Cumhurbaþkaný tarafýndan baþlatýlan “ Türkiye Okuyor Kampanyasý” kapsamýnda Nizip Kaymakamlýðý baþkanlýðýnda Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ve Mehmet Akif Ersoy ve Akþam Sanat Okulu Müdürlüðü’nce 2008 Mart ayý içerisinde açýlan ve 2008 Haziran içerisinde sona eren okuma yazma kursu belge töreninde yardýma muhtaç ve baþarýlý 140 kursiyere 1’er adet çeyrek altýn hediye edildi. Geçtiðimiz gün Nizip Ticaret Odasý Toplantý Salonu’nda yapýlan belge ve ödül törenine Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, diðer Þube Müdürleri, Daire Amirleri ve çok sayýda davetli katýldý. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz þehitlerimizin manevi huzurunda yapýlan saygý duruþu ve akabinde Ýstiklal Marþýmýzýn okunmasýyla baþlayan törende Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi ve Akþam Sanat Okulu Müdürü Suna Sertpolat yaptýðý konuþmada kampanyada emeði geçenlere teþekkür ederek, ilçe merkezi, belde ve köylerde 16 adet okuma yazma kursu açýldýðýný ve bu kurslar sonunda 487 kiþinin okur yazar olduðunu, okumanýn yaþýnýn olmadýðýný, amaçlarýnýn örgün eðitimin dýþýnda kalmýþ 16 yaþýn üzerindeki okuma yazma bilmeyen tün Nizip’lileri okur yazar yapmak olduðunu belirterek “Türkiye Okuyor Nizip Hem Okuyor, Hem Yazýyor” dedi. Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt okuma yazmayý öðrenen yardýma muhtaç kursiyerlere belgelerini verip ve çeyrek altýn ödüllerini taktýlar. Yapýlan ödül töreninde okuma yazma öðrenen 60 yaþýndaki Medine Karakuþ örnek bir davranýþ sergiledi. Kendisine ödül olarak verilen altýný almayan Karakuþ, benim yerime Þehit Ailelerine verin, demesi duygulu anlarýn yaþanmasýna neden oldu. Nizip Kaymakamý Hakan Yusuf Güner ise örnek davranýþýndan dolayý Medine Karakuþ’un ellerinden öperek teþekkür etti. Ödül töreninin sonunda ise katkýlarýndan dolayý Deniz-San Ltd. Þti. adýna sahibi Bilal Deniz’e, Özsarý Kuyumculuk adýna Ali Sarý’ya, Safir Kuyumculuk adýna sahibi Saffet Kaya’ya, Fatih Kuyumculuk adýna Fatih Öztürkmen’e Protokol üyeleri tarafýndan birer baþarý belgesi verildi. Ayrýca geçtiðimiz günlerde ilk boz fýstýðý üreten çiftçi Cuma Kaya’ya Nizip Kaymakamlýðý tarafýndan 1 Cumhuriyet Altýný ve Bir Teþekkür Belgesi verildi. Ödül töreni sonunda ise Halk Oyunlarý gösterisi yer aldý.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...