Ýlçenin ismiyle anýlan bir lisenin adýný nasýl bu kadar kolay deðiþtirebiliyorlar ve milli eðitim ve diðer kurumlar buna nasýl müsaade ediyor hiçmi diðer il ve ilçelerden örnek almýyorlar, akýl alýr iþ deðil.
Ýlçenin ismiyle anýlan bir lisenin adýný nasýl bu kadar kolay deðiþtirebiliyorlar ve milli eðitim ve diðer kurumlar buna nasýl müsaade ediyor hiçmi diðer il ve ilçelerden örnek almýyorlar, akýl alýr iþ deðil.
3 gün önce; Sayýn Milli Eðitim Müdür Yardýmcýlarýndan Metin KILIÇPARLAR beyefendiden aldýgým bilgiye göre, Nizip Lisesi çok kýsa bir süre sonra Nizip Lisesi adý altýnda faaliyete baþlayacakmýþ. Þuan mevcud bulunan Türkan Ömer Okan Lisesi de, Anadolu Lisesi olarak bundan sonra eðitime devam edecek; hemen yanýndaki Ticaret Lisesi ise Nizip Lisesi adý altýnda eðitime baþlayacak. Yani Nizip Lisesi eski binasýnda tekrar eðitime baþlayacak, çok kýsa bir süre sonra; bu Nizip için vede Nizip Lisesi Mezunlarý için çok güzel bir geliþme, emeði geçen yetkililere teþekkür ederiz birer Nizip Lisesi mezunu olarak.
Nizip Lisesini bitireli tam 20 yil oldu ,ve 20 yýldýr da Nizip dýsýndayým,biraz nostalji sardý gecmisi hatýralarýmý webde aramaya basladým nizip lisesi diye girdim,nizip lisesi mezunlarý albumu diye girdim malasef nizip lisesini bulamadým,sadece nizip lisinin girisini yada avlusunu goreyim diye saatlerce aradým sonunda bu siteyi ve platformu buldum.tum yazýlanlarý okudum.Lutfen NIZIP LISESININ ADINI GERI VERIN....
NOSTALJI IZMIRDEN SAYGILAR SEVGILER TUM NIZIPLILERE
beným dönemde nizip lisesi,kýz meslek lisesi ve imam hatip lisesi vardý,cok güzel arkadaþlýk ve dayanýþma vardý,futbol turnavalarý yapýlýrdý, kaymakamlýk kupasý gibi,lise yi tam gün okurduk,ben lise 2 veya 3 sýnýfda iken kantini bana vermiþlerdi 5 dk.erken ve gec girerdim derseher gün arkadaþlarýma bir simit ve gazoz bedava veridim ,tenefüs aralarýnda yardým ediyorlar diye ,orta okul 3 sýnýf ta yýne kamil hoca vardý yýne beni kantin sorumlusu yapmýþ idi ,hanýma da öðretmendi mübeccel hn.imam hatipli arkadaþlar la müftülük camisinde buluþurduk oda da sohbet ederdik ve güzel oyunlar oynardýk,isim deðiþikliðini anlamadým neden deðiþtirmiþler,antep merkez hariç o zamanlarda urfa ilcelerinden bile lise okumaya gelirlerdi nizibe üzüldüm isim deðiþikliðine, 1982 yýlýn da ayrýldým nizipten emekliolunca geleceðim nizibe
umarým en kýsa zamanda eski adýna kavuþur,orta okul ve lise arkadaþlarým nerdeler yazan yok hadi klavye baþýna
![]()
Rahmetli KUBÝTÜRK abi bu konuda çok hassastý...bence onun anýsýna Nizip lisesine ADI GERÝ VERÝLMELÝ, diye düþünüyorum zaten isminin deðiþmesi ve mekanýnýn deðiþmesi baþtan beri yanlýþ bir uygulamaydý
Feryadý býrak,kendine gel,çünkü zaman dar...Uðraþ ki; telafi edecek bunca zarar var!
Kardeþim mýçeyy.çok özlüyorum seni.sattýlar okulumuzu.sen bu konuyu açalý 2 yýl oldu.sen þuan cennettesin.ama okulun ismi hala deðiþmedi.yok kurban yok.ayný dediðin gibi nizip lisesini kendi ögrencileri sattý.
vala ben satmadým81 mezunuyum okulun bittiði yýl nizip den ayrýldým,nasýl oldu neden deðiþti haberim yok,detayý öðrenmek istemiyorum çünkü tahminimce yine maddi bir cýkar olmuþtur,
ama her il ve ilcenin bu tür ismini taþýyan okul ,hamam, camii vb. var ,hali hazýrda nizibin adýný taþýyan okul varken niye deðiþtirildi anlayamadým.Umarým ilk etapda ilgili yöneticiler eski ismi tekrar verirler umuduyla,,,,
Nizip Lisesi'nin isminin deðiþtiðini buradan öðrendim. Gerçekten üzüldüm. Ben 94 mezunuyum. Bu lisenin ismini deðiþtirenlere de, deðiþtirilmesini isteyenlere de ve bu liseye ismi verilen kimselere de teessüflerimi bildiriyorum.
O lise Nizip'indir. Bilmem kim ailesinin malý deðildir. Okula 3 kuruþ yardým edildi diye okulun ismini deðiþtirmek, bu deðiþikliðe onay vermek, ses çýkarmamak Niziplilere yakýþmaz.
Gerrçek Nizipli iseler 3 kuruþ yardým ederek Nizip Lisesi'nin adýný deðiþtireceklerine Nizip'e yeni liseler yapsýnlar.
Yapilan isim deqisikliqiden donus olmaz.Nizip lisesi tarih oldu ama uzuntu verici bir durum.Isim deqisikliqi yerine neden yeni bir lise yapmadi bu liseye adini veren hemserimiz.Bence biraz hazira konmus gibi oldu bu olay.
HADÝ GÖZÜMÜZ AYDIN LÝSEMÝZE KAVUÞUYORUZ !!!!
1966 yýlýnda ilçemizde Nizip Lisesi olarak açýlan okul, 2001 yýlýnda adý deðiþtirilerek Türkan Ömer Okan Anadolu Lisesi olmuþtu.
Nizip Lisesi mezunlarýna bir müjde veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizipli gençlerinin yarýdan fazlasýnýn lise eðitimini yapmýþ olduðu tarihi Nizip Lisesi'nin kapatýlmasý tüm Niziplilerden tepki görmüþ ve birçok yerlerde yeniden açýlmasý için kamuoyu oluþturulmuþtur" dedi.
Milletvekili Sarý konuþmasýnda þunlarý söyledi. "Nizip'te Milletvekili, Kaymakam, Belediye Baþkaný ve daha bir çok üst düzey Bürokrat yetiþtiren bu tarihi okulun yeniden açýlmasý için oluþan tepkilere duyarsýz kalmadým. Milletvekili olduðum günden beri Nizip Lisesi'ni kendi yerinde açtýrma çabasý içinde bulundum ve Allaha þükür ki bu çabalarýmýz sonuç verdi. Nizip ile özdeþleþmiþ olan tarihi lisemizi eski yerinde açmak bizlere nasip oldu. Nizip Lisesi 2012-2013 eðitim öðretim yýlýnda 19 derslik, kütüphane ve laboratuarlarýyla 4 þubeli Anadolu Lisesi olarak Nizipli gençlerimize hizmet vermeye baþlayacaktýr. Ýnþallah tarihi Nizip Lisesinde yine Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Baþkanlarý yetiþecektir" diye konuþan Milletvekili Sarý, Nizip Lisesinin Nizip Ýlçe Halkýna daha þimdiden hayýrlý olmasýný diliyorum" dedi.
makin
cok güzel haber,yaþarken tarih olmuþtuk ama þimdi yine okul nizip lisesi olarak acýlýp eðitim verecek olmasý eski mezun olarak sevindim.ilcemizin adýný taþýyan bir okul olmasý her zaman deðer taþýr,emeði gecenlere cok teþekkürler.umarým2013 yýlý sonunda okul da eski mezunlara bir pilav günü yapýlýrak bu kutlama yapýlýr.sevgi ve saygýlar
Hayýrlý olsun.
Nizip Lisesinin tabelasý bugün takýlýyor. emeði geçenlere teþekkürler.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
çok teþekkür emegi geçen herkese
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM