Günlerden bir gün zaman makinesini icad eden bir mucid denemek amaçlý olarak atatürk'ü , eþi latife hanýmý ve annesi Zübeyde hanýmý günümüze ýþýnlar ...tam bu sýra Türkiye’nin aydýn insaný ve çap çaðdaþ rektörü adaþý prof. Dr mustafa akaydýn ile karþýlaþýr ve aralarýnda þu konuþmalar geçer.......
Rektör:aman tanrým ulu önder Atatürk de burada hoþ geldiniz þerefler verdiniz efendim...
Atatürk:sað ol evladým.. Türkiye cumhuriyetinin muasýr medeniyetler seviyesine siz deðerli aydýnlar sayesinde ulaþacaðýný biliyordum zaten... Evladým bu kalabalýk nedir?
Rektör:çok önemli bir açýklamayý kamuoyuna duyuracaðým paþam..
Atatürk: güzeeel. .fevkalade onurlandým ....demek bilimsel buluþlarýnýzý,uluslar arasý makalelerinizi, icatlarýnýzý buradan ilan ediyorsunuz .zaten üniversiteler bilim yuvalarý olmalý herkes fikirlerini özgürce tartýþýp;terkipler, tahliller, tasnifler, deneyler ve gözlemler yapýlarak bir sonuca ulaþýlan yerler olmalý deðil mi?
Rektör:þey..þey. . Evet.. Evet öyle tabi mesela ben yaptýðým inceleme ve araþtýrmalarým sonucunda baþörtülü öðrencilerin baþlarýný kopya çekmek için örttüklerini tespit ettim ve bu buluþumla prof olmakla kalmadým üniversiteye rektör bile oldum...
Atatürk:yaaa demek öyle ben de bizim latife hanýmýn bu kadar okulu nasýl bitirip birçok yabancý dili anadili gibi nasýl konuþabildiðini anlayamamýþtým þu senin buluþunla Türkiye muasýr medeniyetini yakalamayý býrak çoktan geride Býrakmýþ týr herhalde?... ..güldürme beni evlat þakanýn sýrasý deðil.. Hele birde senin þu üniversiteni bir gezelim bakalým ..düþ önüme..
Rektör:hay..hay. . Efendim þeref duyarýz... Yalnýz eþiniz latife haným ve pek muhterem valideniz Zübeyde haným üniversiteye böyle girmeleri yasak...onlarý almak yasak...çünkü baþlarý örtülü.....Türkiye laiktir laik kalacak...
Atatürk:bre sen benim kim olduðumu unuttun galiba ben bu devletin kurucusu Atatürk’üm..ben ilk cumhurbaþkanýyým ve Çankaya’ya eþim latife haným býrak baþ örtüsünü çarþafla girmiþtir ..hem ben bu devletin baþýnda iken cuma namazýna da gittim gitmekle de kalmadým..camide cemaate hutbe bile verdim..herhalde Balýkesir hutbemi okumuþsundur. .þimdi beni laik karþýtlýðýyla mý suçlayacaksýn ?..eþim ve validem laik karþýtý mý demek istiyorsun?. ..
Rektör:þey..kem küm....yani.. . Gak guk..yani öyle demek istemedim ama eeeeeeeeeee. . Türkiye laiktir laik kalacak...ülke bu þekilde yönetilmeye devam edilip ve oy kaygýsý ile yasaklar kaldýrýlýp üniversitelere özgürlük getirtilecek olmasý beni deli ediyor paþam kurtar bizi...özgürlük beni kudurtuyor yasaklar bol bol yasaklar olmalý ...bundan sonra ey millet !! Tespitim sonucu siyasiler ayakkabý kýydýðý ve siyasi simge olduðu gerekçesi ile üniversitelere ayakkabý ile girmek yasaaak... hem yaptýðým bilimsel tetkik ve tahliller doðrultusunda siyasi nesne olarak tespit ettiðim su , gazoz,çay,cola turca üniversite ve kamu alanlarýnda içilmesini yasaklýyoruumm. ....ayrýca siyaseti çaðrýþtýran ve laikliðe bilmem nereden aykýrý olan konuþmayý,çiklet çiðnemeyi,çorbaya limon sýkmayý da yasaklýyoruuuum. ...burada ben ne dersem o olur o kadar .....oh be rahatladým..þ ey özür dilerim sizi unuttum paþam sizi dinliyorum.. .
Atatürk:ben nice harplerde bulundum ve zaferler kazanýp düþmaný maðlup ettim ama senin þu cahilliðin beni maðlup etti.. Ben ''hakimiyet kayýtsýz þartsýz milletindir ''dedim sen ''hakimiyet kayýtsýz þartsýz rektörün, askerindir ''olarak anlamýþsýn hem anladýðým kadarýyla halký cahil sanýyor ve küçümsüyorsun..unutma ki ben kurtuluþ savaþýndaki tek dayanaðým canýmdan aziz bildiðim Türk halkýydý ..þimdi çook müteessirim nasýl oluyor ki kurtuluþ savaþýnýn kahraman kadýnlarýndan þerife bacýyý, kara Fatma’yý, elifleri ve daha nicelerini baþý örtülü ,tesettürlü olarak düþmana karþý savaþtýrýrken onlarýn torunlarý Ayþeleri ,elifleri Fatmalarý baþý örtülü tesettürlü diye üniversiteye almazsýýnýz..idrakim durdu ümitlerimi yýktýnýz ama bu necip milletim size gerçek cevabý er veya geç verecektir... ...
Rektör: yaassaak kardeþim yassak
Lleey lley looomm hebele hübülü laiklik dý týs dým
Mucit alel acele gelen ve bir o kadar yorgun ve mutsuz gördüðü Atatürk’ü zamanýna geri gönderir ve atasýnýn ricasý üzere zaman makinesini ortadan kaldýrýr ..
Dalda düþmesi yasaklanan ve laikliðe aykýrý kabul edilen üç elma düþmüþ..biri yasakçýlarýn baþýna...biri özgülükçülerin baþýna ..... Biride sabýrla bu yazýyý okuyanlarýn baþýna