Sah Söylemez Halil, Ayý Kadir, Bayro Hasan, Samancý Dede, Enik Osman, Teke Þerif,
Sah Söylemez Halil, Ayý Kadir, Bayro Hasan, Samancý Dede, Enik Osman, Teke Þerif,
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
BÝR ÝSÝMDE MIZARDAN
BÝR ÝSÝMDE MIZARDAN
HAYTA ALÝ
FÝLÝK ALÝ
yonucu cuma demirtürk
YONUCU CUMA DEMÝRTÜRK(çipey kadirin kayýnbabasý)
yapanlardan allah razý olsun ellerine saðlýk
bir kactanede ben eklim kel hüseyin (amcam olur) allah rahmet eylesin
Fransýz Ahmet...
Migo Cuma...
Týr Týr Habeþ..
Culluk Hacý...
Cücük Ökkeþ...
Bayro Hasen...
Yegen Davut...(A.r.e.)
Lökko aziz...
Kürt MüsLüm..
Cingan Hasen...
Deþto hasen...
Kör ibreem...
vitvit Ahmet...
Kör Cemil...
YaðLý Cumaa...
A-sýdey Ahmet (A.r.e.) Dedem...
Dayan be gönlüm!.
Kör Cumaa... (A.r.e)
Eþþek Hacii...
Çerçi Bayram..(A.r.e)
Gara Haci...
HAMMAL ÞIHO...(A.r.e)
Ýnneci Ahmet...
Ýnneci süleymen...
Hambal meðamet(memet)...(A.r.e)
Fellah Mustafa...
Þemen Magemet(memet)...
Çoban Mýstafa...
Dayan be gönlüm!.
Nizipte aslýnda çok lakaplý sevdigimiz< abilerimiz dayýlarýmýz var aslýnda lakabý olanlarý bir araya toplayýp bir yemek verilse daha iyi olur neþeli olur hatta ulusal basýndada yer alýr diye düþünüyorum çünkü nizip.imizin kendine öz kendine has duyurulmasý söylenmesi gereken çok anýlarý hatýralarý var hastikey (hüseyin kök) 6 aylýk saleh (salih turan) karga ali (ali öztürk) (rahmetli) secaat momoþ mahmut kurban
(yukarý obalý çifte lahmacun ferudun dayý) (beyðir müslüm) müslüm kuþaksýz (çarpýk dayý)þýhlý kýlýçkýran (gidi gidi ahmet) ahmet kuþaksýz (çappey) halit çapan (týntýna galip) galip aslan (lastikçi domates ahmet) ahmet eroðlu
Kahveci ahmet ve kahve çalýþanýn anýlarý
nizip te kahveci denince akla ilk gelen ve yaþadýðý sürece allah rahmet etsin hiç bir zaman kahvesinde oyun olmayan sohbet muhabbet ve zeytin fýstýk piyasasýnýn belirlendiði gençleride çevrelerinde toplayarak ileriye dönük ahlak ve karakter örf ve aneneleri ögreten bir ilim irfan bizim oralarýn deyimiyle barak odasýný andýrýrdý. Hacý mecnun mustafalar pamuk mametler soðancý zekeriyeler datlýcý örnek hüseyinler demirci habeþler kaynakçý yaþarlar kunduracý alý kunduracý yasin þapkacý ali terzi ismailler terzi ismetler kel þakirler hacý havran mametler lastikçi mametler bilal beyler elektirikçi þadanlar terzi hasanlar berber yaþarlar cemil hocalar sabacý kemaller duzcu durdular hayatta olanlara uzun ömürler ölenlere allahtan rahmet dileðimle