Sevgili Nizip.com sakinleri bu yazýmda hepimizi yakýndan ilgilendiren "Nizip Ne Kadar Güvenli" sorusuna cevap arayacaðýz.
Nizip’in Çeþitli noktalarýnda polis noktasý yapýlmasý bu son yaralama, öldürme, motor kazalarýn vb. olaylardan sonra þart olmuþ durumda.
Bu noktalara gelince;
1-Mezarlýk ve Çevresi;
Mezarlýk artýk eskisi gibi güvenli deðil geceleri deðil gündüzleri bile güvenli olmaz hale geldi. Tinercilerin meskeni haline gelen bu mekanýn çevresinde gezmek zorlaþtý. Çevrede yaþayanlar belli saatten sonra dýþarý çýkamaz durumda. Emniyetimizin polis ve devriye araç sayýsý az olduðunda o civarda gezen devriyeler güvenliði saðlamakta zorlanýyorlar.
Mezarlýðýn son kapýsýnýn bulunduðu bölgeye bir polis noktasý yapýlmasý gerek!
2-Çamlýk ve Çevresi;
Yýllardýr çeþitli yaralama ve tinercilerin mekaný olan istasyonda alýnan önlemler yok denecek kadar az….
TCDD yollarýna ait olduðu için o civarda bir yapýlanmada olmuyor. Þuanda oraya Ticaret Borsasý lisesi yapýldý. Ancak bölge ýslah edilmeden yani güvenli hale getirilmeden halk oraya çocuklarýný nasýl göndersin sorarým size!
Gördüðünüz gibi çamlýða da bir polis noktasý yapýlmalý…
3- Otoban;
Otobanda yapýlan yarýþlar Nizipli gençlerimizin aðzýnda sakýz olmuþ durumda geçenlerde bir gencimiz motorun üstüne yatýp yarýþ yaparken motor takla atmýþ ve þuan bu gencimiz Nizip Devlet hastanesinde hala komada yatmakta. Þimdi size soruyorum büyüklerim eðer orda bir polis noktasý olsaydý bu kaza olur muydu?
Size sadece bir olayý anlattým ama orda eskidende çok kaza oldu hala da olmakta…
Ve ne kadar acý bir durum ki orda yarýþlar gelecekte de yapýlacak eðer bir önlem alýnmazsa…
4-Attarali Meydaný;
Þehrimizin en çok olay çýkan bir yeri Attarali meydaný.
Gece kaç kiþi oradan gönül rahatlýðýyla geçebiliyor. O civarda yaralama, gasp hatta son günlerde ********** içip gezen kiþi sayýsý büyük oranda artmýþ durumda!
Orda ki insanlar hayatlarýndan bezmiþ.
Hep dedim ve büyüklerim tarafýndan uyarýldým bu sözüm için ama yine söylüyorum bu sefer daha ýsrarlý söylüyorum “ Petek evler ve civarýna verdiðiniz deðerin onda birini aþaðý mahallelere verin!!!”.
Evet aþaðý mahallelere önem verilmiyor arkadaþlar maalesef…
Gece Cumhuriyet caddesinden çamlýða doðru yürüyün ve görün oranýn ne kadar güvenliksiz olduðunu. Sokaklar köpek dolu, tinerciler çamlýkta tiner çekiyor.
Yaklaþýk 100 bin nüfuslu bir þehre Polis noktalarý yapýlmasý için;
Polis sayýmýzýn 200-300 den 1000’lere çýkmasý ,
Devriye arabalarýmýzýn sayýsý 3-4 katýna çýkmasý gerek,
Ýþte tam bu noktada ilimizin ve ilçemizin devlet büyüklerine görev düþmekte. Bütçeden para isteyin, polis isteyin sayýn büyüklerim. Devletimiz sizleri bizlere hizmet için o mevkilere çýkardý…
Ve size daha önce Emniyet Müdürü ile yapmýþ olduðum röportajdan araç sayýsý hakkýnda söylediklerini paylaþayým;
“Olaylarý daha minimize etmek için araç sayýmýzý arttýrmamýz gerekiyor. Þuan elimizde 14 tane aracýmýz bulunmaktadýr. Bu araçlarý yarýsý hurdaya ayrýlacak seviyedir.
Eðer bir karþýlaþtýrma yapacak olursak; Nüfusu bizden az olan Kilis’in araç sayýsý 84 tanedir.
Maraþ Elbistan da ise 35 civarýnda aracý bulunmaktadýr. Bizde ise 14 tane eðer þuan 8 aracýmýzý göndersek direkt hurdaya ayrýlýr.”
Her þeyin baþý eðitim sayýn büyüklerim hep deriz ve dersiniz ancak gençlere bir kültür merkezi açmaya gelince kem küm edersiniz!!!
Eðer gerçekten bu sorunlarýn son bulmasýný istiyorsak, bu gençleri bu bataktan kurtarmak gerek…
Nizip’te sigara deðil hatta içki de deðil ********** içme yaþý 15’e düþmüþ durumda. Delil mi istiyorsunuz. Bir gün çýkýn aþaðý mahalleri gezin çamlýða, mezarlýða gidin eðer korkmazsanýz!
Gençler bir bataða sürüklenmiþ durumda Internet kafelerde sanal bir hayat sürmekte. Devletin her aþamada sýnava tabii tutarak hayatlarýndan bezdirilmiþ gençlerimiz her þeyi artýk sanalda yaþamakta. Ýçki içip kendini unutmaya çalýþmakta.
Çok isterdim Nizip’teki gençlerimizin kültürel bir ortamda büyümesini ama sadece istiyorum elimden bir þey gelmiyor bu yazýyý yazmaktan baþka…
Ben yazýyorum eðer fýrsat verilirse o gençlik merkezi kurulduðunda ben orda gönüllü çalýþýrým sýrf bu Nizip genci sigaraya, içkiye, sanala, **********ya alýþmasýn diye…
Ve eminim ki benim gibi gönüllü birçok arkadaþta çýkacaktýr.
Bize bir fýrsat verin açýn þu gençlik merkezini.