çok güzel oldu da ýþýklar ama oradaki ýþýklarýn yanlarýndaki park sorunun çözülmesi gerekli diye düþünüyorum. emeði geçenelere teþekkürler..
trafik ýþýklarý cok guzel oldu bence inþallah herkes uyar ve uymaya da davet edýyorum herkesý
Bu memleket sahipsiz mi arkadaþlar???
Tamam ýþýklar yapýldý anladýk da ....
Neden bu ýþýklarýn çevresine ilk bir hafta da olsa bir görevli bulunup da park yapan araçlarý oradan uzaklaþtýrmaz????
Hem cadde dar birde vatandaþ gelip ýþýk yakýnýna park ediyor o zaman sen dur seyret yav ýþýk yapýlýnca her þey bitiyor mu??? veya illa para cezasý mý kesilmesi lazým???. Nizip in trafil ekipleri nerdeler acaba vatandaþý ikaz etmek uyarmak yok mu??? Yoksa bizim polisimiz arkadan habersizce ceza mý yazmakla meþgul sadece???
Birde bu motosiklet veya motor meselesi. Sanki bu iþ vatandaþlarýn motorla binmesini engellemeye çalýþmak için oluþturulan bir olaya döndü??
Yahu motor yakalmaya trafik ekibimiz var ceza kesmeye trafik ekibimiz var ama yeni yapýlan trafik ýþýklarýnýn çevresinde bi tane trafik polisi göremezsiniz ha o da varsa ya ceza kesecek yada motorlu yakalayacak.
Memleketin içinde yaþlý baþlý nerdebi motor sürücüsü varsa tututnuz ama eksozunu sökene tek teker yapana gece son sürat ve patlak eksozla gezeni duymuyormu kimse???
Birde büyük yarýþ motorlarýna ses eksozu takarak þehir içinde gezen büyük motorlar var onlarý hiç söylemeyelim.
Ya þehir içinde gezen kamyon tanker traktör bunlar saati uygun olmadýðý halde hem geziyorlar hem de en uygunsuz yerlere mahalle aralarýna park ediyorlar. Bizim trafik ekiplerimizde ancak motorluyu durdurup yaþlý baþlý insana - Senin kaskýn nerde?? Senin ehliyetin nerde??? gibi sorular sormakla meþgul.
Yakalýyacaksan bunlarý yakala benim okuma yazma bilmeyen amcam nasýl ehliyet alsýn!!!!???
Ya da at arabasý sürücülerinin çoðu kayýklý motor veya araba aldý bunlar da da zaten ehliyet ve okuma yazma veya diploma yok . Býrakýn zavallý insanlarla uðraþmayý....
Benim tek diyeceðim ÝNSAF VÝCDAN ve ALLAHTAN KORKUN....
zamanla alýþýrlar..... mý acaba...
Ehliyet konusunda esneklik yapýlacaktýr,özellikle yaþlý insanlara....
Eski at aracý sürücülerinede zaten uzun bir süre verilmiþti,onlarda verilen bu haktan memnunlar zaten...
Iþýklarýn olduðu mevkiiye trafik polislerinin denetim yapmasý konusu ise; günün her saati deðilde bazý saatlerinde denetim yapýlýyor....
Uzun süreden beri alýþýlagelmiþ bazý alýkanlýklarýmýzýda zamanla vatandaþ olarak kendimize çeki düzen vererek iyi bir seviyeye geitreceðimizden kuþkunuz olmasýn...Her þey zamanla ve yavaþ yavaþ,heyecanýnýzý ve haklý taleblerinizi anlýyorum ama biraz daha sabýr inþallah![]()
Bu ýþýklarýn Süresi bana uzun gibi geldi sizce de öyle mi _?
Made Ýn NizipLi
Adliye Kavþaðýna, kýz meslek lisesi kavþaðýna, aþaðý belediye ve ak iþin bulunduðu kavþaða ...
Her gördüðümüz kavþaða ýþýk koyalým.
Önce þu memleketin araç parkýna bir çözüm bulunsa ...
Orhan Bey Demiþ günün belirli saatlerinde bu yeni ýþýk konan kavþaklarýnda trafik polisi görev yapýyor diye de ne zaman???
Akþam yoðunlun olduðu saatte yukarýda Þifa polk. Manav Uður ve Carrefour un önüne araçlar parkediyor yav o saatte bir yetkili ordan geçsinde bir görsün bankanýn ve bu saydýðým yerlere park eden araçlarýn trafik akýþýný nasýl engellediðini.
Oraya buraya trafik lambasý koymak çözüm deðil...
Hiç yoktan ki zannetmiyorum bir yetkilinin burayý okuduðunu þu trafik ýþýklarýna yakýn yerlerdeki park sorunu halledilse.... Arkadan plakaya ceza yazarak deðil. Görevli orada bulunacak bizzat uyaracak ....
Yoksa birileri trafik lambalarýný diksin diðer birileri oturduðu yerden plakalra cezalarý yazsýn ....
Eh Hayýrlý Olsun.....
Caddeler ne kadar dar olursa trafik o kadar hýzlý ilerlermiþ. Eðer Nizip'teki caddeler tek þeride düþerse Nizip'teki trafik daha hýzlý ilerlermiþ. Bunu bir yetkilinin aðzýndan dinlemiþtik. O zaman da katýlmamýþtým, þimdi de katýlmýyorum. Diðer þehirler yol geniþletme çalýþmalarýna milyarlar harcarken bir daraltmak için para harcýyoruz. Bu türden bir uygulama sanýrým en son uzun çarþýda yapýldý.Yol daraldý amabu sefer millet kaldýrýmlara park etmeye baþladý. Bugün Atatürk Bulvarý üzerinde bir sürü iþ yeri var. Adam 5 dakikalýk bir alýþ-veriþ için aracý yol üstüne deðilde nereye park etsin? Bence bu anlayýþtan vazgeçilmeli.
Ýþe Atatürk Bulvarý'ndan baþlanmalý. Orta refüj bence çok geniþ. Her iki taraftan 30 cm daraltýlsa, yol 60 cm geniþler. Zaten refüj taþlarýnýn kalýnlýðý 30 cm kadar. Aðaçlarýn bedenini saracak kadar toprak olsa yetmez mi? Yer yüzeyindeki topraðýn aðaca faydasý yok zaten. Kökler beslensin yeter.
bireysel emekli, sadece üye...
ya nizipliler pek alýþýk deðil ama zamanla alýþýrýz heralde þahsen ben beklerken sinir oluyorum.Ama her ne kadar iþimize gelmesede çok önemli bir konu hayýrlý olur iþallah
dün gece gördüm 5 tane araba beklýyor..kontrollü geçiþ yanmasýna ragmen 2 dk bekledýler kavsak bomboþtu öndeký amca..hala yeþilin yanmasýný beklýyor ..koptum gülmekten...sanýrým zamanla alýsýlacaktýr..yalnýz ca ýsýklarýn oldugu kavsaklara araç park edýlmemesý ýcýn trafýk bekler se bý kaç gün sorun cýkmaz..