AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'ýn 8 Eylül'de yeni eðitim öðretim yýlýnýn açýlýþýný Gaziantep'te yapacaðýný açýkladý. Ramazan ayýný seçim bölgeleri Gaziantep'te halkýn sorunlarýný dinleyerek geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda þehrin nabzýný tutan yerel ve ulusal basýn yayýn organlarýný ziyaret ettiklerini söyledi. Gaziantep'in sorunlarýnýn çözümü için çaba gösterdiklerini anlatan Sarý, eðitimdeki baþarýsýzlýðýn giderilmesi için bir dizi çalýþma yürüttüklerini anlattý. Baþarýsýzlýðýn temelinde yatan nedenleri bir sacayaðýna benzeten Sarý, bunlarýn aile, okul ve birey olduðunu dile getirdi. En büyük sorunlardan birinin de derslik açýðý ve kalabalýk sýnýflar olduðunu kaydeden Sarý, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn 2008 yýlýnda þehre ayýrdýðý kaynaðýn 84 milyon YTL olduðunu, ancak yeni okul yapýmý için gerekli arsa sorununu çözme adýna Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik ile bir dizi görüþme yaptýklarýný ve bunun sonucunda Gaziantep'e 5 milyon YTL ek ödenek ayrýldýðýný aktardý. Derslik sorununu çözme adýna Gaziantep için yeni bir proje hazýrladýklarýnýn altýný çizen Sarý, þehrin dýþýnda liselilere yönelik yerleþkeler yaparak lise öðrencilerine buralarda eðitim vermeyi, þehir içindeki liseleri ise ilköðretim okullarýna dönüþtürerek derslik baþýna düþen öðrenci sayýsýný ilk etapta 30'a sonrasýnda ise 27'ye çekmeyi planladýklarýný vurguladý. Projeyi Bakan Çelik'e sunduðunu, Çelik'in projeye olumlu yaklaþtýðýný anlatan Sarý, projenin kabul edilip uygulanmasý ve baþarýlý olmasý halinde bunun Türkiye'nin diðer illerine de yayýlabileceðini ifade etti

Devamý Ýçin Týklayýnýz...