Bu konu o kadar gündeme geldi ki; Söylemekten aciziz artýk.
En yakýn zamanda yeni fotolarýný atýp elimden geldiði kadar yetkililere duyurmaya çalýþacaýðým arkadaþlar.
Herkes elinden gelni yaparsa bu iþi inþallah hallederiz.
Arkadaþlar pazar günü Nizip çayýný görmeye gittim görüntü hala eski hatta diyebilirim ki daha kötüydü.
Leþ gibi bir aðýr koku hakimdi çaya. Fotoðraflarý atacam ama içim el vermiyor o pis görüntüleri sizinle paylaþmaya.
Karþýyakanýn ve Nizip'in atýklarý diðer seneye göre artan bir oranda Nizip çaayýna akmaya devam ediyor.
Orhan abimiz çektiði görünteli çekip Antep'e iletmiþ inþallah bir sonuç alacaðýz.
Sizinde desteklerinizi bekliyoruz...
Konuya yýllardan beri sen hakimsin, enine boyuna ne yapýlmasý nereye müracaat edilmesi lazým GÖKHAN. Bizlerde elimizin yettiðince bir ucundan el atalým.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
Abi konunun sorumlularý Antep organize sanayi arýtma tesisinde çalýþanlar.
onlara sorsanýz bu su kirli sümmü haþþa pýrýl pýrýl derler. Acaba bu insanlarýn gözleri görmüyor mu?
Sonra Vekilimiz bunu dile getirmeli mecliste 1 haftadýr meclis tv'yi takip ediyorum Tunceli milletvekili kamer genç tuncelinin sorunlarýný her çýkmasýnda anlatýyor bizim vekilimizde onun gibi yapmalý. Nizip'in sorunlarýný gündeme getirmeli.
Baþkanýmýz antep organizedekilerle görüþüp arýtma tesisini artýrmalarýný isteyebilir bunu en iyi bize anlatacak orhan abidir.
Muhtar baþkaný birleþip hiç yoksa Nizipteki suyu kirleten yerleri belirleyip bir rapor halinde belediyeye sunmalý.
Çayýn geçtiði yerlerin halký organize edilip belli bir günde Karþýyaka köprüsünde eylem yapýlmalý öyle basit bir eylem deðil çevrecileri çaðýrarak hatta gerekiyorsa o suya atlayarak bir eylem olmalý...
Vatandaþ duyarlý olmalý ÝLk baþta gerisi zaten gelir derviþ abi...
Pek kimsenin sölemek istemediði bi þey de var; büyük harflerle söylüyorum...
YAÞAR KAÐIT A.Þ.
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
Arkadaþlar Ntv'nin yeþil ekran adlý bir programý var o programýn sitesinin adresi þu;
http://yesil.ntvmsnbc.com/SizdenGele...nlerListe.aspx
Girip burdaki fotoðraflardan bir tane atýn sesimizi tüm Türkiye'ye duyuralým.
http://yesil.ntvmsnbc.com/SizdenGele...ay.aspx?id=572
Benim attýðým foto kabul edilmiþ sizde atýn arkadaþlar sesimizi duyuralým.
bir hafta önce mail atmýþtým cevabý geldi buyrun bakýn ortak bir karar verelim.
From: Gökhan Dokuyucu
To: gpmedtur@diala.greenpeace.org
Sent: Tuesday, July 29, 2008 1:23 PM
Subject: Nizip ÇAyýna Akan Fabrika atýklarý Ýçin sizden yardým istiyoruz.
Nizip ÇAyýna Akan Fabrika atýklarý Ýçin sizden yardým istiyoruz.
Ben G.antep/nizip ilçesinden nizip'in yerel internet portalý olan www.nizip.com sitesinin yöneticilerinden Gökhan Dokuyucu.
Nizip'ten geçen Nizip çayý çevre halkýna büyük zarar vermekte ve Nizip2in çevre köylüleri bu zehirli atýk akan su ile sebze ve meyve yetiþtirmekte haliyle suda bulunan aðýr metaller bu ürünlere geçmekte ordanda insanlara geçmekte...
biz bunu yetkililere duyurmak için www.nizip.com sitesinde çok yazý yazdýk bir iþe yaramadý sizden istedðimiz bu haklý davamzda yanýmýzda olmanýz.
bu son yazým buyrun okuyun; http://www.nizip.com/showthread.php?t=14602&page=2
Þimdiden ilginiz için çok saðolun...
Gelen Cevap:
Sayin Gökhan Dokuyucu,
Bildiginiz gibi bugun Turkiye'nin her noktasinda surekli olarak cevre suclari islenmektedir. Kisitli olanaklar nedeniyle hepsine ulasabilmemiz ve her turlu cevre sorunlariyla ilgili calismamiz mumkun degildir. Bu sebeple Greenpeace, sadece bireylerden aldigi destegi en etkili sekilde degerlendirmek icin belli konulara yogunlasip, calismalarini bir program dahilinde, bilimsel veriler isiginda yurutur ve sorunu yore halki ve gonulluler birlikte cozdukten sonra baska bir sorunu cozmek icin yola koyulur.
Greenpeace Akdeniz Ofisi þu anda; Enerji ve Ýklim Degisikligi Kampanyasi, Anti Nukleer Kampanyasi ve Denizler Kampanyasini yurutmektedir.
Bu sebeplerle maalesef su anda bu konuda Greenpeace olarak kampanya yurutmemiz mumkun degil. Yore halki olarak yapacaginiz faaliyetlere katkimiz ancak bilgi, deneyim paylasimi ve oneri getirmek seklinde olabilecektir.
Bu konuyla ilgili calisma yurutebilecek kurumlarin iletisim bilgileri de asagidaki gibidir:
1DOÐA KORUMA DERNEÐÝ
Tel:0532 670 83 58
2GAZÝANTEP ÝLÝ ÇEVRE KORUMA VAKFI
Tel:0-342-220 42 90
3 Türkiye Tabiatýný Koruma Derneði gaziantep Þb.
Tel:0-342-220 97 27
Herhangi bir soru veya sorununuz olursa lutfen yazin, cevaplamaktan mutluluk duyariz.
Yasanabilir bir dunya dilegiyle…
Saygýlarýmla,
Asu Sanem Kaya
Greenpeace Akdeniz
Destekçi Ýliþkileri & Telemarketing Koordinatörü
Direk Tel: 0 212 292 76 16
Tel: 0 212 292 76 19-111
Fax:0212 292 76 22
bilgi@greenpeace.org.tr
www.greenpeace.org.tr
o zaman sýrayla bu yazýlý derneklerin kapýsýný çalmalýyýz.. gökhan bir gün Gaziantep'te buluþalým gidelim bu derneklere ne dersin..?