selamun aleyküm hasan hocam bu slaytý asulh34@mynet.com adresine gönderirseniz sevnirim.
selamun aleyküm hasan hocam bu slaytý asulh34@mynet.com adresine gönderirseniz sevnirim.
allah razi olsun hocam cok guzel olmustu.evlilik hayellerimi tekrar canlandirdi.
okadar güzelki bidah evlenesim geldi
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Ya hocam Allah senden razý olsun ne kadar güzel bir slayttý...
Sonuna keþke resmi nikahýda þart koþsaydý yoksa bir boþ ol demeyle ortada kalan kadýnlarýn hiçbir tutanaðý kalmýyor ve hayatlarýnýn sonuna kadar ele güne muhtaç yaþýyorlar, allah resmi nikahsýz yaþayan kadýnlarýmýzýn yardýmcýsý olsun.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
hocam herkesin bilmesi gereken güzel bilgiler tabi müslüm abimin dediði gibi resmi nikahta eklendiðinde daha da güzel olur...
Arkadaþlar islamda evliklik bir akid resmi nikah çok güzel bir þey islam kesinlikle reddetmez kabul eder.
ayrýca islamda kadýnýnda hakime gidip boþanma hakký var
Þu konuyu yazmadan gecemeyecegim GELENEKLER DÝNÝN YERÝNÝ ALMIÞ ülkemizde oglanýn oturup kýzýn korka korka bir kahve getirmesi ile yani görücü üsülünin islamla alakasý yok
Birincisi kadýnýn Mehir hakký var yani erkek tazminatý baþýnda ödemeyi ön plana almýþ mehiri olmayan nikah geçersiz þimdiki kanunlar tazminatý sonuna almýþ
Allah resülü þöyle buyurmuþ evlenmek isteyen erkek ve kýz bir odaya otursun odada ikide kadýn bulunsun (Bunun biri kýz digeri erkek tarafýndan iki bayan olursa çok dah iyi olur) erkek kýza ona talip oldugunu söyleyerek kýz evini namusunu korumasýný ona saygý göstermeini evine sevmedigi insanlarý almamasýný islami konuda istek ve nasýl yaþamak istedigini anlatsýn ve erkek kendi huyunu söylesin neye kýzar neye alýnýr yani kendini ifade etsin buna mukabil kýz ise erkege
Namusunu kendini korumasýný islamý yaþamada maremiyetini koruma hususunda konuþsun kýzda kendi huyunu söylesin baþýnda konuþuk anlaþsýnlar yani akid yapmýþ olsunlar Allah resülü þöyle devam ediyor
Böyle konuþup anlaþarak evlenen ERKEK VE KIZA BEN KEFÝLÝM buyurmuþlar kaç tane arkadaþýmýz bu þekliyle evlendi inanýn mutlu oldular mutlu olamayanýn en kötü durumda dahi huzuru var niyemi?
Çünkü allah resülü BEN BU EVLÝLÝGE KEFÝLÝM diyorya.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Ýnsanlarý dini nikaha teþvik edip resmi nikahtan uzaklaþtýrmak suçtur.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Müslüm bey kusura bakma amma ne demek istediginizi bir türlü anlamadým kim yapýyor ve kime söylüyorsunuz
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
hocam ellerinize saðlýk paylaþým için tþkler
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER