![]()
Yöresel tatlýlarýmýzdan biride halka tatlýdýr.NÝZÝP'teki pastanelerde kapýnýn önünde piþirilir ve þerbetini alýr almaz sýcak sýcak satýþa sunulur.
bizim gibi Nizip dýþýnda oturanlar için evde yapýlabilecek pratik tarifi sizlerle paylaþmak istiyoruz.
malzemeler
1 kg un
1 yemek kaþýðý pak maya
3 su bardaðý ýlýk su
1 tatlý kaþýðý þeker
þerbetide
1 kg þeker
1 lt su
1 yemek kaþýðý limon suyu
yapýlýþý
Hamur cývýk bir þekilde yoðrulur.1 saat kadar dinlendirilir.þerbet kaynatýlýr ve soðutulur.kýzgýn yaðýn içine tulumba kalýbý eðer yoksa krema pompasý ile dökülür.piþen sýcak tatlý soguk þerbetin içine atýlýr.þerbetini çektikten sonra servise hazýrdýr.