Kamu Sektoru artýk linuxa geçti. Ulkenin En Güvenli Birimi TÜRK KARA KUVVETLERÝ de guvenliðinden dolayý linuxu seçti..
Türk Hava Yollarý, Anadolu Ajansý, Türk Telekom, Turkcell, Avea, Vodafone, Türk Ekonomi Bankasý, HSBC, Sabah Gazetesi gibi kurumlarda ve e-Devlet uygulamalarýnýn bazýlarýnda Red Hat iþletim sistemleri kullanýlýyor. Ýþletim sistemiyle ilgili ikinci tanýtým toplantýsý 29 Mart'ta Ankara Ambassador Otel'de yapýlacak. Toplantýya Red Hat Güneydoðu Avrupa, Ortadoðu ve Afrika Kanal Satýþ Müdürü François Lucatelli ve Red Hat Güneydoðu Avrupa, Ortadoðu ve Afrika bölgesinden sorumlu Sistem Mühendisi Vito Asta konuþmacý olarak katýlacak. Ýstanbul ve Ankara izleyicileri arasýnda Prosoft'un Çözüm Ortaklarý ile Bank Asya, Gittigidiyor, ÝETT, ÝSKÝ Kocaeli Üniversitesi, TekstilBank, Ankara Üniversitesi, Baþkent Üniversitesi, Dýþ Ticaret Müsteþarlýðý, Kara Kuvvetleri Komutanlýðý Eðitim Doktrin Komutanlýðý, PTT Genel Müdürlüðü, Karel, TRT, TPAO, TÜRKSAT, TÜBÝTAK, Hacettepe Üniversitesi, Emekli Sandýðý gibi kamu ve özel sektör kurumlarý yer alýyor. Mevcut Red Hat kullanýcýlarýnýn yeni sürüme de eriþim hakkýna sahip olduklarý belirtildi.
Alýntýdýr...
PARDUS 2008 PEK YAKINDA!!
Pardus 2008, yenilenmiþ araçlarý, daha çok donaným desteði, daha iyi performans ile çok yakýnda indirilmeye hazýr olacak.
Otomatik yazýcý tanýma, geliþmiþ yetkilendirme sistemi, çift ekranla çalýþma gibi konularda güçlü olanaklar sunan yeni ekran yöneticisi ve popüler özgür yazýlýmlarýn en yeni sürümleri Pardus 2008'le birlikte geliyor...
Yol haritasý ile geliþmelerin an be an takip edilebildiði sürecin sonuna iliþkin takvim de, geliþtirici ekip tarafýndan açýklandý.
Bu takvime göre test, aday ve kararlý sürüm tarihleri:
3 Haziran Salý : Pardus 2008 Beta
9 Haziran Pazartesi : Pardus 2008 RC1
16 Haziran Pazartesi : Pardus 2008 RC2
23 Haziran Pazartesi : Pardus 2008
alýntýdýr kaynak. www.pardus.org.tr....ftp.pardus.org.tr
Pardus yazýlýmýnýn ücretsiz olduðunu birçok özelliklerini bilgisayar kullanýcýlarýnýn bilmedikleri ve bu konu hakkýnda forum üyeleri ve misafir okuyucularýn bilgi sahibi olmasý için dile getirdim.
Sanýrým www.pardus.org.tr yada ftp.pardus.org.tr Adresleri meraklarý giderecek ve orjinal yerli yazýlýmý geniþ bilgisayar kullanýcýlarý pc'lerine yükleyecektir.Tüm Pardus ekibine Baþarýlar...