraðýndan çýktýk Avcýlar istikametine doðru gideceðiz. Otobüs kýsa yoldan yola girebilmek için yasaklý yerden U dönüþü yapýyor. Yurdum polisi görev baþýnda megafon açýk ve o anlamlý anons geçiyor. ‘Otobüsçü! Cezan hayýrlara vesile olsun, devam et sen; ben plakana gönderirim nasýl olsa.’
Kendin dinle
Esimin arabasýný aldýðým ve içine sigara kokusu sinmesin diye bütün camlarýný açtýðým anda en sevdiðim þarkýnýn radyoda çalmaya baþlamasý üzerine radyonun sesini de sonuna kadar açýp dolaþýrken yurdum polisinden gelen anons:’ 34 XX, müziði kendin dinle! Kendin dinle ya da parçayý deðiþtir!’