belkýz su arýtma tesisi
http://www.nizip.com/vbgooglemapme.p...046875&zoom=14
belkýz su arýtma tesisi
http://www.nizip.com/vbgooglemapme.p...046875&zoom=14
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
2000 yýlý baþlarýnda Birecik barajý bünyesinde yaptýrýlan tesis o yýlldan beri ilçemize kesintisiz su saðlamaktadýr. Fýrat nehrinin 100 mt altýndan borularla çekilen su, arýtma tesisi içerisinde dinlendirme, kumdan süzme, bakteri temizlenmesi ve en sonunda klorlama iþlemlerinden sonra kireç takviyesine gerek olmadan ilçemize pompalanmaktadýr. Sistem 15 günde bir ters çalýþtýrýlarak kendi kendini temizlemekte ve bakým maliyetleri bu nedenle minimum seviyeye inmektedir.
Arýtma tesisinden çýkan su hazýr su kalitesinde olmakla birlikte, þehir içerisindeki kýrýklar nedeniyle kirlenmektedir.
Þuan 9 Pompa ile 24 saat boyunca basýlan suyun % 25'i þehir þebekesi içerisindeki kýrýklar nedeniyle kayýp oluyor. Daha önce bu oran % 70 lerde idi. Son 3 yýl içerisinde 720 m3/saat kaçak bulundu ve tamir edildi. Bu nedenle þehre 24 saat su verilebiliyor. Hala þebekede 360 m3/saat kayýp var ve aramalar sürüyor.
![]()
![]()
![]()
Birkaç bilgi;
Pompalardan basýlan su kapasitesi : 1440 m3/saat = 34560 ton/ gün
Filtrelerdeki kum : 30 Ton
Aylýk Elektrik Gideri : 125.000 Ytl + - %20
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Güzel bir konu açmýþsýn abi
Bu arada fýrat içme suyu hakkýnda kireç ve diðer mineraller ile ilgili verileri araþtýrýp burada yayýnlayalým. Þiþelenebilecek kadar temiz ve az kireöli olduðu kanýsýndayým. Tabi benimki bir tahmin.
Ayrýca þunu belirtmek isterim; son üç yýlda þehir sularýnýn 24 saat kesintisiz akmasý , tamir edilen 4000 adet þebeke kaçaðýnýn onarýlmasý neticesinde saðlanmýþtýr.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Malum içme sularýnda yaz aylarýnda sorunlar oluþuyor. Gerek borulardaki kaçaklardan, gerekse kaynaktan..
Nizip ilçesi, arýtma tesisi ve Fýrat kaynaðýndan elde edilen su sayesinde ülkenin en güzel ve saðlýklý suyunu içiyor diyebiliriz. Birecik baraj gölünün "içme suyu baraj gölü" statüsünde olmasý nedeniyle ve henüz çevrede çarpýk yerleþim baþlamamýþken, göl temiz kalabiliyor ve gölün 100 mt kadar altýndaki o soðuk ortamdan çýkarýlan su yine çok modern bir tesis olan Belkýz Su Arýtma Tesisi nde arýtýlarak 5 - 7 km mesafeyi kat edip Nizip halkýnýn istifadesine sunuluyor.
Bu ana kadar son derece steril ve saf olan bu su, ilçeye girer girmez ana boru tesisatýndaki kaçaklar ve çatlaklar yüzünden içerisine çamur ve yabancý madde alabiliyor. Yýllardýr bu kaçaklarýn hýzla bulunup azaltýldýðý düþünülürse de büyüyen þehirde yeni problemler doðabiliyor.
Benim bahsetmek istediðim ise; Bu kalitedeki suyun þiþelenip satýlmasý !
Belediyemi satar ?
Baþka kuruma ihalemi eder ?
Oradaki suyu ayrý bir sayaçla, isteyen herkesemi satar ?
Bilemiyorum... Ama bu suyun þiþelenip satýlmasý imkanýnýda düþünmekde fayda var.
Diyebilirsinizki su zaten ilçeye yetmiyor . Ben de derimki su yetiyor ve buradan elde edilebilecek gelirle çok güzel iþlerde yapýlabilir.
Fizibilitesini bir yaptýrýn bakalým ne çýkacak ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Abi bunu çoðu belediye yapmakta ancak Belediye temiz suyu bize para ile satýyor kirliyide bize içiriyorlar diyebilirler.
Yoksa milas belediyesi bu dediðinizi yapmakta ve iyi para kazanmakta.
Nizipte Zeugma adlý bir þiþe su çýkabilir ancak yukarýda dediðim olay göz önüne alýnarak...
Su ilçeye yetmiyor diyenler belkýs Nizip arasýndaki kaçaklarý bilmiyorlardýrFabrika Belkýsa kurulursa suyun yetmeme sorunuda olmaz.
Konu Gökhan Dokuyucu tarafýndan (01.08.08 Saat 12:18 ) deðiþtirilmiþtir.
Abi bu sezon için zaten geç kalýndý. Diðer taraftan piyasada iþlenmiþ sular pek raðbet görmüyor diye biliyorum. Tüketici kaynak sularýna daha çok alaka duyuyor.
bireysel emekli, sadece üye...
Mehmet abi allah seni inandýrsýn belki alýþmýþlýk denebilir ama ben fýratýn suyunun haricinde içtiðim sularýn hiçbirinden (kar suyu müstesna) tadalamýyorum. Gittiðim uzak mesafelere muhakkak yeteri kadar su depolayýp giderim.
Gerçekten suyumuz çok güzel nede olsa kaynaðý cennet.
Fýratýn suyunun cennet geldiði rivayet edilir.
http://www.sorularlaislamiyet.com/su...w_qna&id=12144