PAPAÐAN
Gaziantepli bir aða Ýstanbul'a gelmiþ , bir lokantadan içeri girmiþ . Lokantanýn kapýsýnda bir papaðan var :
-Hoþgeldin Antepli , Hoþgeldin Antepli diye naralar atýp duruyor.
Aðanýn çok hoþuna gitmiþ . Lokantanýn sahibini çaðýrmýþ yanýna .
-Bu kuþ benim Antepli olduðumu nerden anladý ?
Lokantanýn sahibi :
-O çok zeki bir hayvandýr , içeri girenin nereli olduðunu hemen anlar , demiþ .
Aða papaðaný ona satmasý için adama baský yapmýþ ve büyük paralar teklif etmiþ.
Lokanta sahibi :
-Bu papaðan bizim iþletmemizin simgesi , satamayýz ama sen istersen sana bunun yumurtalarýndan satarým , bunun yavrularýda o kadar zeki olur , demiþ ve bir hayli yüksek bir rakama anlaþmýþlar .
Lokantacý söz vermiþ ama ortada yumurta yok , girmiþ kilere , eline bir sepet almýþ önüne ne yumurtasý gelirse doldurmuþ , tavuk yumurtasý ,hindi yumurtasý , býldýrcýn yumurtasý .., önüne ne gelirse yani ... Aðaya sepeti vermiþ . Aða heyecanla köyüne dönmüþ . Aþiretini toplamýþ ve :
-Antebi meþhur edecez , bu yumurtalarýn anasý adamýn nereli olduðunu anlýyor , ondan doðanlarda onun kadar zeki olur , hemen bir kuluçka makinesi bulun der .
Kuluçka makinesi bulunur ve aþiret beklemeye baþlar . 15 gün sonra civcivler çýkar , kimi tavuk , kimi hindi , kimi býldýrcýn .., çýkan civcivlerin . Aða beyninden vurulmuþa döner ve hemen Ýstanbul'un yolunu tutar yeniden ve ayný lokantaya gelir . Papaðan aðayý görünce baþlar :
-Keriz Antepli , keriz Antepli ..,
Aða papaðanýn kulaðýna eðilir ...
-Ula benim keriz olduðumu bir tek sen biliyorsun ama senin or..pu olduðunu bütün Antep biliyor , der .
2 ADAM
2 adam Akmerkez de karýlarýný kaybetmiþ hararetle arýyorlarmýþ. Ortada koþuþturup dururken birbirlerine çarpmýþlar. Ne oluyor birader demeye kalmamýþ, birisi:
-"Kardes kusura bakma karýmý kaybettim de onu arýyorum" demiþ. Diðeri
-"Sende kusura bakma ama bende karýmý arýyorum" demiþ.
Adamlardan birinin aklina bir fikir gelmiþ ve
demiþ ki:
-"Arkadaþým madem ikimizde karýlarýmýzý arýyoruz, karýlarýmýzýn tipini birbirimize tarif edelim ve ayrý ayrý yerlerde aramaya baþlayalým. Eger rastlarsak saat 4‘te Mac Donalds ‘ýn önüne gitmesini söyleriz demiþ. " Digeri tamam demiþ ve baþlamýþ karýsýný tarif etmeye:
-"Benim karým sarýþýn, mavi gözlü, 25 yaþýnda, 1,75 boyunda, 60 kg, topuklu beyaz ayakkabý ve kýrmýzý mini etekli tek parça elbise giyiyor" demiþ. Ve diðer adama
-"Senin karýn nasýl biri?"diye sormuþ.
Diðer adam : -"S.....et benimkini seninkini arýyalým.![]()