Arkadaþlar günümüzün gizli hastalýklarýndan biride Basur (Hemoroid) hastalýðý. Çoðu kiþilerde olduðu halde sýrf söylemeye yada doktora gitmeye utandýðýndan acýlar içinde kývranarak bu hastalýða katlanýyorlar. Aþaðýda vermiþ olduðum yazý sizlere faydalý olabileceðini düþündüðümden buraya ekledim. Ýnþaallah sizlere faydalý olabilirsem ne mutlu bana. Herkese saðlýklý günler diliyorum....
Not : Alýntýdýr...

Basurun cerrahi müdahalesiz tedavisi

Eczacý H. Osman ALTUNTAÞ

Ben 49 yýllýk mesleki tecrübesi olan bir eczacýyým.
HEMOROÝD (BASUR) hastalýðýnýn ilaçla tedavisinin olmadýðýný, mutlaka cerrahi müdahele gerektiðini bildiren gazetelerde sýk sýk ilanlar görürsünüz.
Doðrudur. Basur hastalýðýný tam tedavi edebilen bir ilaç henüz bulunamamýþtýr. Amerika ve Almanya gibi dev ilaç Endüstrileri, Hindistan Japonya gibi nebati menþeyli ilaç üretenler de maalesef bugüne kadar bir çare bulamamýþlardýr. Halbuki yapýlan yapýlan bir istatistiðe göre insanlarýn %35'i bir diðerine göre de %55'i bu dertten muzdariptir.
Bugün tatbik edilen cerrahi yöntemler:
1-Fistülü lastikle boðup çürüyen kýsmý koparmak.
2-Býçakla veya lazerle kesip dikmek.
3-Lazerle eritmek veya yakarak kotarize etmek.
Bulunduðu yerin hassasiyeti ve Enfeksiyonlara müsait olmasý nedeni ile bilhassa hanýmlarda problem olmaktadýr.
Halbuki Ecdadýmýz bunu doðal bir yolla Aðrýsýz,sýzýsýz kesip biçmeden tedavi etmeyi baþarmýþ. Þahsen ben de bu hastalýktan böyle kurtuldum. Bana yapýlan tavsiye patlýcan saplarýný kaynatýp içmem þeklindeydi. Kaç tanesi ne kadar suda ne kadar kaynatýlýp ne kadar içilecek belli deðildi.
Aþaðýda tarif edeceðim kaynatma ve kullanma tariflerine lütfen aynen uyunuz. Kaynama süresinin azlýðý-çokluðu,tencere kapaðýnýn açýlmadan kendi kendine soðumasý. Beþ gün sürecek tedavinin perhiz ve Antibiyotik ile ayný zamanda yapýlmasý çok mühim. Bunlara aynen uyulduðu taktirde Allah'ýn izni ile beþinci günün sonunda ne fistül ne aðrý ne kanama yani BASUR diye bir derdiniz kalmayacak.
DÝKKAT! Ýhtiyaten hamilelik ve emzirme döneminde tedavi yapmayýnýz.

TEDAVÝNÝN TARÝFÝ

10 adet patlýcanýn (Bostan patlýcaný olmasýn) yeþil sap kýsmýný patlýcandan ayýr. Temizce yýka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya baþlayýnca tencerenin kapaðýný kapat.* Alevi iyice kýs, yarým saat * yavaþ yavaþ kaynasýn sonra ocaðý kapat. Kapaðý açmadan * kendi kendine soðusun. Soðuyunca içindeki saplarý at. Sarý renkli suyu buzdolabýna koy.
-Akþam yatarken aç karnýna 1 su bardaðý iç.
-Sabah Kalkýnca aç karnýna 1 su bardaðý iç.
10 bardak su olduðuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turþu, Domates, Bulgur, Çilek, Acý Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taþa oturmak bunlara çýplak ayakla basmak ebediyyen yasak.
Hamilelikten dolayý oluþan veya yakýn bir zamanda meydana gelmiþ Hemeroidlerde perhizi de ayný zamanda yapmanýz þartý ile tedaviniz bu kadardýr.
Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardýr. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danýþarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabý bertaraf etmelisiniz. Böylece patlýcan suyunu, perhizi, antibiyotiði ayný zamanda tatbik etmelisiniz.

Allah'ýn izni ile zahmetsiz, masrafsýz, anadan doðmuþ gibi bu dertten Ýnþallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayýr dualarýnýz. Siz de etrafýnýzdakilere duyurarak onlarýn da kurtulmasýna vesile olun. (Her akþam üç adet incir veya kayýsý kurusu ]yiyerek kabýzlýðý önleyiniz.)
ÞÝfa Allah(cc) 'tan...

Eczacý H. Osman ALTUNTAÞ\Ýstanbul