Kaldýrýmlarý iþgal etmek yasak deðil miydi? Bununla ilgili baya çalýþma yapýldýðýný hatýrlýyorum. acaba þimdi niye uygulanmýyor?
Kaldýrýmlarý iþgal etmek yasak deðil miydi? Bununla ilgili baya çalýþma yapýldýðýný hatýrlýyorum. acaba þimdi niye uygulanmýyor?
Gökhancým kaldýrýmlar konusundaki yasaklar devam ediyor...
Yalnýz arkadaþlar trafik konusunda ekleyeceðim biþey var,ilçe halkýmýzýn genetik bir özelliði var bunu neden yaparlar anlamýroum ama,bakýn þimdi ;
Eðerki þahýs bankadan para çekecek ise,aracýný tam bankanýn önüne park ediyor,eðer ki alýþveriþ yapacak ise,aracýný tam marketin önüne park ediyor,yani diyeceðim þu ki ; deðil bir kaç kilometre bir kaç metre bile yürümekten aciz bir toplum haline geldik maalesef...Biz vatandaþlar olarak biraz üztümüze düþeni yapsak yetkililere daha az iþ düþer ve iþ biraz daha kolaylaþýr sanýrým,bilmem haksýzmýyým ?![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Kaldýrýmlar konusunda yasaklar devam ediyor deniliyor ama uygulamada daha halen bir çok yerde vatandaþ kaldýrýmdan aþþaðýya inmek zorunda kalýyor. Araç park etme konusunda da vatandaþ ister istemez boþ bulduðu yere hemen park ediyor. park edecek zaten az sayýda yer var. esnaflarýn bir çoðu buna engel oluyor. bir o kadarý duba reklam tabelasý vs. indiriyor. özellikle Atatürk bulvarý üzerinde renga renk dubalar ve reklam malzemeleri yolun üzerine býrakýlmýþ, bunlar kaldýrýlýrsa belki bankaya gidecek olan vatandaþ bankanýn önüne deðilde buraya park edecektir. Bunun önlemi alýnamýyor diye vatandaþtan bankaya giderken yürünmesi de beklenemez.
Konu mehmet2763 tarafýndan (29.05.08 Saat 11:52 ) deðiþtirilmiþtir.
Cumhuriyet mahallesi ve bir kaç bölge araç giriþine kapatýlsa nasýl olur acaba???
Öncelikle Cumhuriyet ilk öðretim okulu servislerinin sokak aralarýndan yollara çýkmalarý yasaklanmalýdýr. Bunlar direk caddeye yönelmeliler. Ara sokaklara girerek büyük sýkýntýlar yaratmaktalar. Cumhuriyet mahallesi esnaflarýn büyük bir bölümünü barýndýrmakta, bence bazý esnaf guruplarý bu bölgelerden çýkarýlmalýdýr. Örneðin Beyaz eþya maðazalarý, Mobilyacýlar, v.b.
Bu kadar trafik sýkýntýsý varken ve bu sýkýntý geçmiþ yýllardan beri gözüküyorken, hala büyük market ve bankalara Atatürk bulvarý üzerinde iþyeri açma müsadesi verilmesine anlam vermek mümkün deðil. Yeni bir marketin daha Atatürk bulv.üzerinde iþyeri açacak olmasý, bizleri yaþanacak trafik sorunlarý bakýmýndan düþündürüyor. Bir taraftan yeni yapýlan binalara garaj zorunluluðu getirilirken ki son derece gerekli ve haklý bir uygulamadýr, diðer taraftan trafiði müsait olmayan ana bulvarlarýn trafik yükünün hala artmasýna izin verilmesinide anlamak mümkün deðildir.
Umarým bu yanlýþtan dönülür ve bulvarýn yükü daha sakin semtlere kaydýrýlýr.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Admine aynen katýlýyorum. Ana cadde üzerinde trafiðin kilitlenmesine yada trafik akýþýnýn yavaþlamasýna sebeb olan belirli iþ yerleri var özellikle halkýn yoðun olarak belirli saatlerde akýn ettiði alýþveriþ merkezlerinin önlerde býrakýn araç trafiðini yaya trafiði bile kilitleniyor; bu durum daha en baþýndan belliydi vatandaþlarýn önceden açýkça gördüðü bu durumu konunun uzmanlarý nasýl göremedi bunu anlamak ta mümkün deðil..!
Memleketimizde yeni iþ yerlerinin açýlmasý beni mutlu ederken trafiðin dahada kötü bir hal almasý gerçekten üzüyor.Eskiden alýþ veriþ yapmak zorunluluðun dýþýnda keyif veren ve dinlendiren bir görevdi ama þimdi arabalar , yayalar, korna sesleri derken zevk almayý býrakýn stres olup duruyorsunuz.ÝMDATTTT diyoruz yardým edin artýk polis arkadaþlar....
Arkadaþlar ben bir trafikçiyim ve de Nizip'liyim ancak dýþarýda görev yapýyorum, trafik para cezalarý çok gülünç miktarlardan çok yüksek rakamlara çekildi ama yine deðiþen bir þeyler olmadý yine kazalar yine ihlaller. Bu sadece Nizip'te deðil Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde böyle. Bizim insanýmýzýn kafa yapýsý deðiþmedikçe, kurallara uymayý kendimize alýþkanlýk haline getirmedikçede düzeleceðini sanmýyorum. En ilgincide trafik bilinci olan ve bu iþin tahsilini yapmýþ olan görevlilerin uymamasý, bir bakýyorsunuz trafiði yönlendiren ve düzene sokan trafik personeli, sürücü kursundaki insanlara sürücü eðitimi veren görevliler ve trafikle ilgili görevi olan diðer kurum personellerinin uymamasý ne acýdýrki hergün onlarcasýyla karþýlaþýyoruz.
Tabi park meselesinde belediyelere ve duyarlý iþadamlarýnada büyük iþ düþüyor. Belediyeler kentleþme projelerinde park durumunu düþünerek cadde ve sokaklarda park yerleri býrakarak cadde ve sokaklarý geniþ tutabilir, iþ adamlarý þehrin muhtelif yerlerinde çok katlý paralý otopark yaparak park sorununa bir nebze çözüm getirebilirler bu sayede de park açýsýndan þehir bir nefes almýþ olur. Tabi vatandaþlara da düþen biraz duyarlý olup parka ayrýlmýþ müsait yerlere ve otoparklara araçlarýný parketmektir. Ayrýca iþ yeri ve evde bulunmanýn dýþýnda heryerde araç kullanýyoruz neredeyse araç ile beraber yatacak hale geldik araçlardan adým atýlacak yer yok. Özel araç kullanýmý zorunlu olmadýkça toplu taþýma araçlarýný kullanmamýzda þehir trafiðini rahatlatacaktýr.
Sorun trafikte deðil insnlarda
Leyla Leyla!!! diyen dille,vuslata eremezsin Mevla demedikçe!