Her iki kardeþimide kutlar,Baþarýlarýnýn artarak devamýný dilerim.
Her iki kardeþimide kutlar,Baþarýlarýnýn artarak devamýný dilerim.
kazanan arkadaslari basarilarindan dolayi tebrik ederim....
benim teklifim: kim hangi okulu kazandiysa burda yazip halen o okulda olan ogrencilerle irtibat saglamalarina yardimci olalim...
bir tablo seklinde kimin nerde okudugunu baslik altinda yayimlayalim, her turlu yardim bilgilerini o tabloda gosterelim, gerekli irtibat telefon ve adresleri vs vs....
ben kendi adima sunu soyleyebilirim, herkim ne gerekceyle Amerikaya gelecekse ya da gelmek isterse bile cekinmesine gerek yok, buyursun....
BELKÝ DE BU, GENÇLÝÐÝN
SÝZE SON MESAJIDIR!
Geçen seneydi, bu sýralar...Okul yeni baþlamýþtý, ilk haftalardý. Bir arkadaþýmla görüþtük.
- Nasýlsýn M..?
- Ýyiyim, sen?
- H.. ne yaptý bu sene?
- Öldü, duymadýn mý?
- Ne! Demek öldü ha!...
- Dün defnettik, sizin oradaki mezarlýða.
(Bir miktar sessizlik...)
- Valla hiç duymadým, duysam gelirdim cenaze namazýna.
- Ya!..Ne olmuþ H..ye?
- Kendini vurdu, tüfekle.
- Ama, niçin?
- Ýkinci kez sýnýfta kalýnca bunalýma girmiþ. Müdüre gitmiþler, müdür "sýnýfý geçmen kesinlikle mümkün deðil" deyince,
"anne babamýn bana verdiði emekler boþa gitti" demiþ ve vurmuþ kendini...
Evet yukarýdaki konuþma tam bir sene önce benimle bir arkadaþým arasýnda geçti. Tatile gitmeden önce görüþtüðümüz gencecik fidan þimdi yoktu. Akrabasýnýn dediðine göre son anda piþman olmuþ ancak kan kaybýna daha fazla dayanamamýþ ve hastaneye yetiþemeden can vermiþ. Koskoca bir hayat, 17 yaþýnda dalyan gibi bir delikanlý artýk yoktu. Söylenecek fazla þey yoktu. Sonuçta olay salt bir ölüm deðildi ki teselli verebilesin. Mecburen sustum.
Yakýnlarýna sabýr ve baþsaðlýðý diliyorum. Kolay deðil, kaza olsa ne biliyim kanserden filan ölse bu kadar dokunmaz sanýrým yakýnlarýna. Ama maalesef hadise çok acý verici.Sadece bu kadar mý? Ne gezer, ölmekten daha kötü hallere düþen körpeler; fuhuþhane bataklýklarýna itilen, ********** baðýmlýsý yapýlan daha sayýsý meçhul bir yýðýn genç insan... Onu da geçin bugün satanizm, ateizm ve benzeri birçok zararlý akýmýn etkisi altýna girerek heba olan koca bir genç insan topluluðu.
Peki nasýl oluyor da bir genç hayata en sýký sarýlacaðý bir zamanda acýmadan canýna kýyabiliyor? Bunda toplumun, devletin, yetiþkinlerin hiç mi etkisi yok? Nasýl oluyor da bir genç kýz farkýnda olmadan kendisini fuhuþ ve ********** bataklýða itmelerine mani olamýyor? Veya nasýl oluyor da bir genç insan zararlý akýmlarý yararlýymýþ gibi kendisine rehber edinebiliyor? Bunu yapmasýnda sadece o genç mi etkili oluyor. Annelerin-babalarýn, toplumun, devletin hiç mi etkisi yok?
Anne-babalar bu insanlar sizin yavrularýnýzdý, onlar aciz bir varlýkken onlarý siz beslediniz. Aðzýna lokmayý bile siz götürdünüz. Siz elinden tutup okuluna götürdünüz. Beslenme çantasýný siz hazýrladýnýz. Üþümesin diye kýþ geldiðinde onlara kalýn gocuklarý siz giydirdiniz. Siz yazdýrdýnýz LGS-ÖSS Hazýrlýk Dershanelerine bir yýðýn para verip... Siz verdiniz harçlýðýný, siz gönderdiniz üniversiteye... Hepsini siz yaptýnýz anne-babalar. Peki bu kadar emek, uðraþ, yorgunluk niye? "Evladým, yavrum, canýmýn parçasý eziyet çekmesin diye. Mutlu olsun, bizim gibi zor kazanmasýn parayý.Biz yokluk gördük, biz sýkýntý çektik ama onlar çekmesin" diye.Hep bunlar için diye deðil mi?
Ama yanýldýk sayýn anne-babalar, maalesef yanýldýk! Keþke çocuðumuzun rahat yaþamasý için harcadýðýmýz emeðin onda birini de onun iç dünyasý için harcayabilseydik? Keþke onu ÖSS'ye hazýrladýðýmýz kadar Ölümden Sonraki Sýnava da iyi hazýrlayabilseydik. Böylece yavrumuz bu dünyada da çok mutlu ve huzurlu olurdu. Keþke yavrumuzun tenine bir dikenin batmasýndan rahatsýz olduðumuz kadar onu etkileyen yanlýþ akýmlardan, yanlýþ arkadaþlardan, yanlýþ düþüncelerden ne bileyim yanlýþ ve zararlý olan diðer tüm manevi etkilerden de rahatsýz olabilseydik. Keþke çocuðumuz için çocuk kaçýran fidyecilerden endiþelendiðimiz kadar; televizyonda izlediði kötü programlardan, arkadaþ olduðu kötü insanlardan, aldýðý kötü mecmualardan da birazcýk olsun endiþelenebilseydik. En azýndan "gençlikte olur böyle þeyler" diye geçiþtirmeyi býrakýp veya "karnýný doyurdum ya daha ne bana, kendi hayatý" demeyip biraz olsun onlarý gaileye alabilseydik.
Siz anne baba olarak onlarýn bir sýkýntýlarýnda en önce çekinmeden baþvuracaklarý bir ebeveyn olsaydýnýz... Siz onlarý adam yerine koyup tatlý tatlý onlarla konuþsaydýnýz..Siz iþinizden biraz da onlara vakit ayýrýp onlarýn sýkýntýlarýna bir arkadaþ gibi ortak olabilseydiniz...Siz "bu gençler para yemekten baþka hiçbir iþe yaramaz" gözüyle bakmasaydýnýz onlara...Siz onlara en sýkýntýlý zamanlarýnda da olsa onlarýn her halinden haberdar olan Biri'nin olduðunu anlatabilseydiniz... Siz yaþama amacýmýzýn sadece yeyip içip eðlenmekten ibaret olmadýðýný, asýl amacýmýzýn ne(!) olduðunu sinelerine yerleþtirebilseydiniz onlarýn... Hayýr, hayýr o zaman böyle arkasýndan gözyaþý döktüðümüz veya bize gözyaþý döktürten milyonlarca genç insan olmayacaktý. Ama onlarý körpecikken elimizden kaçýran yine biziz. Evet hem aileler, hem de tüm toplumun bu gidiþatta hissesi var. (Her aile böyledir diye deðil, yanlýþ anlaþýlmasýn.)
Vakit geç deðil, ama geçebilir. Daha solmamýþ nice filiz var. Onlarý bari kurtaralým bu zararlý haþerelerden. Devlet yeni politikalar üretsin gençlik için, toplumun bakýþ açýsý deðiþsin gençlere, aileler bilinçlensin. O zaman gençlerimizin içindeki o potansiyel nükleer enerjinin nasýl saðlam temeller üzerine kanalize edildiðini, nasýl mutlu yarýnlara gidildiðini hepimiz görürüz. Hepsi bizim elimizde yeter ki gençlerimize sahip çýkalým.
Genç insanýn neler yapabileceðini merak ettiniz deðil mi? Onu da gelecek yazýmýzda (Perþembe günü) okuyacaksýnýz Ýnþallah.
Ne olur gençliðe biraz daha önem verin. Siz büyüklerimizden istediðimiz sadece bu... Size belki de ilettiðimiz son mesaj bu. Gelecek yazýmýzda buluþmak dileðiyle, herkese kucak dolusu sevgiler...
"Erkek ve kadýn bütün müminler birbirlerinin dostlarý ve velileridirler. Ýyiliði emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazý kýlarlar, zekâtý verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. Ýþte bunlarý Allah rahmetiyle yargýlayacaktýr. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir" (Tevbe 71)
"Biz insana ana ve babasýna iyilik yapmayý tavsiye ettik. Anasý onu zahmetle karnýnda taþýdý ve zahmetle doðurdu. Onun ana karnýnda taþýnmasý ile sütten kesilme süresi otuz aydýr. Nihayet insan olgunluk çaðýna ulaþýp, kýrk yaþýna geldiðinde der ki: "Ey Rabbim! Bana ve ana babama ihsan ettiðin nimetlerine þükretmemi ve senin hoþnut olacaðýn salih amel iþlememi ilham et. Benim neslimden gelenleri de salih kimseler kýl. Doðrusu ben tevbe edip sana yöneldim. Ve ben gerçekten müslümanlardaným."(Ahkaf 15)
Konu nizip.com tarafýndan (26.07.08 Saat 11:32 ) deðiþtirilmiþtir.
281 EA la buraya geldim.çok komik yaaa
Kazananlara hayýrlý ugurlu olsun
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
okullarda saðlam eðitim olmazsa dershaneye gidemezse ve kazanamazsa yaþýda 20 yi aþmýþsa bunalýma girer tabi bende girdim zamanýnda kaç defa intaharý düþündüm ama çare deðil. fakat yaþ geçiyo elden biþeyde gelmeyince saolsun nizp zihniyetide durumu anlamaz azýcýk kazanamadýn mý yok olmadý allah seni netsin niye len der. ne bilecek kazanmanýn ne kadar zor kolay olduðunu durumu varda kazanamadýmý. sanki o sorsun diye kazanmadý. bir de kazanamadýðýný duyunca aðzýný iki metre açar güler . teselli vereceðine.Saygýlarýmla..