bi sürü çöp kutularý var neden görmedin ki?
Sen gördügün 3-5 tane kutuya çöp tenekesi olan þehir mi diyorsun!Biraz gerçekçi olalým.Belki çarþý mevkisinde bir kaç tane olabilir ama bunu Nizip'in hepsine mal edemezsin.Öncelikle bunu kabu edelim...
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
ama çöp ne kadar çok olursa görüntü kirliliði o kadar çok olur...
Gaziantepte çöp kutusu hiç yok insanlara rahatsýzlýk veriyor diye kaldýrýlmýþ durumdalar...
arkadaþlar belediyeyi savunmak bana düþmez ama ben Þahsým çöp kutularýna karþýyým.
Ne Kadar az Çöp kutusu o kadar az tehlike.
Çöp KutuLarý Potansiyel hain ve menhur saldýrýlarý arttýrýyor, Güngören olayý bunun en açýk örneðidir.Ýkinci bir olay ise Çöpkutularýnýn fazlalaþtýrýlmasý daha temiz bir Nizip anLamýna gelmez, Çünkü Her Köþede duran bir Çöp Kutusu BaþLýca bir görüntü Kirliliði yaratýyor, Bunun Yaný sýra Mikrop ve bakteriler en uygun barýnma yeridir.Bu BaðLamda Çöp Kutularý Toplu Yaþam açýk alanlarda, ne Kadar az olursa o kadar temiz ve Hijyenik bir ortam saðlar. Pala dayý ile yaptýðýmýz sohbette bu Konu hakkýnda konuþtuk. avrupa ülkelerini bilmem ama almanyada çöp toplama olayý tarihe karýþmak üzere.ÝnsanLar evlerindeki ve iþ yerlerindeki çöpleri, akþam kendi þahsi arabalarýyla Çöp toplama merkezlerine býrakýyorlarmýþ... bu uygulamaya hazýr deðiliz ama bu sistem insanlara fayda saðlayacaðýndan eminim...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Bilmiyorum ama ben sokakta elimdeki çöpe yere atmak zorunda kalýyourum...![]()
Valla benim bulduðum yerde çöp konteynýrý diye biþey yok.Bir saat vermiþ bize belediye mesela akþam 9 diye biz o saatte çýkarýyoruz çöpleri,onlar da gelip alýyorlar.1 tane bile çöp konteynýrý yok,ana caddelerde de aydýnlartma direkleri üzerinde küçük küçük olanlardan var.
Arkadaþým zaten sokakta birþey yemek hoþ bir durum deðil,adab-ý muaþeret açýsýndan.e bu bir kaðýt ise eðer onu da yani gittiðimiz yere kadar cebimizde taþýmýþýz çok mu?Haa adab-ý muaþeret açýsýndan bakmýyorsak eðer böylesi de yeter bize deðil mi?fazlasýna ne gerek var...
Çevreyi temiz tutmak belediyenin deðil biz insanlarýn asli görevidir,Dünya bile oturmuþ sürdürülebilir kalkýnma diyor yani çevreye en az zararla kalkýnalým diyor yani diyeceðim para kazanýrken,kalkýnýrken bile çevreyi kirletme hakkýmýz yok diyor.Son olarak çevreyi kirletmek insanlýða karþý iþlenmiþ bir suçtur.![]()
Burasý Türkiye,
Yere kocaman bir balgam atmak,
Evdeki çöpleri 5 nci kattan aþaðý fýrlatmak,
Her yediðin þeyin çöpünü caddelere atmak, arkasýndanda bir tekme sallamak,
Çöp bidonu olan yerlerde çöpü ,çöp bidonunun içine deðilde yanýna býrakmak,
Eve geldiðinde aracýný tam ortaya çekerek en az 3 aracýn yerini iþgal etmek,
Bakkal görür görmez aracýný durdurup bakkala sigara almaya gitmek,
Araba kullanýrken bir elinle telefon obür elinle sigara dizinlede direksiyon kullanmak,
Bize bir þey olmaz mantýðýyla yaþamak,
Bunlarý yapmazsak akþam rahat uyuyamayýz, eðer o gün kimseyi rahatsýz etmediysen zaten uyuyamazsýn kalkýp televizyonun sesini sonuna kadar açarsýnki konu komþu rahatsýz olsun.
SÝZDE KALKMIÞ ÇÖP TENEKESÝ ARIYORSUNUZ.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Müslüm abi yazdýklarýna tamamen katýlýyorum.
ankarada da yok çöp kovalarý ama çok güzel bir temizlik sistemi var sabahatan akþama kadar sokakalarada caddelaerde temizlik iþçilerini görebilirsiniz önemli olna çöp kutusu deðil önemli olan çevrenin düzenini bizim yapabilmemiz ama nizip gibi yerdede mutlaka çöp kovasý olmalý tabi abartýlý olmayacak büyüklükte
þimdi burdan çýkarýlan olay çöp konteynýrlarýnýn varlýðý bir dert, yokluðu bir dert.
elit mekanlardaki çöp konteynýrlarýna dekor verilip deðiþik görüntüler kazandýrýlarak görüntü kirliliði yaratmadan çöp sorununu gideriyorlar...
örneðin çiçek saksýsý, maket ev görünümlü konteynýrlar görmüþtüm daha önce..
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
Ya ben çoðunuzun yorumlarýna anlam veremedim ki! Çöp kutusunun varlýðý bizim millet için dert meselesiymiþte benim haberim yokmuþ...
Deniz Yýldýzýn cevabýna tamamen þaþýrdým ya : Ne demek sokakta bir þey yemek adab-ý ... bilmem ne? Bunun adapla ne alakasý var ya? Sigara paketimi çöpe yere atmak istemiyorum, ama görüyorum atýlmasý için elinden geleni yapýyorlar... Çöpçülerin olabilir, onlar nasýl olsa temizliyor diye sokaklarý çöplük sýfatýna mý büründürülim...
Lütfen arkadaþlar sýrf yazmak için yazmayýn, hak veriyorsanýz destek olun, hak vermiyorsanýz çözüme yardýmcý olun...Çöp tenekesi gereksiz bir teneke gibi göstermeye çalýþmayýn lütfen...
felsefefe Bey'e katýlýmlarý için,dogaesmeray Bey'e çözüme yardýmcý fikirleri için çok teþekkür ediyorum... Herhalde beni anlayan sizlersiniz!