![]()
- Okul Adý : Cumhuriyet Lisesi
- Öðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 453
- Derslik Sayýsý : 16
- Telefon : 0 342 518 40 10 03425176530
- Faks :
- E-Posta :
- Web : http://Nizipcumhuriyetlisesi.k12.tr/
- Adres : --
- Hakkýnda : Okulumuz þu anda 460 öðrenci ile eðitimöðretime devam etmekte olup öðretmen ve idareci açýðý bulunmamaktadýr. Okulumuzda Fizik , kimya ve Biyoloji laboratuarlarý , bilgisayar laboratuarýmýz hizmet vermektedir. Okulumuz Nizip Ýlçesinin Fýrat Mahallesi Kýþla sokakta yer almaktadýr. Okulumuz 1975 -1976 yýlýnda eðitim öðretime Nizip ortaokulu olarak açýlmýþtýr. 2001-2002 eðitim öðretim yýlýnda beri Cumhuriyet Lisesi olarak hizmet vermektedir. Okul çok geniþ ve güzel bir alana sahip olup bu alanýn 780 m oturum alaný 4605 m açýk bahçe alanýna toplam 5385 m alana sahiptir. Okul bahçesi son derece iyi aðaçlandýrýlmýþ olup, Okul kalorifer sistemi ile ýsýnmaktadýr. Bilgisayar ve ADSL Ýnternet baðlantýsý ile çaðdaþ bir eðitim kurumu olarak hizmet vermektedir.Okulumuzda bilgisayar, projeksiyon makinesi ve tepegöz gibi teknolojik araç-gereç kullanýlarak eðitim öðretim yapýlmaktadýr. Okulumuz ortalama 25 kiþilik sýnýflarda ideal mevcutla ve tamamý kendi alanýnda deneyimli 22 öðretmen ve 2 idareci ve rehberlik servisiyle hizmetlerine devam etmektedir.