![]()
Okul Adý : A.M.L,Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi
Öðretim Þekli : Normal
Öðrenci Sayýsý : 635
Derslik Sayýsý : 14
Telefon : 0 342 5171402 0 342 517 30 92
Faks :
E-Posta :
Web : http://nizipeml.meb.k12.tr/
Adres : Namýk Kemal Mahallesi. Karkamýþ Caddesi
Hakkýnda :
Okulumuzda þu anda 691 öðrenci ile Endüstri Meslek Lisesinde; Tesviye, Elektrik , Elektronik ve Kimya dallarýnda,Teknik Lisede Bilgisayar donanýmdalýnda ve Anadolu Meslek Lisesinde Bilgisayar donaným dallarýnda eðitim ve öðretim yapýlmakta olup, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,Felsefe ,Türk Dili ve Edebiyatý,Fizik Derslerinde kadrolu öðretmen açýðýmýz bulunmaktadýr.Bunlarýn dýþýnda idareci ve öðretmen açýðýmýz bulunmamaktadýr. Okulumuz Nizip Namýk Kemal Mahallesi, Karkamýþ Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarý arasýnda 30.000 metrekare arsa üzerinde kurulmuþtur. Okulun yapýmý için ilk çalýþmalar 1970 yýlýnda iþ adamý Fikret ALKAN'ýn baþkanlýðýnda kurulan Nizip Erkek Sanat Enstitüsü yaptýrma ve yaþatma derneði ile baþlatýlmýþ, daha sonra Hatice YAÞAR hanýmefendinin mülkiyetindeki arsanýn bu derneðe baðýþlanmasý ve hazineye ait diðer arsalarýnda birleþtirilmesi ile bu günkü okulun temeli 1972 yýlýnda atýlmýþ 1983 yýlýnda inþaat tamamlanarak eðitim ve öðretime geçilmiþtir. 1983 - 1984 öðretim yýlýnda tesviye ve kimya bölümlerinin açýlmasý ile eðitim ve öðretime baþlayan okulumuzda 1984 yýlýnda elektrik ve 1986 yýlýnda elektronik bölümleri açýlmýþtýr. 1992 -1993 öðretim yýlýnda 100 öðrenci kapasiteli pansiyon tamamlanarak hizmete açýlmýþtýr. 1995 -1996 öðretim yýlýnda ise Teknik Lisenin açýlmasý bakanlýkça uygun görülmüþ ve ilk etapta bilgisayar dananým bölümü açýlmýþtýr.Bir spor salonu, bir atölye, bir pansiyon mevcuttur.
![]()