Nizip Ýlçesi'ne baðlý Salkým beldesinde sulama suyu için eþilen kuyudan petrol çýktý. 190 metre derinlikten petrol çýkmasý Adana'dan gelen MTA Bölge Müdürlüðü yetkililerini bile þaþýrtýrken, çýkan petrol numunesi Ankara'ya gönderildi.
Salkým Belediye Baþkaný [NZ]Ahmet Sönmez[/NZ], [NZ]Birecik[/NZ]'ten gelerek [NZ]Salkým[/NZ]'da 624 dönüm arazi satan alan bir vatandaþýn, araziye zeytin fidaný diktiðini, sulama suyu için de arazide su kuyusu açmak istediðini belirterek, "Su yerine petrole benzer sývýyý gören vatandaþ durumu bizlere bildirdi. Bizler de MTA Adana yetkilileriyle irtibata geçtik. Beldeye gelip incelemelerde bulundular. Normalde petrol 1500-2000 metre derinlikten çýkar. Ancak burada 190 metre derinlikte çýkmasý herkesi þaþýrttý. Adana'dan gelen yetkililer sývýnýn asfatik petrol olduðunda karar kýldýlar. Sonra da numune alarak Ankara'ya gönderdiler. Yaklaþýk 45 gün oldu, numuneden ses seda yok. Ben Ak Parti Gaziantep Milletvekili [NZ]Mehmet Sarý[/NZ]'yý arayarak bu konuyla ilgilenmesini istedim. Sayýn Sarý da, 'ilgilenip size dönerim' dedi. Ancak henüz beni aramadý. Dört gözle Ankara'dan gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.
Adana'dan gelen yetkililerin, "Bu kesin olarak petrol. Biz Ankara ile irtibata geçer ve arama çalýþmalarýný 2009 programýna aldýrýrýz dediler. Ancak bizim korkumuz 1960'lý yýllarda Arýl-Batal arasýnda yine petrol çýkmýþtý. Ancak üzerini kapatmýþlardý. Burada çýkan petrolünde üzerinin kapatýlmasýndan korkuyoruz" dedi
kaynak:güneþ gazetesi
![]()