Not: Alýntýdýr
* 'Bilerek unutmuþ gibi yaptým hayatým. Sanki evlilik yýldönümümüz denince 1 yýl daha geçmiþ, sen 1 yaþ daha yaþlanmýþsýn, ben de senin yaþýný yüzüne vuruyormuþum gibi geliyor da, o bakýmdan yani!'
* 'Yahu Cavidan, tam sana en pahalýsýndan bir hediye alýyorum, bir an düþündüm; evlilik yýldönümü, sevgililer günü, anneler günü... Bunlar hep tüketim ekonomisinin dayattýðý harcama tuzaklarý deðil mi? Ve dedim ki kendi kendime, benim Cavidan'ým bu tuzaklara düþmemi istemez. Düþtüðümü görürse de beni eskisi kadar sevmez. Yanýlmýyorum deðil mi hayatým?!'
* 'Heyyooo... Kazandým iþte kazandým! Bizim Salih'le iddiaya girmiþtik, takým elbisesine! Ben evlilik yýldönümünü unutmuþ gibi yapýcam, benim hatun da bana acayip bozuk atacak dedim... Salih, 'Yenge öyle þey yapmaz' dedi. Ýddiayý ben kazandým. Aslan karým ! benim!'
* 'Hiç unutur muyum ya?! Unutmadým tabii. Sadece seni görünce aklým baþýmdan gitti. Adýmý unutmadýðýma dua et. Yalaným varsa Tuncay demesinler. Yoksa Ekrem miydi?'
* 'Evlilik yýldönümümüzü mahsus unuttum. Bir sor 'niye' diye. Çünkü bu evlilikten çok sýkýlmýþým da yýllarý sayýyormuþum gibi hissettim birden ve çok saçma buldum bu adeti. Yemek yerken biri lokmalarýmý sayýyormuþ gibi yahu. Çok saçma deðil mi sence de?!'
* 'Evlilik yýldönümü aslýnda yanlýþ kutlanýyormuþ. Daha doðrusu aslýnda kutlamamak gerekiyormuþ. Eðer kutlarsan 'oh be bu yýlý da bi þekilde kazasýz bitirdik. Nasýl dayanýyorum ben bu adama veya kadýna valla pes' anlamýna geliyormuþ. Hani zor bi þeyi baþarýnca kutlar ya insan. Onun gibi...'
* 'Ya biliyorsun, Portekizli bir bilim adamý yýllarýn aslýnda 1 saniye uzun olduðunu keþfetti. Bu hesaba göre milyonlarca yýldýr bu böyleyse, ekle o 1 saniyeleri uç uca... Ben hesapladým. Evlilik yýldönümümüz tam 6 ay sonra...'
* 'Ha! ni o gün nikah masasýnda ayaðýna biraz sert basmýþtým da, iki hafta al çýyla gezmiþtin ya... Ýþte o acýyý sana tekrar hatýrlatmamayým dedim bebeðim. Fena mý ettim?! Ben seni üzmek ister miyim hiç?!'
* 'Sen kimsin? Adýn ne? Ne arýyorsun bu evde? Ben kimim? Niye buradayým? Ne evlilik yýldönümü? Ben evli miyim ki? Hatýrlamýyorum. Annnneeee... Aaahhh Baþým. Hatýrlýyorum. Evet. Baþýma tuðla düþüyor, çok caným acýyor... Sana aldýðým hediyenin paketini elimden düþürüyorum. O ne? Bir köpek. Bir sokak köpeði kapýp kaçýyor paketi!! Hayýýýýrr!!'
* 'Valla benden uzun yaþayacaksýn. Ben de tam evlilik yýldönümünü kutlayacaktým þimdi!'
* 'Hayýr iþte, unutmadým. Bu gece evlilik yýldönümümüz ama bir þeyin daha yýldönümü hayatým. Titanic; o muhteþem gemi yýllar önce bu gece battý. Yüzlerce insan buzullarýn arasýnda titreye titreye son nefesini bu gece verdi. Böylesi bir gecede senin içinden kutlama yapmak geliyorsa yapalým hayatým. Ama bil ki benim içim kan aðlýyor. Þimdi izninle seni o çaresiz insanlar için 1 dakikalýk saygý duruþuna davet ediyorum.'
* 'Bu gece evlilik yýldönümümüz mü? Ya bak, aþkým görüyor musun o kadar da parmaðýma ip baðladým unutmayayým diye. Hatta bak ip burada. Eee ip nerede peki? Haydaaaa... Onu da baðlamayý unutmuþum iyi mi?! Ne olacak bu benim unutkanlýðým Þinasi?'