Gençlerdeki aþký öldürmeyin, eðitin…
Ýçindeki ateþ gözlerinden okunuyordu Fatih'in. Öðrencim deðil, arkadaþýmdý. Yýllardýr öðrencilerimle ilk tanýþtýðým derste
" önce arkadaþým sonra öðrencimsiniz" diyordum. Fatih te arkadaþýmdý.
"Yanýyorum hocam!" dedi.
Bahsettiði yangýnýn "yürek yangýný" olduðunu anladým.
"Elif'i olmayan, Elif'ini kaybetmiþ bir fetih'im ben!" dedi. Hiçbir þey anlamamýþtým. Sonra önündeki kâðýda Arapça feth kelimesini yazdý.
"Bak hocam, bu kelimenin içinde Elif olmadýðý sürece Fatih olmuyor. Bende Elifsiz Fatih olamayacaðým. Ben bende deðilim hocam.
Nereye baksam onu görüyorum… Yerde Elif, gökte Elif, kaðýt'ta Elif, defterde Elif, kitapta Elif… Saðýmda Elif, solumda Elif…
Bazen nefesim kesiliyor hocam… Ne yapacaðýmý bilmiyorum ."
Ýçindeki yangýnla yazdýðý þiirleri okuyordu. En hoþuma gideni ise "Gözümde öylesine tütüyorsun ki; duman'dan hiçbir þey göremez oldum"
cümlesiydi.
O, þiirlerini okuyup içine dökerken ben aþký düþündüm.
Gençlerde aþk olmamalý mýydý?
* * *
Çanakkale þehitlerini, metrekareye 6 bin mermi düþerken, mermilerin içine daldýran aþk deðil miydi?
Ulubatlý Hasan'ý, vücuduna saplanan oklara raðmen, elindeki bayrakla surlara koþturan aþk deðil miydi?
Fatih'e "Ya Ýstanbul beni alýr, ya da ben Ýstanbul'u alýrým" dedirten, gemileri karadan yürüttüren aþk deðil miydi?
Seyit Çavuþ'a 250 kiloyu "Allah" diyerek kaldýrtan aþk deðil miydi?
"Anam babam sana feda olsun Ya Rasûlellah" diyen Mus'ab bin Umeyr, âþýk olmasaydý, vücudu sadece parmaklarýndan tanýnacak
kadar parça parça oluncaya kadar savaþýr mýydý?
Kays'ý mecnun eden, çöllere düþüren, Leyla Leyla derken Mevla'yý bulduran aþk deðil miydi?
"Aþk"la dönmeyen, ölüme gülemez.
Ölümü kavuþmaya benzetip, ölüm gününü bayram ilan eden Mevlana âþýk deðil miydi?
"Aþk "la yanmayan yazamaz.
Mehmet Akif yanmasaydý "Ýstiklâl marþýný" yazabilir miydi?
"Aþk"la yanmayan sevemez.
Alemlere rahmet olarak yaratýlana Allah'ýn sevgilisi anlamýnda " Habibullah" demiyor muyuz?
"Aþk"la yanmayan ölemez.
Ulubatlý Hasan yanmasaydý ölümüne koþabilir miydi?
"Aþk"la yanmayan yaþayamaz da.
Dipdiri meyyit demiyor mu Allah?
Düþünsenize, "Göz kapaklarýmýn içine resmini mi yapýþtýrdýn ey Güzel? Gözlerimi her kapatýþta seni görüyorum" diyen genç,
insanlýk için çalýþma idealine kavuþursa neler yapmaz?
Düþünsenize, "sarmaþýk " kelimesiyle ayný kökten türemiþ "aþk"la bayraðýna sarýlan bir genç bayraðý için neler yapmaz?
Düþünsenize "Kim bu cennet vatanýn uðruna olmaz ki feda, þüheda fýþkýracak, topraðý sýksan þüheda" mýsralarý yüreðine
" aþk"la iþlemiþ bir genç topraðý için neler yapmaz?
Düþünsenize; Selahaddin Eyyubi imanýyla, Ýslam'ýn ilk kýblesi Mescid-i Aksa'ya "âþýk" olmuþ bir genç dini için neler yapmaz?
Düþünsenize; "gözyaþlarýný" itfaiyeciye benzeten, yürek yangýnýný söndürememekten bahseden bir genç, "Allah" için "yanmaya",
Allah için "aðlamaya" baþlarsa neler yapmaz?
Þimdi ki gençlerde böylesi aþklar ne gezer demeyin. Çok uzaða deðil Kýbrýs Barýþ harekâtýna gidin. Beþparmak daðlarýna
"Allah Allah" diye çýkan gençler "þimdi ki gençlere" çok benziyordu aslýnda. Yeter ki ellerinden tutacak birileri,
aþklarýný ateþleyerek onlarý doðru hedefe götürecek büyükleri olsun.
Siz o zaman görün "Leyla" âþýklarýnýn Mevla aþkýyla neler yapabildiðini?
Bizler, gençlerdeki aþký öldürmeye çalýþýrsak, baþkalarý o boþluðu seks ile doldurur. Fýtratta var olan aþk
"terbiye süzgeci"nden geçmezse ********** oluyor. Buna da gâvurca (!) seks diyorlar.
Yaradan, sevmeye müsaade etmeyecek olsaydý, sevme duygusunu yaratýr mýydý?
Gençlerdeki aþký öldürmeyin, eðitin.
Yaþayan ölülere deðil, aþkla yanan dirilere ihtiyacýmýz var.
Sait ÇAMLICA
Eðimci-Yazar